Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ι.Μ.ΜΑΡΙΤΣΗΣ

Αντίκρυ από το βουνό του Σανταμερίου βρίσκεται η Ιερά Μονή Μαρίτσης. Είναι κτισμέ­νη στο ό­ρος της Μό­βρης. Η μο­νή τι­μά­ται επ’ ο­νό­μα­τι της Α­γί­ας Μα­ρί­νης, του Α­γί­ου Γε­ωρ­γί­ου και της Πα­να­γί­ας (κοί­μη­ση) και η ί­δρυ­σή της το­πο­θε­τεί­ται κα­τά τον ΙΖ΄ αι.
Από χθες το απόγευμα χιλιάδες ήσαν οι προσκυνητές που επισκέφθηκαν την εορτάζουσα πανσεβάσμια και ιστορική αυτή Ιερά Μονή. Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και ομίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος.
Την Αγιώνυμο ημέρα τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού (το Καθολικό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο επισκευής του, από τις ζημιές του Εγκέλαδου την 8η Ιουνίου 2008) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Ανέλυσε τον λόγο που εικονίζεται η Αγία Μαρίνα με τον μισόκαλο Διάβολο, ενώ επαίνεσε την Καθηγουμένη Γερόντισσα Αγνή και την Αδελφότητα για τους πνευματικούς αγώνες, καθώς για την όλη προσπάθεια επισκευής του Καθολικού και ανακαινίσεως πτέρυγας της Μονής.
Συλλειτούργησαν οι Αρχιμανδρίτες π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, π. Χρύσανθος Στελλάτος, π. Ιερόθεος Ζαχαρής, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, π. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, π. Απόστολος Παπασημακόπουλος, π. Νικόλαος Βγενόπουλος, π. Παρασκευάς Μπούμπαλης, άλλοι ιερείς της περιοχής και οι Διάκονοι Σεραφείμ Αργυρόπουλος και Περικλής Ρίπισσης.
Από πλευράς επισήμων παρευρέθησαν ο Αχαιός Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Νικόλαος Νικολόπουλος, οι Δήμαρχοι Ωλενίας κ. Γρ. Αλεξόπουλος, Μόβρης Ανδρ. Παναγιωτόπουλος, Λάρισου Κων. Καλαντζής, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου