Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

"Η προκλητική αδράνεια των δασικών υπηρεσιών της Αχαΐας είναι ο μεγάλος ένοχος για τη συνεχιζόμενη καταπάτηση και καλλιέργεια αναδασωτέας έκτασης στα Σαμαρέικα της Στροφυλιάς" αναφέρει σε ανακοινωσή του ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής επικαλείται απάντηση που του έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατόπιν σχετικής ερώτησής του.

"Στην απάντηση που υπογράφεται από τον υφυπουργό κ. Μωραϊτη επισυνάπτεται έγγραφο του Γ.Γ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αναστάσιου Αποστολόπουλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι το πρόβλημα των Σαμαρέικων διαιωνίζεται διότι εκκρεμούν από το 2001 (δηλαδή εδώ και 9 χρόνια!!!) δύο ενστάσεις ενώπιον της Α/θμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Ν. Αχαΐας" αναφέρει ο κ. Τσούκαλης.

"Οι ενστάσεις έγιναν κατά της αριθμ 4857/2001 Πράξης χαρακτηρισμού του Δασάρχη Πατρών, τόσο από τους καταπατητές, όσο και από την ΟΙΚΙΠΑ και το ελληνικό δημόσιο (για εντελώς διαφορετικούς λόγους η κάθε μία) και έκτοτε ΟΥΔΕΠΟΤΕ συζητήθηκαν. Την κατάσταση αυτή βέβαια εκμεταλλεύονται οι καταπατητές οι οποίοι συνεχίζουν προκλητικά να καλλιεργούν την εκχερσωμένη έκταση, τμήμα της οποίας (εμβαδού 540 στρεμμάτων) έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα σύμφωνα με την 2058/2004 απόφαση του (προηγούμενου) Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου