Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΘΙΑ - ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ....

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος συναντήθηκε χθες με Γερμανούς πολίτες οι οποίοι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς όταν ήταν παιδιά, εκφράζοντας τους τη βαθιά συμπόνια και θλίψη του. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε συνάντηση με πέντε θύματα (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) μέσα σε μισή ώρα στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παραμονής του στη Γερμανία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψή.

Ο Ποντίφικας τους διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για υποθέσεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση.

«Η Εκκλησία δεσμεύεται να προωθήσει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των παιδιών και των νέων από σεξουαλικά εγκλήματα», πρόσθεσε.

Από το 1950 έως το 1980 εκατοντάδες άνθρωποι υποστήριξαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς στη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας. Εκτός από τη Γερμανία, παρόμοιες υποθέσεις έχουν παρουσιαστεί στη Βρετανία, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία και τη Μάλτα.

Το 2010 περισσότεροι από 181 χιλ. Γερμανοί απείχαν από τα μυστήρια της Εκκλησίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποκαλύψεις που είχαν δει τότε το φως τη δημοσιότητας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου