Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΓΡΗΓ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Αγαπητοί σύντροφοι,
θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την έως σήμερα στενή και αποδοτική συνεργασία μας η οποία βασίστηκε πάντα στις αρχές της ειλικρίνειας, της αμοιβαίας εκτίμησης και αναγνώρισης αλλά και στην κοινή μας αγωνία για την υπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών και του τόπου μας.
Από την αφετηρία της πολιτικής μου διαδρομής, το 1998, έως σήμερα, είχα την μεγάλη τιμή οι συνδημότες μου στον Δήμο Ωλενίας να με εκλέξουν τρεις φορές Δήμαρχο. Πάντα από τον πρώτο γύρο των εκλογών και με ποσοστά που ποτέ δεν έκρυψα ότι με γέμιζαν ευθύνη.
Ευθύνη απέναντι στο σύνολο των δημοτών, απέναντι στις προκλήσεις και στις προοπτικές του Δήμου Ωλενίας, απέναντι στην ανάγκη ο Δήμος και η περιοχή να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να καλύψουν το χαμένο έδαφος δεκαετιών.
Και πιστεύω ότι αυτά τα 12 χρόνια καταφέραμε πολλά. Καταφέραμε να βάλουμε τις βάσεις και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος Ωλενίας, άλλοτε απογυμνωμένος από υποδομές και παραγκωνισμένος, να επιτύχει ποσοστά ανάπτυξης, απορρόφησης πόρων και βελτίωσης της ποιότητας ζωής που μόνο οι παραδοσιακά μεγάλοι και ισχυροί Δήμοι καταγράφουν.
Σήμερα η Ωλενία πρωτοπορεί. Με 25 χιλιόμετρα νέου δικτύου αποχέτευσης (κανένας άλλος καποδιστριακός Δήμος δεν έχει να επιδείξει ανάλογη επίδοση), με υδροδότηση από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου (μοναδικός Δήμος πέραν της Πάτρας που θα έχει εξ’ ολοκλήρου υδροδότηση), με έργα μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας, όπως η κατασκευή του ΧΥΤΑ Φλόκα -που έλυσε το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Δυτική Αχαΐα- και η επικείμενη κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων που θα δώσει λύση στο πρόβλημα σε όλο το Νομό Αχαΐας..
Με έργα που συνέβαλαν στην εμπέδωση της ενιαίας δημοτικής συνείδησης, και βελτίωσαν την καθημερινότητα του πολίτη της Ωλενίας, με νέες ασφαλτοστρώσεις 110 χλμ, με επεκτάσεις ηλεκτροδοτήσεων 80 χλμ, με επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης 70 χλμ και με ενοποίηση των δικτύων ύδρευσης όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.
Και μαζί με αυτά εκατοντάδες άλλα έργα και παρεμβάσεις, εξίσου σημαντικές, με άμεσο αντίκτυπο στην ζωή των δημοτών.
Είχα, επίσης, την μεγάλη τιμή οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι να με εκλέξουν δύο φορές Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Και εκεί το έργο που επιτελέστηκε ήταν κατά γενική ομολογία σημαντικό, σε θεσμικό και αναπτυξιακό επίπεδο, με επιστέγασμα την ενεργό συμμετοχή και συνεισφορά της Τ.Ε.Δ.Κ. σε όλες τις φάσεις διαβούλευσης, προετοιμασίας και διαμόρφωσης του προγράμματος «Καλλικράτης».
Πιστεύω, λοιπόν, ότι ύστερα από 12 χρόνια, ήρθε η ώρα αυτός ο κύκλος να κλείσει. Και ένας καινούργιος ν’ ανοίξει.
Είχα δηλώσει, σε ανύποπτο χρόνο και πριν καν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ότι η παρούσα θητεία μου θα είναι η τελευταία στον Δήμο Ωλενίας.
Και η δήλωση μου εκείνη εδραζόταν στην βαθιά μου πεποίθηση ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί μονιμότητα σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και προσφοράς.
Τρεις θητείες είναι ικανός χρόνος ώστε να ολοκληρωθεί μια διαδρομή ευθύνης, έργου και συνεχούς αφοσίωσης στον Δήμο Ωλενίας. Αισθάνομαι περήφανος, δικαιωμένος, ήσυχος και συνεπής με τη συνείδηση μου αλλά και βαθιά υποχρεωμένος απέναντι στους συνδημότες μου και στους συνεργάτες μου που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν πολύτιμοι συνοδοιπόροι στις προσπάθειες που έγιναν ώστε η Ωλενία να ατενίζει, πλέον, αισιόδοξα, με δύναμη και ελπίδα το μέλλον. Και γι’ αυτό τους ευχαριστώ θερμά.
Παρακαλώ, λοιπόν, η τιμητική ετεροπρόταση που κατετέθη από συμπολίτη με σκοπό να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά μου για τον διευρυμένο νέο Δήμο Δυτικής Αχαΐας να μην ληφθεί υπόψη από τα όργανα του Κινήματός μας.
Επιπλέον, πιστεύω ότι το Κίνημά μας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που σέβονται και αποδέχονται τις διαδικασίες του, με σκοπό να δοθεί χρίσμα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και ο υποψήφιος που θα αναδειχθεί από τις διαδικασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να αντιπαρατεθεί απέναντι σε σχήματα που προκύπτουν από ετερόκλητες συμμαχίες, των οποίων κύριο γνώρισμα είναι ο πολιτικός καιροσκοπισμός.
Τέλος, σε ό,τι με αφορά, σε ηλικία 43 ετών, παραμένω πολιτικά ενεργός και μάχιμος, έτοιμος να διαθέσω τις δυνάμεις μου και να προσφέρω απ’ όποια θέση κριθεί αναγκαίο από τους συμπολίτες μου. Είτε τώρα, είτε στο μέλλον.
Με εκτίμηση
Γρηγόρης Αλεξόπουλος
Δήμαρχος Ωλενίας – Πρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Αχαΐας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου