Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ

Παρουσία πλήθους συναδέλφων, συγγενών και φίλων, τελέστηκε τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, από τον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Ν. Κηφισιάς, η νεκρώσιμος ακολουθία του ναυάρχου ε.α. και επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ Λεωνίδα Παληογιώργου, που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου, σε ηλικία 69 ετών, και ακολούθησε η ταφή του στη Βόνιτσα, όπου και είχε γεννηθεί, το 1942.

Ο εκλιπών κατετάγη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1958, απ' όπου αποφοίτησε και ονομάστηκε σημαιοφόρος το 1962. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, κυρίως σε αντιτορπιλικά και ταχέα σκάφη, ως κυβερνήτης της τορπιλακάτου “Τοξότης”, της πυραυλακάτου “Μυκονιός” και της φρεγάτας “Έλλη”.

Διετέλεσε διοικητής ταχέων σκαφών, αρχιεπιστολέας στη διοίκηση αντιτορπιλικών, υποδιοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διευθυντής επιχειρήσεων COMEDEAST, υπαρχηγός του ΓΕΝ κ.ά. Στο βαθμό του αντιναυάρχου προήχθη στις 5 Μαρτίου 1994, ανέλαβε δε τα καθήκοντα του διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας και από τις 15 Μαρτίου 1995 του Αρχηγού Στόλου. Στις 16 Φεβρουαρίου 1996 αναλαμβάνει αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Εκτός από τα ελληνικά στρατιωτικά σχολεία, είχε φοιτήσει στη Σχολή Ανθυποβρυχιακού Πολέμου των ΗΠΑ, στη Σχολή Οπλικών Συστημάτων Ταχέων Σκαφών της Γαλλίας και στη Σχολή Επιχειρήσεων της Ολλανδίας. Ο Λεωνίδας Παληογιώργος είχε τιμηθεί με διάφορα παράσημα, ήταν δε νυμφευμένος και πατέρας ενός γιου.

Πηγή: blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου