Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ως ένδειξη σεβασμού στις συσσωρευμένες ανάγκες των ασθενών – ασφαλισμένων, αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της.
Ο Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να παραμείνει σε επαγρύπνηση, μπροστά στις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας μετά την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή του επίμαχου πολυνομοσχεδίου για την Δημόσια Υγεία. Ακόμα, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, αποφάσισε για ακόμα μια φορά την αποχή των ιατρών του Ο.Π.Α.Δ. και του Ο.Α.Ε.Ε. από την συνταγογράφηση των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α, προετοιμαζόμενος παράλληλα για συλλογική καταγγελία των μελών του με τον Ο.Π.Α.Δ.
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία που αποφασίστηκαν ομόφωνα στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών συνοψίζονται στις εξής κατευθύνσεις:
1. Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ως ένδειξη σεβασμού στις συσσωρευμένες ανάγκες των ασθενών – ασφαλισμένων.
2. Την παραμονή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών σε διαρκή Γενική Συνέλευση του Σώματος, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας.
3. Την αποχή των Ιατρών του Ο.Π.Α.Δ. & του Ο.Α.Ε.Ε. από την παράνομη συνταγογράφηση των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α., με τον τρόπο που επέβαλε το Υπουργείο Υγείας ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.
4. Την προετοιμασία για συλλογική καταγγελία των μελών του με τον Ο.Π.Α.Δ.
5. Την συμμετοχή των μελών του Συλλόγου μας στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου