Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥ ...ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ...ΓΑΜΟΣ

Σε μετωπική σύγκρουση κατοίκων και εργαζομένων στα λατομεία του Αράξου τείνει να εξελιχθεί το επικείμενο λουκέτο των «νταμαριών» που λειτουργούν στην περιοχή.

Το γεγονός ότι απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες λειτουργίας της λατομική ζώνης και ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι στις τρεις λατομικές εταιρείες που λειτουργούν στην περιοχή προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Μιλώντας στο attacktv.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα λατομεία Νίκος Σεριτζόγλου προειδοποίησε κάθε εμπλεκόμενο και αρμόδιο για την ανεύρεση λύσης ότι οι εργαζόμενοι στα λατομεία μαζί με τους 250 ιδιοκτήτες φορτηγών που τα μισθώνουν για την μεταφορά αδρανών είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των κατοίκων του Αράξου κ. Καραμπελιάς σε δηλώσεις του στο attacktv.gr υποστήριξε ότι οι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ούτε ημέρα παραπάνω λειτουργίας των λατομείων πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2010.

Ο κ. Καραμπελιάς κατηγόρησε τις εταιρείες ότι «βάζουν μπροστά του εργαζόμενους προκειμένου να διαιωνιστεί μια παρανομία που συντελείται επί δεκαετίες.

Λίγες εβδομάδες πριν την καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας των λατομείων τα πνεύματα στην περιοχή του Αράξου είναι κάτι παραπάνω απ0ο οξυμένα .

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι η οξεία αντιπαράθεση που είχαν σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Γάμμα», στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ν. Σεριτζόγλου, με τον εκπρόσωπο της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων κ. Καραμπελιά.

Αφορμή για ν’ ανάψουν τα αίματα αποτέλεσαν οι αναφορές εκ μέρους του κ. Καραμπελιά , σύμφωνα με τις οποίες, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λατομική ζώνη επί χρόνια, παρανομούν, καταπατώντας ιδιωτικές εκτάσεις ενώ καμία από τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο κ. Σεριτζόγλου επιτέθηκε φραστικά στον κ. Καραμπελιά τον οποίο κατηγόρησε ότι «παίζει με το ψωμί εκατοντάδων οικογενειών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου