Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Ανταπόκριση από το Γιοχάνεσμπουργκ
Η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Ολλανδία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, δίνοντας ένα εντελώς καινούριο νόημα στην έκφραση «ισπανική μαλακία».




Η νίκη των Ισπανών έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Ισπανία, αφού –εκτός από τους Καταλανούς και τους Βάσκους- τώρα ζητούν την ανεξαρτησία τους και οι ταύροι.

Ο τελικός κρίθηκε από τη διαιτησία, αφού ο διαιτητής σφύριζε συνέχεια φάουλ υπέρ των Ισπανών και φόρτωνε άδικα με κάρτες τους Ολλανδούς.

Οι Ολλανδοί δεν έκαναν φάουλ, αλλά οι περισσότεροι Ισπανοί παίκτες είναι νάνοι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σηκώνουν οι Ολλανδοί λίγο το πόδι τους από το γκαζόν για να κόψουν την μπάλα και να πετυχαίνουν τους Ισπανούς στο κεφάλι.

Το σωστό θα ήταν η ΦΙΦΑ να απαγορεύει τη συμμετοχή νάνων στις εθνικές ομάδες και να παίζουν μόνο άνθρωποι με κανονική σωματική διάπλαση.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία δείχνει τη ραγδαία άνοδο του αραβικού ποδοσφαίρου, αφού οι Ισπανοί βασικά είναι Άραβες – βέβαια, αν τους το πεις κατάμουτρα, γίνονται Τούρκοι.

Τώρα φαίνονται τα εκπληκτικά αποτελέσματα της δικτατορίας του Φράνκο. Είναι κρίμα που ο Φράνκο πέθανε το 1975 γιατί θα κυβερνούσε ακόμα και η Ισπανία θα είχε δικτατορία όχι μόνο 36 χρόνια, αλλά 71.

Πριν ξεσπάσει ο νέος ισπανικός εμφύλιος που θα χωρίσει την Ισπανία 3-4 διαφορετικές χώρες, καλό θα ήταν να βάλουν στίχους στον εθνικό τους ύμνο, γιατί είναι γελοίο οι παίκτες να κοιτάνε μουγκοί τη σημαία, ενώ οι οπαδοί από τις κερκίδες να τραγουδάνε «λα λα λα λα λα».

Βέβαια, ακόμα πιο γελοίο είναι να βλέπεις 11 χαβαλέδες με σορτσάκια να μασάνε τσίχλα και να κάνουν πως τραγουδάνε για την Ελευθερία που είναι βγαλμένη από τα ιερά κόκαλα των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου