Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΓΟ ΣΤΑΣΙ Ο ΦΛΟΚΑ

Μπροστά σε πλήθος ακροατηρίου, καθώς ήταν αρκετοί οι φορείς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι που θέλησαν να ακούσουν τι ακριβώς έχουν να πουν οι εκπρόσωποι της Εταιρίας Περιβαλλοντικών Μελετών, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στη θέση Φλόκα.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΠΕΜ Αντώνης Μαυρόπουλος από το βήμα της ΕΣΗΕΠΗΝ «θα πρέπει το έργο να απεμπλακεί από την πολιτική διαμάχη. Μην αφήσετε μία τέτοια επένδυση να πάει χαμένη, σαν την άμμο που γλιστρά από τα χέρια. Είστε κοντά αλλά δεν είστε έτοιμοι ακόμα».

Ο κ. Μαυρόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως το έργο μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και δύο χρόνια ενώ αναφερόμενος στο κόστος τόνισε πως «με τα 60 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί μπορεί η Αχαΐα να αγοράσει χρόνο για να αλλάξει συνειδήσεις και να δώσει λύσει σε ένα πρόβλημα που έπρεπε να έχει λυθεί». Ανάμεσα στα άλλα μίλησε για εννέα βήματα που θα πρέπει να γίνουν μέχρι τη δημοπράτηση της μονάδας: πρώτη θεώρηση τευχών δημοπράτησης και σχεδίου διακήρυξης από το τεχνικό συμβούλιο του ΥΠΕΣΑΗΔ, δημόσια διαβούλευση επί των τευχών δημοπράτησης – προτεινόμενες αλλαγές, προετοιμασία φακέλου ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) – Ενταξη και εξασφάλιση δημόσιας χρηματοδότησης, πλήρης χρηματοοικονομική ανάλυση του έργου – εφαρμογή διαδικασίας μεγάλου έργου, διαβούλευση με Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οριστικοποίηση οικονομικών μεγεθών έργου, οριστικοποίηση – επικαιροποίηση τευχών δημοπράτησης, τελική θεώρηση τευχών δημοπράτησης και σχεδίου διακήρυξης από το τεχνικό συμβούλιο του ΥΠΕΣΑΗΔ και τέλος, δημοπράτηση του έργου.

«Αν κάνετε δύο χρόνια για να αποφασίσετε για το έργο, λυπάμαι, αλλά τα χρήματα θα τα πάρει η Ηλεία και το Αγρίνιο, όπως ήδη συζητείται. Βγάλτε το έργο από την πολιτική διαμάχη που το έχετε εμπλέξει και τότε όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3-4 μήνες. Αν όχι, τότε θα πάρει δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου