Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ -ΘΕΟ ΔΩΡΑ

Τη βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενέταξε μεταξύ των Young Global Leaders για το 2011 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum –WEF), που διοργανώνει τις συνόδους ηγετών στο Νταβός. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Μαρτίου 2011, από το φόρουμ των Young Global Leaders στη Γενεύη.

Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου συγκαταλέγεται μεταξύ των 11 πολιτικών, που περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 190 προσωπικοτήτων. Η διάκριση απονέμεται στην κα Αυγερινοπούλου, η οποία είναι δικηγόρος ειδικευμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, για το περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό έργο της. Η κα Αυγερινοπούλου, εξελέγη το 2009 βουλευτής Επικρατείας, και είναι σήμερα αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ..

Ο τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν τη δυναμική να συμβάλουν στη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών για την βελτίωση της κατάστασης του πλανήτη. Οι τιμώμενοι είναι κάτω των 40 ετών, προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, διακρίνονται για την κοινωνική προσφορά τους και διαθέτουν επαγγελματική καταξίωση.

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ανώτατα στελέχη των ισχυρότερων Μ.Μ.Ε. του κόσμου. Τόσο της Επιτροπής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ, προεδρεύει η βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια. Πρόεδρος και ιδρυτής του φόρουμ των Young Global Leaders είναι ο Καθηγητής Οικονομικών, Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το φόρουμ των Young Global Leaders συνιστά ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, το οποίο διαθέτει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα και να διαμορφώσει στο μέλλον, την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να την δεις και θα καταλάβεις και για ποιόν άλλο λόγο ενετάγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή