Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΧΟΡΟΣ ΤΑΤΟΥΝΤΟΣ....

Με λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου 2011 ο Μεγάλος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Σήμερα η πόλη της Πάτρας εορτάζει την 47η επέτειο της επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου από την Ρώμη στην Πάτρα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Προύσης Ελπιδοφόρου και Πατρών Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο για την παρουσία του στη Πάτρα με αφορμή τους εορτασμούς για επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα.

Επίσης ο Μητροπολίτης Πατρών ευχήθηκε στον κ. Ελπιδοφόρο καλή διακονία και από τη θέση του, ως Ηγούμενος στην Ιερά Μονή της Χάλκης όπου εξελέγη πρόσφατα.

«Εύχομαι σύντομα να συνεορτάσουμε όλη η ορθοδοξία του άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, μετά και την εγκατάσταση σας, στην Ηγουμενία της Μονής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Προύσης.

Εν συνεχεία ο κ. Χρυσόστομος, υπογράμμισε ότι "το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα δώσει δύναμη στη Μεγάλη Του Χριστού Εκκλησία, αλλά και σε όλη την Ορθοδοξία".

Τέλος ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε και τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο οποίος και χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου