Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ

Η παράταξη «Ενωτική Κίνηση για τη Δυτική Αχαΐα» του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με επικεφαλής τον κ. Θανάση Ραυτακόπουλο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τον συμπαραστάτη του δημότη:


«Μετά την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, η Δημοτική Ομάδα της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
Με την θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης ( άρθρο 77, Ν.3852/2010) εισάγεται η δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων από την κακοδιοίκηση και βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό.
Το πρόσωπο που θα εκλεγεί στη θέση αυτή εκτός από τα τυπικά προσόντα, που αναφέρονται στην προκήρυξη θα πρέπει να έχει και ουσιαστικά προσόντα.
Ο Νομοθέτης προέβλεψε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης να εκλέγεται με την αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (είκοσι δύο -22 – για τον Δήμο μας) και μάλιστα με μυστική ψηφοφορία, Πρέπει δηλαδή να είναι πρόσωπο που να έχει ευρεία αποδοχή. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από δεσμεύσεις. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή κάποιος ή κάποια που μετέχει σε κομματικά όργανα, οποιουδήποτε κόμματος, άλλωστε σύμφωνα με τον Καλλικράτη ακόμα και βουλευτής έχει κώλυμα.
Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος κάποιος που συμμετείχε στις Δημοτικές Εκλογές είτε ως υποψήφιος με κάποιο συνδυασμό είτε ως κάποιο προβεβλημένο στέλεχος που πρόσφερε τη βοήθειά του σε συνδυασμό. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος κάποιος ή κάποια που δεν μπορεί να εγγυηθεί την αντικειμενικότητά του έναντι της Δημοτικής Αρχής καθώς και έναντι των Πολιτών.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης πρέπει να είναι πρόσωπο που να μπορεί να ελέγχει τη Δημοτική Διοίκηση αλλά και να βοηθά ταυτόχρονα, διατυπώνοντας προτάσεις βελτίωσης, κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη ο Δήμος μας επειδή είναι ένας από τους Δήμους που «στήνεται από την αρχή» , ως Δήμος που προέρχεται από πραγματική συνένωση τεσσάρων πρώην Δήμων.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου θέλουμε να έχουμε υποψηφίους με αυξημένα προσόντα που να μπορούν να υπηρετήσουν αυτή τη θέση για το καλό όλων των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου