Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΒΑΡΔΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΤΗΣ

Αθήνα
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Γεωργακόπουλος θεωρούσε ότι έχει περιορισμένες αρμοδιότητες. «Δεν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης.

Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής παραίτησής του προς την κυβέρνηση ο κ. Γεωργακόπουλος.

Οι τελευταίες διαρροές για την υστέρηση των εσόδων το πρώτο δίμηνο του έτους φαίνεται όμως πως έφεραν την έκρηξη.

Κύκλοι του περιβάλλοντος του μέχρι πρότινος γγ του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, μόλις στις 8 Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό, οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές ως τυπικού χαρακτήρα.

Τα σχόλια των κομμάτων

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Μιχελάκης διερωτήθηκε εάν «είναι η παντελής αποτυχία στα έσοδα του κράτους που οδήγησε στην παραίτηση το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο».

«Η απεμπλοκή του κ. Δ.Γεωργακόπουλου από το Υπουργείο Οικονομικών αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Έφυγε ο έμπειρος και γνώστης. Σε λίγο θα ακολουθήσουν και οι ανώτεροι, κατώτεροί του» σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου