Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας Δρ. Rowan Williams, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην επίσημη έδρα του Αγγλικανού Προκαθημένου στο Lambeth Palace, και διήρκησε περίπου τριάντα λεπτά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας καλωσορίζοντας τον κ. Δήμτσα και την συνοδεία του, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά γι΄ αυτόν που τον επισκέπτονται αδελφοί έλληνες.

Ο Γεν. Διευθυντής της «Αποστολής» απευθυνόμενος προς τον Προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα.

«Η παρούσα οικονομική κρίση και ιδιαίτερα το θέμα της πείνας που σταδιακά έχει αρχίσει να απλώνει το φάσμα της, στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δήμτσας.

Εν συνεχεία τόνισε: «Η απίστευτη οικονομική ύφεση, η ανεργία, οι περικοπές σε μισθούς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά χτυπούν την πόρτα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.»

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε και στο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο γίνεται κάτω από το άγρυπνο μάτι του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας από την πλευρά του αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς επισκέπτες, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Εκκλησία της Ελλάδος, και έχω μιλήσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους για το έργο που γίνεται στα συσσίτια».

Αναφερθείς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Τα προβλήματα της Ελλάδος είναι στο μυαλό μας καθημερινά, και αντιλαμβανόμαστε πόσο βαθιές είναι οι ανησυχίες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.»

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι προσεύχομαι για την Ελλάδα και είμαι διαθέσιμος για κάθε μορφή συνεργασίας, διότι οι προσδοκίες της Εκκλησίας είναι πολύ μεγάλες και εδώ. Διότι σε αυτές τις ώρες όλοι κοιτάνε προς την Εκκλησία», σημείωσε ο κ. Ρουόμαν Williams.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ζήτησε από τον κ. Δήμτσα να του μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αθήνα και η Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν σε θέματα, φιλανθρωπίας (άστεγοι, μετανάστες), νεολαίας και εκπαίδευσης.

Τέλος τον Γεν. Διευθυντής κ. Δήμτσα, συνόδευε στο παλάτι του Lambeth Palace ο Επίσκοπος Ευρώπης της Αγγλικανικής Εκκλησίας κ. Ντεϊβιντ Χάμιτ.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος παρέδωσε στον κ. Δήμτσα μια προσωπική επιστολή για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου