Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟ ΒΟΥΝΙ...ΛΕΥΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ....

Απαλλάσσονται οριστικά για την υπόθεση των υπερτιμημένων συμβάσεων του ΟΤΕ ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, και ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Ιωαννίδης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
Ένα χρόνο μετά την παραπομπή τους σε δίκη, για το κακούργημα της απιστίας από κοινού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι εφέτες έκριναν ότι τελικά δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους, για να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ανατρέποντας το πρωτόδικο βούλευμα και διαφωνώντας πλήρως με την κρίση του, το Συμβούλιο Εφετών έκλεισε οριστικά την υπόθεση, απαλλάσσοντας τους δύο κατηγορουμένους, αφού προηγουμένως έκανε δεκτό το αίτημά τους για αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιόν του, προκειμένου να δώσουν επιπλέον εξηγήσεις.
Άλλα εφτά μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, πριν από ένα χρόνο. Οι επίμαχες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης του ΟΤΕ, που υπογράφτηκαν τη χρονική περίοδο 2003-2007 με τις εταιρείες INΤΡΑΚΟΜ - SIEMENS - ANKO, για τη συντήρηση των δικτύων του Οργανισμού, είχαν τίμημα 130 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το πρωτόδικο βούλευμα, το τίμημα αυτό ήταν πολύ υψηλότερο από εκείνο που είχε δικαιολογήσει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ.
Με ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ έχει υπεραμυνθεί της ορθότητας των ενεργειών των πρώην στελεχών, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως οι χειρισμοί τους είχαν αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Οργανισμού και πως πρόκειται για έωλη κατηγορία.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου