Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ....

Κηδεύτηκε σήμερα Τετάρτη 2/11 στο νεκροταφείο Παπάγου ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Δήμου, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή μετά από μακρά ασθένεια στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Δήμου αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1962 και έκτοτε υπηρέτησε σε πολλές μονάδες και επιτελεία του Ελληνικού Στρατού.

Ο Στρατηγός διετέλεσε Δντης του Επιχειρησιακού Α' Κλάδου του ΓΕΣ, Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ και Διοικητής της 1ης Στρατιάς της οποίας υπήρξε επίτιμος διοικητής έως τον θάνατο του. Μετά την αποστρατεία το 1998 επελέγη από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου ως Αρχηγός ΓΕΕΦ, θέση την οποία παρέλαβε από τον Στρατηγό Νικόλαο Βορβολάκο και μετά από διετία παρέδωσε στον αείμνηστο Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη.

Ο Δημήτρης Δήμου υπήρξε Αρχηγός ΓΕΕΦ την κρίσιμη περίοδο της παραγγελίας και ακύρωσης εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στη Κύπρο. Σε συνέντευξη του ιστοσελίδα elkosmos.gr τον Φεβρουάριο του 2009 είχε υποστηρίξει ότι η αγορά των πυραύλων S-300 υπέκρυπτε οικονομικά συμφέροντα, ενώ το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα ήταν αδύνατον να εγκατασταθεί στην Κύπρο καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος στρατηγικός χώρος.

Ο αείμνηστος Στρατηγός Δήμου υπήρξε στο παρελθόν συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Κατά τα τελευταία έτη, αρθρογραφούσε συστηματικά στην εβδομαδιαία εφημερίδα των Αθηνών «Το Παρόν». Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου