Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΔΥΜΗΣ

Κατεπείγον έγγραφο απέστειλε ο Δήμαρχος Δύμης κος Γκοτσούλιας Διονύσιος προς τον Νομάρχη Αχαΐας !!!!
Κύριε Νομάρχη
Από τις το Σάββατο 3 Ιουλίου ξεκίνησε πάλι και φέτος να παρατηρείται το φαινόμενο ο Πείρος να « κατεβάζει » λάσπη με αποτέλεσμα η θαλάσσια περιοχή εκατέρωθεν των εκβολών του ποταμού και σε μήκος που καλύπτει τις ακτές σχεδόν όλου του Δήμου Δύμης να παρουσιάζει εικόνα βούρκου.
Η παραπάνω κατάσταση επαναλαμβάνεται και σήμερα Παρασκευή, μετά από τρείς ημέρες που η θάλασσα είχε καθαρίσει από τη λάσπη, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία που πραγματοποιεί εργασίες στο εργοτάξιο του φράγματος Πείρου-Παράπειρου δεν συμμορφώνεται με τους περιβαλλοντικούς όρους που πρέπει να τηρεί.
Όπως αντιλαμβάνεστε η καταστροφή είναι τεράστια τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου μας .
Σε όλη μου τη Δημαρχιακή θητεία συνειδητά έριξα το βάρος σε έργα υποδομής που είχαν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο τόσο στην Κάτω Αχαΐα όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αλισσού και Κάτω Αλισσού με δαπάνη αρκετών εκατομμυρίων Ευρώ. Κατασκευάσαμε Βιολογικό Καθαρισμό για τον οποίο δαπανήσαμε 3.500.000€ και όλα αυτά για να προστατέψουμε το περιβάλλον και να μπορούμε να έχουμε μία καθαρή θάλασσα. Μία καθαρή θάλασσα που να μπορούν να την απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες από όλη την Ευρώπη στα τουριστικά καταλύματα και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή μας ζώνη.
Μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες και την δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ έρχονται στην περιοχή μας κάποιοι ασυνείδητοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα.
Σας δηλώνω ότι από την πλευρά μου θα χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε μέσο μου παρέχει ο Νόμος για να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση και παρακαλώ και εσείς από την πλευρά σας να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε αυτοί οι κύριοι να συμμορφωθούν με τους περιβαλλοντικούς όρους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου