Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημόσια πρόταση, για την ανάπτυξη ενός πολιτικού διαλόγου με συγκεκριμένη ατζέντα, κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προς την Δημοκρατική Αριστερά, μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.
Ο Πρωθυπουργός πρότεινε ν' αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος, χωρίς προκαταλήψεις, διευκρινίζοντας ότι δεν γίνεται λόγος ούτε για εξουσία ούτε για θέσεις, αλλά για την προώθηση αλλαγών, που θα ωφελήσουν τη χώρα και για να εμπεδωθεί ένας νέος πολιτικός πολιτισμός.
Ο κ. Παπανδρέου έθεσε το εξής πλαίσιο για το διάλογο: Τη σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας, την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, τη μη χρήση πυρηνικής ενέργειας, την αλλαγή του Συντάγματος και των νόμων, την προώθηση της Χάρτας Κοινωνικών Δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των αδυνάτων.
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά των άλλων κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας ότι πολλές φορές πορεύτηκαν με την εύκολη καταγγελία, το δογματισμό, απαξιώνοντας ακόμη και τους δημοκρατικούς θεσμούς και συμβάλλοντας έτσι, και στην αδράνεια και στη συνωμοσιολογία.
Επίσης, κατηγόρησε την Αριστερά για ηθικολογία, λαϊκισμό και ισοπέδωση, ενώ διερωτήθηκε ποια σχέση μπορεί να έχει με την Αριστερά η παρότρυνση στην ανομία. Εκτενή αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο πελατειακό κράτος, επιτιθέμενος στη Ν.Δ. και στην κατάσταση στην οποία περιήλθε ο δημόσιος τομέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου