Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, επεσκέφθησαν την Παρασκευή, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για την απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Ο Σεβασμιότατος γνωρίζει πολύ καλά και έχει παρακολουθήσει την όλη την εξέλιξη του θέματος.
Εξάλλου ήταν παρών, όταν υπεγράφη το γνωστό πρωτόκολλο μεταξύ του ΟΛΠΑ και του Δήμου, με πρωτοβουλία και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, τον Οκτώβριο του 2010.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ενημέρωσαν το Μητροπολίτη μας, για τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει, όπως και για την πρόθεσή τους να πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου (από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι) μεγάλη Παμπατραϊκή συγκέντρωση-συνάντηση, στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στην οποία και θα διατρανωθεί η θέληση αλλά και απαίτηση των Πατρινών, να υλοποιηθεί η απόφαση.
Με στόχο και σκοπό, να βρεθούν όλοι οι κάτοικοι της πόλης, εκείνη την ημέρα στο μόλο τους (ο οποίος σήμερα ανήκει στην ανώνυμη εταιρεία ΟΛΠΑ), ζητήθηκε από το Σεβασμιότατο η πολύτιμη βοήθειά του, προϋπόθεση σημαντική, προκειμένου η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία.
Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε τα μέλη της Πρωτοβουλίας, πως από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν, για να πετύχει αυτή η τόσο σημαντική για το μέλλον της πόλης προσπάθεια.
Σε συνέχεια αυτής της θετικής εξέλιξης, τα μέλη της Πρωτοβουλίας ζήτησαν από τον Μητροπολίτη, να υπάρξει συγκεκριμένη δική του κατεύθυνση και βοήθεια από κάθε ενορία της πόλης, ώστε μετά την εκκλησία την Κυριακή των Βαΐων, να μεταβούν όλοι οι συμπολίτες στο μόλο. Τέλος ζητήθηκε από το Σεβασμιότατο να σηματοδοτήσει τη μεγάλη σημασία αυτής της προσπάθειας, με τη φυσική του παρουσία.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν εκ των προτέρων, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος με τη στάση του αποδεικνύει καθημερινά, πως βρίσκεται δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου