Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ...ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ.!!!

Νέα Υόρκη.- Για σχεδόν 60 χρόνια τώρα ο «Χορός των Χρυσανθέμων» αποτελεί για τη Φιλόπτωχο του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν, -μαζί με το ετήσιο «Spring Luncheon» που διοργανώνεται κάθε Μάιο-, τη βασική πηγή εσόδων που της παρέχει τη δυνατότητα να επιτελεί το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο.
Σηματοδοτώντας την έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν, το 58ο «Chrysanthemum Ball» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:30 το βράδυ στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, με μια παράλληλη εκδήλωση «Let’s Dance» ειδικά για τους νέους ενήλικες.

Το φετινό γκαλά θα είναι αφιερωμένο στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και της μουσικής, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. «Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια εποχή που σημάδεψε τον ελληνικό κινηματογράφο και το χώρο της διασκέδασης στην Ελλάδα», δήλωσε στη Greek News η υπεύθυνη του χορού Βίλυ Αποστολάτου, τονίζοντας πως είναι έντονος ο ενθουσιασμός των μελών της οργανωτικής επιτροπής, καθώς «φέτος παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό».

Με τη συνδρομή μάλιστα του δορυφορικού προγράμματος του ΑΝΤ-1, θα προβληθεί στη διάρκεια της εκδήλωσης βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες της εποχής εκείνης που όλοι αγαπήσαμε.

Παράλληλα, τιμώντας την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού θα ενισχύσει το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «The Mission Continues». «Πρόκειται», είπε η κ. Αποστολάτου, «για έναν οργανισμό που βοηθά τραυματίες και ανάπηρους βετεράνους να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο».

«Το γκαλά αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διαθέσουμε κάθε χρόνο πάνω από 100,000 δολάρια για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς», επισήμανε η κ Αποστολάτου, αριθμώντας τα τόσα προγράμματα που ενισχύει σε σταθερή βάση η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού.

«Μας βοηθά να οργανώσουμε το «Feed of the Homeless» κάθε εβδομάδα, να προσφέρουμε βοήθεια σε συνανθρώπους μας και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, να ενισχύσουμε το Ταμείο Υποτροφιών της Φιλοπτώχου, -το οποίο βοηθά μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου του Καθεδρικού- το Γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ, την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου και τόσα άλλα», σημείωσε.

Μια από τις πλέον δυνατές και δυναμικές οργανώσεις, η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού, που επίσημα ιδρύθηκε το 1902, και αριθμεί περί τα 250 μέλη, αναπτύσσει ένα έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Νέα πρόεδρος της Φιλοπτώχου –αναδείχθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαϊου η κ. Κατερίνα Μουτούσση, ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι κυρίες Νέλλη Λογοθετίδη (α’ αντιπρόεδρος), Ραλλού Ζερβουδάκη (β’ αντιπρόεδρος), Ελένη Καρατζά (ταμίας), Μπία Τζορτζ (βοηθός ταμίας), Μιράντα Κοφινά (γραμματέας πρακτικών), Στέφανι Παντελίδη (γραμματέας αλληλογραφίας) και Στέλλα Παντελίδη, σύμβουλος. Μέλη του Δ.Σ. είναι επίσης οι κυρίες Βίλυ Αποστολάτου, Ελένη Κοκολάτου Δήμου, Αθηνά Οικονόμου, Ασπασία Γούναρη, Μαίρη Τζόνσον, Πολίν Κοτσιλίμπα, Μαντλίν Λαμπίρη, Αντωνία Μάκκου, Μαρία Μαρινάκη, Αντωνία Ρηγοπούλου, Ουρανία Σούμα, Μάρω Στρατάκη και Βιργινία Ταμπάκη. Επίτιμα μέλη οι κυρίες Μαίρη Κρίστυ, Λίλυ Φιτσοπούλου και Νάντια Αλέγκρα Νόβακ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Στέφανι Παντελίδη στο 917-509-0897 ή στο email lola1288@aol.com. Για το «Let’s Dance for Young Adults», με την κα. Ραλλού Ζερβουδάκη στο (212) 737-6267 ή στο email youngcathedralphiloptochos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου