Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΒΟΜΒΑ ...ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ... Βόμβα έριξε ο Απόστολος Κακλαμάνης ανακοινώνοντας ότι ότι θα καταψηφίσει το άρθρο στο εργασιακό για τη διαιτησία, ενώ πολλοί βουλευτές του κλόμματος εξακολουθούν να διατηρύν ζωηρές επιφυλλάξεις.

"Συντρίβετε το Ασφαλιστικό για να έχετε φθηνή εργατική δύναμη", είπε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα πως "φόρτωσαν την Ελλάδα με χρέη", με κυριότερη την ευθύνη της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, που "χρέωσε την Ελλάδα κατά 130 δισ. ευρώ, όσα χρέη είχε φορτωθεί από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι το 1990".

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας: "Επικαλούμαστε το άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2, εδάφιο 2, δηλαδή ζητάμε δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Απευθυνόμαστε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση καθώς και στους ανεξάρτητους βουλευτές που έπραξαν το ίδιο. Απευθυνόμαστε όμως και ειδικότερα στους βουλευτές της συμπολίτευσης που σήμερα έρχονται σε αντίθεση με τη συνείδησή τους και τους ζητούμε μέχρι την ψήφιση του νόμου να μας απαντήσουν αν αποδέχονται την πρότασή μας" είπε.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, υπέβαλαν η Ν.Δ και το ΚΚΕ. Επειδή ο αριθμός των βουλευτών της Ν.Δ ήταν ο απαιτούμενος, πέρασε η πρόταση της Ν.Δ για ονομαστική ψηφοφορία.
Ο αριθμός των βουλευτών του ΚΚΕ, επίσης καλύπτει το απαιτούμενο, οπότε θα έχουμε ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου