Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ...ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΦΛΟΚΑ...

“Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι τις τελευταίες ημέρες και μετά τη δημοσιοποίηση την αποφάσεων του Δήμου για το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, πληθαίνουν οι ασχολούμενοι με το θέμα, είτε καταθέτοντας τις απόψεις τους, είτε αναλαμβάνοντας, είτε εκφράζοντας την επιθυμία να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Θα έλεγα ότι η πρώτη θετική επίπτωση των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ακριβώς αυτή: Ότι, επιτέλους, το θέμα κατέλαβε τη θέση που όφειλε να έχει ως πρώτο στην τοπική ημερήσια διάταξη.
Κάθε αντίθετη άποψη που εκφράζεται, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι απολύτως σεβαστή. Ωστόσο, για να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος πρέπει να είναι και τεκμηριωμένη, ειδικώς όταν διατυπώνεται από αιρετούς εκπροσώπους. Όσοι λοιπόν διατυπώνουν διαφωνία με τη θέση του Δήμου για μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ του Φλόκα, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι προτείνουν: να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης ή να συνεχίσουν να μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας;
Όποιος αποφεύγει να απαντήσει σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, δεν συμβάλλει στην εύρεση λύσης και κινδυνεύει να κατηγορηθεί για παρελκυστική τακτική και για προσπάθεια πρόκλησης πολιτικών εντυπώσεων και μόνον. Το θέμα όμως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και κρίσιμο και γι αυτό δεν προσφέρεται για κομματική αξιοποίηση.
Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι σαφής και ξεκάθαρη:
· Η Ξερόλακκα δεν αντέχει άλλο.
· Τα σκουπίδια πρέπει να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, εκεί που άλλωστε έχει επιλεγεί και από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό να κατασκευαστεί το Εργοστάσιο και ως εκ τούτου να καταλήγουν τα απορρίμματα όλου του Νομού Αχαΐας.
· Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ του Φλόκα, ώστε να προστατευτεί απόλυτα η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος.
· Να εξελιχθεί δημόσια διαβούλευση για το θέμα του εργοστασίου, ώστε να διασφαλιστεί η περιβαλλοντικά ωφέλιμη λειτουργία του και με οικονομικούς όρους που δεν θα είναι δυσβάσταχτοι για τους δημότες.
Επί αυτής της ξεκάθαρης θέσης, σεβόμαστε κάθε διαφορετική, αλλά ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση. Οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση δεν απαντά στο «πού πρέπει να πάνε τα σκουπίδια», ούτε ολοκληρωμένη είναι, ούτε συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος και δημιουργεί την υπόνοια ότι διατυπώνεται απλά και μόνον για την πρόκληση εντυπώσεων.
Καλώ τους πολίτες της Πάτρας, να συμμετέχουν μαζικά στο δίωρο αποκλεισμό των διοδίων Ρίου, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, για να διεκδικήσουμε να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα, πριν μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για την πόλη μας.
Όλοι μαζί, μπορούμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου