Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜ.Ε-Ο.Τ.Ε.

ΟΜ.Ε-Ο.Τ.Ε: Προσωρινές οι οργανωτικές αλλαγές στον Ο.Τ.Ε.




Την εκτίμηση, ότι οι οργανωτικές αλλαγές, που ανακοίνωσε χθες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Τ.Ε., Μιχάλης Τσαμάζ, περιβάλλονται από ασάφεια και προσωρινότητα, διατυπώνει η ΟΜ.Ε.-Ο.Τ.Ε. (Ομοσπονδία Εργαζομένων Ο.Τ.Ε), σημειώνοντας ότι η απόφαση για τις αλλαγές αυτές εκτός των άλλων έχει και την αντίφαση πετυχημένοι να εξοβελίζονται, αποτυχημένοι να κάνουν «rotation» και να αναβαπτίζονται ορισμένοι που έχουν και ευθύνες για το πού βρίσκεται σήμερα ο Ο.Τ.Ε..

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΜ.Ε.-Ο.Τ.Ε. παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό την άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος του νέου προέδρου, επισημαίνοντας πως οι αλλαγές που αποφάσισε δεν αποτυπώνουν όραμα, δεν εμφανίζουν προοπτική αλλά δείχνουν ανασφάλεια και περιχαράκωση σε ένα πολύ σκληρό και μικρό πυρήνα στελεχών, οι οποίοι καλούνται να «μετασχηματίσουν» τον Ο.Τ.Ε. στο όνομα της δήθεν συγχώνευσης της καλύτερης και «φτηνότερης» λειτουργίας του αλλά και της αντιμετώπισης του νομοθετικού πλαισίου που στραγγαλίζει την Επιχείρηση.

Κατά την ΟΜ.Ε.-Ο.Τ.Ε. το νέο οργανωτικό μοντέλο που ανακοινώθηκε:

- Υπερφορτώνει τα στελέχη της COSMOTE, αδυνατίζοντας την Εταιρεία.

- Εισάγει διπλούς ρόλους και πολλαπλά επίπεδα ιεραρχίας.

- Οδηγεί αναπόφευκτα σε νέα αναδιοργάνωση, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι να συγκεντρωθεί το μέγιστο των δυνάμεων στην ανάπτυξη και τα έσοδα και σε δεύτερο επίπεδο στην οργάνωση.

Η ΟΜ.Ε.-Ο.Τ.Ε, καταλήγει η ανακοίνωση, θα πράξει αυτά που επιβάλλει ο ρόλος και η ιστορία της και θα προστατέψει με όποιο μέσο, τρόπο και ενέργεια θεωρεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Επιχείρησης αλλά και των εργαζομένων, γιατί αυτό είναι και το συνδικαλιστικό της καθήκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου