Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ...ΡΕΛΑΝΤΙ....

Με τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πάπα Βενέδικτου στο Castel Gandolfo, η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια την συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, σχετικά με τις διμερείς σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας.

Σε ανάμνηση της συνάντησης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, προσέφερε στον Ποντίφικα μια εικόνα του Αγίου Βενεδίκτου της Νούρσια, καθώς και ένα συλλεκτικό άλμπουμ με τοιχογραφίες του Ρουμπλιώφ.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε ότι "είμαι εντυπωσιασμένος για τις γνώσεις του Πάπα Βενέδικτου, όσον αφορά την ορθόοδοξη παράδοση. Πριν από λίγες ημέρες που ήταν στην Γερμανία μίλησε με τους εκεί Ορθοδόξους, όπου αναφέρθηκε στον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών".

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης για εάν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και του Πάπα Βενέδικτου, ανέφερε: "Πιστεύω αργά η γρήγορα η συνάντηση αυτή θα γίνει... Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για να ορίσουμε ημερομηνία, αλλά αυτό που έχει μεγάλο βάρος για εμάς είναι το περιεχόμενο της συνάντησης."

"Μόλις αυμφωνήσουμε για το περιεχόμενο της συνάντησης, ακόμη και σε σημεία που διαφωνούμε η έχουμε διαφορετικές απόψεις, τότε νομίζω θα είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι θα γίνει η συνάντηση", πρόσθεσε ο κ. Ιλαρίων.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, υπογράμμισε ότι "μια τέτοια συνάντηση απαιτεί, πολύ προσεκτική προετοιμασία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να βιαζόμαστε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου