Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΜΗΣ

O Εμπορικός σύλλογος του Δήμου Δύμης, εκφράζει την αντίθεσή του στο μέτρο της καταβολής εισιτηρίου 3ευρώ καθώς και στη πληρωμή των εργαστηριακών εξετάσεων στα Κέντρα Υγείας. Για αυτό το λόγο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΟΛΟΙ οι πολίτες που θέλουν είτε να εξεταστούν είτε να γράψουν τα φάρμακά τους στα Κέντρα Υγείας -πλην των ασφαλισμένων του ΟΓΑ ,τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις και τους κατέχοντες την ιδιότητα του απόρου- ήδη καταβάλλουν 3 ευρώ, καθώς και την αξία που τιμολογούνται οι ενδεχόμενες εξετάσεις που θα χρειαστούν.

Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί συναδέλφους μας στο κλείσιμο της επιχείρησή τους και χιλιάδες μικρομεσαίοι οδηγούνται στο αφανισμό, σε μια περίοδο που η ανεργία φουντώνει και η αγορά αργοπεθαίνει μας καλούν να πληρώσουμε από τη τσέπη μας, το κακό χάλι της υγείας, καταργώντας το συνταγματικό δικαίωμα της δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας , ενώ επαγγελματίες και εργαζόμενοι, με τις εισφορές χρόνων, έχουν πληρώσει για να έχουν υγειονομική περίθαλψη.

Παράλληλα μας δημιουργούν ανησυχία προβληματισμό για το μέλλον του κέντρου υγείας της πόλης μας ,τα μέτρα περί αναδιάρθρωσης και συγχωνεύσεων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Με τον Καλλικράτη, το κράτος θα μεταβιβάσει -σύντομα- τα Κέντρα Υγείας στους δήμους, χωρίς πόρους και τεχνογνωσία, με αποτέλεσμα τον αργό θάνατό τους.

Καλούμε τη απερχόμενη αλλά και την νέα Δημοτική αρχή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας ,τους φορείς της περιοχής, κάθε συνάδελφο και κάθε πολίτη, σε συντονισμό και αγώνα, προκειμένου να διεκδικήσουμε συλλογικά και ατομικά :

Να σταματήσει τώρα η επι- πληρωμή πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να απαιτήσουμε την ουσιαστική πλήρη στελέχωση και λειτουργία του κέντρου υγείας της ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου