Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ 100

Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου


«Η “Ηγεσία των 100” δεν είναι υπόθεση χρημάτων, είναι περισσότερο υπόθεση πίστης, αφοσίωσης και δέσμευσης των μελών της να υποστηρίξουν με την προσφορά οικονομικών πόρων τις διακονίες της Εκκλησίας μας, την Παιδεία, τη Νεολαία, την Ιεραποστολή, τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού», δήλωσε στη Greek News η κ. Πωλέτ Πούλου, εκτελεστική διευθύντρια του “Archbishop Iakovos Leadership 100 Endowment Fund”, με αφορμή το 20ο ετήσιο συνέδριο της Οργάνωσης, που με ξεχωριστή επιτυχία διοργανώθηκε από τις 24-27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «The Breakers» στο Παλμ Μπιτς της Φλόριδας.

Κωνσταντίνος Κάρας, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Πήτερ Διαμαντής και Πωλέτ Πούλου. Photo: Dimitris Panagos
Στη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 400 μέλη και φίλοι της Οργάνωσης, η κ. Πούλου ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα της εκτελεστικής διευθύντριας της «Ηγεσίας των 100», μετά από ομόφωνη σύσταση της Εκτελεστικής Επιτροπής την οποία ενέκρινε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Εχοντας υπηρετήσει με αφοσίωση και αγάπη την Ιερά Αρχιεπισκοπής Αμερικής από το 1965 και για πολλά χρόνια ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, η κ. Πούλου έγινε το 2005 διευθύντρια οικονομικής ανάπτυξης της Οργάνωσης και τον Ιούνιο του 2006, μετά την παραίτηση του π. Δημητρίου Αντόκα, αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια.

Μιλώντας στη Greek News η κ. Πούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για την αναβάθμισή της στη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας, τονίζοντας πως θα εξακολουθήσει με τον ίδιο ζήλο και την αφοσίωση να εργάζεται για το καλό της «Ηγεσίας των 100», ενώ ευχαρίστησε και την Εκτελεστική Επιτροπή της Οργανωσης. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ την Εκκλησία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος περιβάλλει με αγάπη το “Leadership 100” και υποστηρίζει και υποστηρίζει το έργο του, ενώ κάθε χρόνο βρίσκεται κοντά μας και ευλογεί τις εργασίες του συνεδρίου μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αυξημένη συμμετοχή μελών στις εργασίες του 20ου συνεδρίου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά. Το χαρακτηριστικό, όπως είπε, αυτή τη φορά ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων, ο μεγάλος ενθουσιασμός που επικράτησε, το πνεύμα αγάπης και ενότητας μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Ικανοποίηση για το πολύπλευρο έργο που επιτελεί η «Ηγεσία των 100» και αισιοδοξία για το μέλλον της εξέφρασε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κωνσταντίνος Κάρας, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση στην ανοδική τροχιά που ακολουθεί το τελευταίο χρόνο το “Leadership 100” τόσο από πλευράς ένταξης νέων μελών και εσόδων, όσο και χορηγιών, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Με 34 νέα μέλη στη διάρκεια του 2010 η «Ηγεσία των 100» έφτασε αισίως τα 863 μέλη, στοχεύοντας πλέον τα 1000. Ποσοστό άνω του 50% των μελών, -447 μέλη-, έχουν ήδη εκπληρώσει την υπόσχεση των 100,000 δολαρίων, ενώ 95 νέοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Leadership 100 Partners” και πέντε στο “Junior Partners Program”.

Ενδεικτικό της αναπτυξιακής πορείας της Οργάνωσης είναι το γεγονός ότι στο τέλος του 2010 το συνολικό κεφάλαιο στο Ταμείο της “Ηγεσίας των 100”, ανήλθε στα 67,8 εκατ, δολάρια ($67,826,000), ενώ οι χορηγίες για το περασμένο έτος ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δολάρια ($1,031,600) με βασικό αποδέκτη το πρόγραμμα υποτροφιών της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και του Ελληνικού Κολλεγίου. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Κάρας, εντός του 2011 η Θεολογική Σχολή θα λάβει χορηγία ύψους 1,33 εκατ, δολαρίων, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει δώσει η “Ηγεσία των 100” σε χορηγίες, από την ίδρυσή της το 1984 μέχρι σήμερα, σε 30,4 εκατ, δολάρια.

Με το «Archbishop Iakovos Leadership 100 Award for Excellence» η “Ηγεσία των 100” τίμησε στη διάρκεια του συνεδρίου τον Δρ. Πίτερ Διαμαντή, πρόεδρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος X Prize που προωθεί την ανάπτυξη «ιδιωτικών» διαστημοπλοίων, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής κατά το επίσημο δείπνο, τον ιδρυτή της AOL και μεγαλομέτοχο της Monumental Sports & Entertainment, Τεντ Λεόνση, ο οποίος μίλησε στο επιχειρηματικό φόρουμ και (μετά θάνατον) τον αείμνηστο πρόεδρο του Πανεπιστημίου «Drexel», Τάκη Παπαδάκη. Το βραβείο παρέλαβαν κατά τη διάρκεια του δείπνου η σύζυγός του Ελιάνα και η κόρη τους Μαρία, η οποία μίλησε για τον πατέρα της και χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρισταμένους για την συγκινητική ομιλία της.

Το «Archbishop Iakovos Leadership 100 Award for Achievement» απονεμήθηκε φέτος στον καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ John McKesson Camp II, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές στην Αθηναϊκή Αγορά, την Κόρινθο, την Πύλο, την Επίδαυρο, τη Νάξο και τον Κόλπο της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα και μίλησε κατά το εναρκτήριο πρόγευμα του συνεδρίου και στον σεφ Μιχάλη Ψιλάκη, ο οποίος μίλησε για την τέχνη της μαγειρικής στο φόρουμ των γυναικών.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου περιελάμβανε και κύκλο μελέτης της Αγίας Γραφής από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου επισήμανε το σπουδαίο έργο που επιτελεί η “Ηγεσία των 100”, προσφέροντας την απαραίτητη υποστήριξη στις διακονίες της Εκκλησίας και εξήρε τις προσπάθειες και την προσφορά όλων των μελών, ενώ αναφέρθηκε και στους ιδρυτές της Οργάνωσης. Τόνισε ιδιαίτερα τις χορηγίες της οργάνωσης στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, καθώς και το πρόγραμμα υποστήριξης των μικρών και πολλές φορές απομονωμένων κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε επίσης στους συνέδρους μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Να θυμίσουμε ότι ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης είναι οι Ανδρέας Αθενς, Αρθουρ Αντον, Πίτερ Ντίον, Μάικλ Τζαχάρης, και οι αείμνηστοι Τόμας Αθενς, Γιώργος Τσιμπλής και Γεώργιος Κοκάλης.

Τέλος, συγχαρητήρια επιστολή του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ανέγνωσε ο πρόεδρος του “Leadership 100» Κωνσταντίνος Κάρας. «Στα 27 χρόνια από την ίδρυσή της η “Ηγεσία των 100” έχει σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Με τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων των μελών, της διοίκησης και των εθελοντών, η “Ηγεσία των 100” έχει εξελιχθεί σε έναν ανυπολόγιστης αξίας σύμμαχο στις επίμονες προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου για την αναβάθμιση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Αμερική», επισήμανε στο μήνυμά του ο κ. Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτυχία του συνεδρίου συνέβαλαν και οι ακούραστες προσπάθειες της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κ. Μαρίας Allwin, ενώ τα μέλη της «Ηγεσίας» ανανέωσαν το ετήσιο ραντεβού τους για τον ερχόμενο Φεβρουάριο και πάλι στο Παλμ Μπιτς της Φλόριδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου