Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΗ...

Στο «μικροσκόπιο» της Ιεράς Συνόδου η Κάρτα του Πολίτη
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, 14:28


Το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη» απασχόλησε σήμερα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

Αφορμή στάθηκε το κείμενο που αναρτήθηκε προς «δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, το κείμενο της διαβούλευσης παρουσιάζει ασάφειες και αντιφάσεις, ενώ τονίζεται ότι «η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του». Παράλληλα, στην ανακοίνωση των ιεραρχών αναφέρεται ότι «το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του».

Και καταλήγει η Σύνοδος: «Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή της. Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου