Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ...ΒΡΑΒΕΥΕΙ.!!!

Με την ανώτατη τιμητική της διάκριση, το «Οδύσσειο Βραβείο» βράβευσε η Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, το ζεύγος Μιχαήλ και Λίλης Κατού, στη διάρκεια του ετήσιου γεύματός της το απόγευμα της προπερασμένης Κυριακής στο Terrace on the Park, με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 84η επέτειο από την ίδρυσή της.

«Στη σημερινή γιορτινή μέρα, τιμούμε δύο υποστηρικτές και αφοσιωμένους παροίκους μας, τον Μιχάλη και τη Λίλη Κατού, για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, την αγάπη τους και τις προσφορές τους στην Κοινότητά μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Νίκος Ανδριώτης, ο οποίος είχε και την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης.

Στην εξαίρετη και ανεκτίμητη προσφορά του ζεύγους Κατού στον Αγιο Δημήτριο Αστόριας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Ηλιάδης, τονίζοντας πως ο ζήλος, ο ενθουσιασμός και η αγάπη που έχουν επιδείξει και οι δύο, υπηρετώντας τόσο την κοινότητά τους όσο και την Εκκλησία τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.

Ο κ. Μιχάλης Κατός έχει –μεταξύ άλλων- διατελέσει πρόεδρος του Αγίου Δημητρίου και μέλος της σχολικής Επιτροπής, ενώ είναι Αρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μέλος της «Ηγεσίας των 100». Η κ.Ευθαλία (Λίλη) Κατού είναι σήμερα πρόεδρος της Φιλοπτώχου του Αγίου Δημητρίου, έχει διατελέσει και πρόεδρος της Φιλοπτώχου της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και μέλος του Συμβουλίου της Εθνικής Φιλοπτώχου, ενώ έχει βραβευθεί με τα Μετάλλια του Αποστόλου Παύλου και του Αποστόλου Ανδρέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Την προσφορά του ζεύγους Κατού, αλλά και το σπουδαίο έργο που επιτελεί η ιστορική κοινότητα της Αστόριας χαιρέτισαν επίσης ο Επίσκοπος Μελόης Φιλόθεος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Αγη Μπαλτά, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στον Αγιο Δημήτριο ο π. Απόστολος Κουφαλλάκης, ο οποίος ήδη έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου, ενώ εξήρε και την προσφορά των τιμώμενων.

Αποδεχόμενη, μαζί με τον σύζυγό της, το «Οδύσσειο Βραβείο» και εμφανώς συγκινημένη η κ. Κατού εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που δόθηκε και στους δύο να προσφέρουν και να συμβάλλουν με τις υπηρεσίες τους στην πρόοδό της κοινότητάς τους, με την ευχή να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους.

Ξεχωριστή σημασία είχε η εκδήλωση της προπερασμένης Κυριακής και για τον κ. Νίκο Ανδριώτη, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από τότε που ορκίστηκε για πρώτη φορά μέλος του κοινοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου.

«Ο δρόμος δεν ήταν πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Δύσκολος, ανηφορικός και πολλές φορές μετ’ εμποδίων. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ίδιον της φυλής μας η αντιπαράθεση, η ζήλεια ακόμα και η συκοφαντία. Για να μείνεις όρθιος χρειάζεται πίστη και θάρρος, επιμονή και υπομονή, όραμα και στόχος», τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Ανδριώτης, για τις τέσσερις δεκαετίες που «αλύγιστος», όπως ανέφερε, πορεύτηκε «με συνεργάτες και συνοδοιπόρους εκλεκτούς και αφοσιωμένους».

«Ζούμε από κοντά και σε καθημερινή βάση τη γενική διαχείριση και τη συντήρηση αυτής της ιστορικής κοινότητας με εκατό και πλέον υπαλλήλους, 4,5 εκατομμύρια προϋπολογισμό, με δύο ναούς, πέντε κτιριακά συγκροτήματα σχολείων, αθλητικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς, Φιλόπτωχο, PTA’s, Χριστιανικούς Κύκλους, τμήμα Προσκόπων, GOYA, YAL, Youth και όλα τα παρεμφερή», επισήμανε, αναφερόμενος στο σήμερα της κοινότητας που με αγάπη και αφοσίωση υπηρετεί τόσα χρόνια.

«Ενας κοινός νους μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της ευθύνης, αλλά και της υπευθυνότητας που χρειάζεται για να λειτουργήσουμε σωστά και αποτελεσματικά. Θέλω να πιστεύω ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, καλά τα καταφέραμε», πρόσθεσε και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία τόσο του επίσημου γεύματος όσο και του επετειακού λευκώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου