Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ....

Ζητήματα συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας σε τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, στις επαφές που είχε...
στο πλαίσιο τηςεπίσκεψής του στο Πεκίνο.

Την Πέμπτη ο κ. Πάγκαλος συναντήθηκε με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την περιοχή Γκουανγκτόνγκ και μέλος τουΠολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Wang Yang.

Ειδικότερα, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας τεχνολογίας HUAWEI, συζητήθηκαν επενδύσεις για έργα σε νέες τεχνολογίες. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για πραγματοποίηση έργων για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 385,5 εκατ.

Επιπλέον αναφορά έγινε σε επενδύσεις που αφορούν το μεγάλο έργο υποδομής «Οπτική Ίνα στο Σπίτι» (Fiber to the Home) και την επέκταση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», δηλαδή του υφιστάμενου δικτύου επικοινωνιών του δημοσίου. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας China Southern μεταξύ του κ. Πάγκαλου και του προέδρου της εταιρείας.

Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στις νότιες διαδρομές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για σύνδεση της Ελλάδας με τη νότια Κίνα, που θα ελαχιστοποιήσει τους χρόνους του ταξιδιού και θα ενισχύσει την τουριστική και εμπορική διακίνηση μεταξύ των δύο χωρών.






στις 15:43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου