Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΓΕΩΤΕΕ. Γ.ΣΙΓΑΛΟΣ

Ο κ. Σιγαλός είπε, πως στο «Υπουργείο Ανάπτυξης Τροφίμων, κάνουν ακόμα κουμάντο κάποιοι, που πλέον θεωρούνται κατεστημένο».

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οφείλονται στους αγρότες της Αχαΐας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ «δεν έχουν δοθεί στους κτηνοτρόφους τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κοινοτικούς πόρους, αλλά φαγώθηκαν και τώρα η αποζημίωση στους κτηνοτρόφους θα δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή όταν θα έχει λεφτά το κράτος».

Μια ακόμα μεγάλη σπατάλη σε βάρος των Αχαιών αγροτών, έγινε κατά τον κ. Σιγαλό, στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Αγρότες και επιχειρηματίες της περιοχής μας μπήκαν ως επενδυτές στο πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη, αλλά ένα μεγάλο ποσό από τα πέντε δις ευρώ, περίπου ένα 1.200.000 ευρώ, δόθηκε σε κάθε δήμο της Αχαΐας, χρήματα τα οποία οι Δήμαρχοι τα χρησιμοποίησαν σε… αγροτική οδοποιία.

«Εγώ ούρλιαζα, λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σιγαλός, στον τότε Υπουργό Αλ. Κοντό, να μην τους δώσει τα χρήματα, γιατί αυτά δεν είναι έργα ανάπτυξης, είναι βλαχοπολιτική. Σήμερα λοιπόν, κατέληξε, τα χρήματα από το πρόγραμμα δεν έφτασαν στους αγρότες και τους επιχειρηματίες της Αχαΐας, που επένδυσαν στην αγροτική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς ακόμα να χρωστάνε στις Τράπεζες και να κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου