Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ....

Έντονη κριτική άσκησε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ σχετικά με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Όπως τόνισε, η απόφαση αυτή έχει στόχο την άσκηση κομματικής πίεσης, ενώ...
εξέφρασε την ανησυχία της, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας. “Πιθανόν να μην εξετάστηκε το επόμενο βήμα”, εκτίμησε η κ. Φέκτερ.
Παράλληλα, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών επεσήμανε, πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποτραπεί και όχι να επιταχυνθεί, μια χρεοκοπία της Ελλάδας, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης.
Μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Φέκτερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι “πιθανότατα” θα εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα θα απασχολήσει την ερχόμενη Δευτέρα, τους υπουργούς Οικονομικών, του Eurogroup, που θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες.
Οι υπουργοί θα πρέπει να επεξεργαστούν στις τεχνικές λεπτομέρειες, την ελαστικότητα του Μηχανισμού Διάσωσης του Ευρώ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η ίδια θεωρεί πως οι Έλληνες δεν θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τον “Οδικό χάρτη”, εκτός εάν, όπως σημείωσε, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και της ΕΕ αποφασίσουν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κάτι άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου