Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΤΟ ...ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πόλη Χομς της δυτικής Συρίας, μια ημέρα αφού τελέσθηκαν εκεί οι κηδείες 14 διαδηλωτών, έγινε γνωστό από διαδηλωτές και κατοίκους. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν...

μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης δακρυγόνα για να ανακτήσουν τον έλεγχο της κεντρικής πλατείας της Χομς, πρόσθεσε το δίκτυο.
"Πυροβολισμοί ακούγονται σ' όλη την πόλη", δήλωσε στους "Νιού Γιόρκ Τάιμς" μια γυναίκα που κατοικεί κοντά στην πλατεία. "Τα τζαμιά απευθύνουν όλα εκκλήσεις για βοήθεια. Φοβόμαστε ότι σκοτώθηκαν πολλοί στην πλατεία".
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ για να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πλατεία και έδωσαν εντολή στους διαδηλωτές να διαλυθούν στις 2.30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Πυρά ακούστηκαν στις 2.15 π.μ., σύμφωνα με το Αλ-Τζαζίρα.
στις 11:47

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου