Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ....

Ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριος μαζί με μια ομάδα Ελληνοαμερικανών συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Peninsula το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου και ήταν κλειστή για τον τύπο.

Στην συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Ερντογάν σχετικά με τον νόμο που αποδίδει τα μειονοτικά βακούφια.

Ένας από τους καλεσμένους της Ελληνικής αντιπροσωπείας είπε στον Ερντογάν πως ¨Η Ελλάδα περνά μια δύσκολη περίοδο.

Εάν μπορέσετε να βοηθήσετε οικονομικά την Ελλάδα αυτό μπορεί να διευκολύνει και την ένταξη σας στην Ε.Ε. ¨.

Ο Ερντογάν στην συνάντηση ανέφερε σχετικά με τον νόμο για την απόδοση των βακουφίων ότι το έκανε χωρίς να περιμένει αντίκρισμα.

Είπε πως αυτός ο νόμος ήταν μια αναγκαιότητα του δικαίου και του νόμου και ότι έλαχε στην κυβέρνηση του ΑΚΠ να αποδώσει αυτό το δίκιο.

Ανέφερε δε πως παρόμοια βήματα στο θέμα των θρησκευτικών μειονοτήτων περιμένει και από την Ελλάδα και ζήτησε από την Ελληνική αντιπροσωπεία να θέσει αυτό το θέμα στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή ήταν ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα, ο Εμμανουήλ Τζαχάρης αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και οι επιχειρηματίες Ιωάννης Κατσιματίδης και Ντένης Μεχιέλ.Εξ’ άλλου στη διάρκεια του δείπνου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής που έγινε το ίδιο βράδυ ο νέος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Τζον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου