Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΑΥΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου δήμου δυτικής αχαίας
Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η ορκωμοσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαίας και των Δημοτικών Συμβούλων σε κοσμικό κέντρο της περιοχής Κάτω Αχαίας.

Αναμέναμε ότι θα παρευρεθούμε σε μία σεμνής τελετή οποία αφενός θα ήταν εναρμονισμένη με την γέννηση του θεανθρώπου στην φτωχική καλύβη, και αφετέρου πιστεύαμε ότι εν μέσω της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης της χώρας δεν θα αποτελούσε πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα η εν λόγω εκδήλωση.

Δυστυχώς διαψευστήκαμε οικτρά.

Γίναμε μάρτυρες μιάς πολυτελέστατης δεξίωσης με πάνω από 1.000 παρόντες και με εκατόμβη κυριολεκτικά και με την αρχαία έννοια του όρου να παρατίθεται για φαγητό.

Αυτάρεσκα μας δηλώθηκε ότι υπήρχαν 100 αρνιά για κατανάλωση.

Σεβόμενοι την οικονομική κρίση την οποία βιώνουν οι συνδημότες μας αποχωρήσαμε αμέσως μετά την ορκωμοσία αρνούμενοι να συμμετάσχουμε στο λουκούλλειο γεύμα που παρέθετε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο κ.Παναγιωτόπουλος μιλούσε για αιματηρές οικονομίες στον νέο δήμο, για μεταφορές υπηρεσιών. για απολύσεις εργαζομένων και όλα αυτά με αιτιολογία την κρίση και την έλλειψη εσόδων.

Η εικόνα που είδαμε πόρρω απείχε από όλα αυτά.

Δεν συμβαδίζουν οι απολύσεις με τα γλέντια κ. Δήμαρχε.

Ερωτάμε ευθέως, ποιος θα πληρώσει την λυπητερή?

Που θα φορτωθούν τα έξοδα?

Τα 100 αρνιά πόσο κόστισαν? Αν ήταν προσφορά όπως λέτε θέλουμε να μάθουμε από ποιους προσεφέρθησαν, η δε σφαγή τηρούσε τις υγειονομικές διατάξεις?

Αν εσφάγησαν στην επιχείρηση υποψηφίου σας όπως διατείνονται οι συνεργάτες σας μπορούν να δοθούν τα σχετικά παραστατικά, και να μάθουμε αν διεπράχθησαν φορολογικές η άλλες παραβάσεις?

Το κοσμικό κέντρο ποιος το πληρώνει?

Λυπούμαστε ειλικρινά που η πρώτη σας παρουσία ως Δημάρχου ήταν πρόκληση προς το κοινό αίσθημα.

Καταγγέλλουμε επίσης την απαγόρευση εισόδου στην εκδήλωση, συγγενικού προσώπου δημοτικού μας συμβούλου, ο οποίος αφελώς θέλησε να παραστεί στην ορκωμοσία του γαμπρού του.

<< Πόρτα>> σε ορκωμοσία δημοτικού άρχοντα πρώτη φορά βλέπουμε.

Το πρώτο δείγμα σας ως πως το πώς θα πορευτείτε κ. Παναγιωτόπουλε ήταν αρνητικό. Ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια,

Τελειώνοντας ευχόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας καλή πρωτοχρονιά και μακάρι το νέο έτος να σημάνει την έξοδο από την κρίση που χειμάζει την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου