Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ...

Εντός του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του έργου για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου της Πάτρας. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην πόλη.

Το έργο έχει ενταχθεί στη Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ) και θα κατασκευαστεί και με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σε χώρο του στρατοπέδου Κ.Ε.ΤΧ. (Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού).

Ο κ. Καστανίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το έργο, το οποίο, όπως σημείωσε, είχε «παγώσει» από το 2003 έως και τον Οκτώβριο του 2009 που ανέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε και για το θέμα της λειτουργίας του νέου Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο, για το οποίο είπε ότι «στόχος του υπουργείου είναι να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Εφετείου Πατρών».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «δεν είναι πλέον δυνατόν όσοι πολιτικοί ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα να μην τους αποδοθεί ευθύνη, αλλιώς το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει» ενώ υπεραμύνθηκε της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, λέγοντας ουσιαστικά ότι είναι μονόδρομος.

Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου