Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ

Με το φόβο των διαρρηκτών ζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή. Σε οικίες, σε αγροκτήματα, σε επιχειρήσεις μέχρι και σε τράπεζες «χτυπούν» οι κακοποιοί αρπάζοντας χρήματα, τιμαλφή κι άλλα..

Από την πλευρά της η Αστυνομία «σηκώνει ψηλά τα χέρια», αφού δεν διαθέτει προσωπικό για να αστυνομεύει σωστά την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.


Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σε ορισμένα χωριά οι κάτοικοι να έχουν αναλάβει μόνοι τους την περιφρούρηση των περιουσιών, αλλά η αυτοδικία δεν είναι λύση...

«Ένας πολίτης ούτε μπορεί να οπλοφορεί αλλά ούτε και να κάνει συλλήψεις», τονίζουν οι ίδιοι και σημειώνουν ότι αισθάνονται απροστάτευτοι από την πολιτεία.

Πάγιο αίτημα των δημοτών είναι η δημιουργία αστυνομικής διεύθυνσης στη Δυτική Αχαΐα.

Πάντως, όπως δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δυμαίων, Δημήτρης Μπαρμπούνης, το θέμα της ίδρυσης Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κάτω Αχαΐα, θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυμαίων, με σκοπό να κινηθεί διεκδίκηση όλες με στόχο να υλοποιηθεί το αίτημα της περιοχής για αστυνόμευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου