Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ Η Ε.Ε, ΤΗΣ Τ.Ε.Δ.Δ.Ε.....

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της νεοσύστατης Τοπικής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το περιφερειακό όργανο που αντικατέστησε τις καταργηθείσες ΤΕΔΚ (ύστερα και από την κατάργηση των κοινοτήτων, με τον "Καλλικράτη").
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, στη θέση του αντιπροέδρου αναδείχτηκε ο δήμαρχος Ερυμάνθου (και πρ. πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας), Θάνος Καρπής, του γραμματέα ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ενώ μέλη εξελέγησαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πατρέων, διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τ. νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκλεγέντων το ότι αποτελούν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο 21μελές Δ.Σ., από το οποίο προήλθαν (κατά τη διαδικασία που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ) τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Στα αξιοσημείωτα ασφαλώς η απουσία από το όργανο του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος δεν εξελέγη μεν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ (του οποίου επί σειρά ετών αποτελεί στέλεχος), αλλά ως ανεξάρτητος, δεν παύει, ωστόσο, να είναι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου Δήμου της Δυτ. Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου