Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Κ Α Τ Α Λ Ο Γ Ο Σ

Ποιητών κατάλογος



Οι οχτώ, ο Κάλβος ο Μακρυγιάννης ο Μυριβήλης ο Βάρναλης ο Σεφέρης ο Παλαμάς ο Καζαντζάκης και ο Ελύτης, είναι οι φωνές που θα ακούγονται, και οι γραφές που θα γράφουνται, ένα μεγάλο μέρος τους και για πολλά χρόνια.

Ο Κάλβος, αετός κρουσταλιασμένος και κύκνος. Σώζεται ολόκληρος.

Ο Μακρυγιάννης, μάρμαρο ελληνικό Πεντελικού και Πάρου. Στ΄ Απομνημονεύματα η αξία του.

Ο Μυριβήλης, αλιφασκιά και ιώδιο.

Ο Βάρναλης, οι καμπάνες της Ελλάδας να κελαηδούν και να ξυπνάνε τους έλληνες.

Ο Σεφέρης, στην κύρια ροή πνευματικός νομοθέτης, στους παραπόταμους ποιητής.

Ο Παλαμάς, έγραψε τα πολλά, για να σώσει τα λίγα.

Ο Καζαντζάκης, μόνο ο Ζορμπάς θα γλυτώσει.

Ο Ελύτης, ο λυρισμός του ποταμός του Απρίλη, ή τα πρώιμα γέλια στο ακροθαλάσσι της Ναυσικάς. Όμως τα αγάλματα λείπουν.

Οι τρεις, ο Σολωμός, ο Καβάφης και ο Παπαδιαμάντης, είναι η αγία τριάδα των οδηγητών και των πρωτοπόρων της πνευματικής μας ζωής.

Ύστερα από χίλιους χρόνους, αν υπάρχει ακόμη ο άνθρωπος στον πλανήτη, και οι έλληνες στον τόπο τους, εκείνοι που θα ζουν θα τους βλέπουν, όπως περίπου βλέπουμε σήμερα εμείς τον Πίνδαρο, τον Επίκουρο, και τον Ηρόδοτο.

Όλο ψηλά, στον αιθέρα, πάνω από τα πρόσωπα και μοίρες, διατάζω το δημοτικό τραγούδι.

Για τη νέα Ελλάδα το δημοτικό τραγούδι σημαίνει ότι σημαίνουν τα ομηρικά έπη για την αρχαία Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. Κρατάνε μυστική, σαν τον "Κώδικα Ντα Βίντσι", τη σύμβαση Παπανδρέου-Κόκκαλη (ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ)!


    Στην εποχή του e-gov και της ανοιχτής διακυβέρνησης ο διώκτης της ανομίας Γ. Παπανδρέου, συνεχιστής της παράδοσης Καραμανλή, ο οποίος έχασε κάθε προσωπική αξιοπρέπεια και πετάχθηκε ολόγυμνος στο περιθώριο της ιστορίας, έρχεται -μέσω του θλιβερού ΟΠΑΠ- να δώσει άλλα 200 εκατ. ευρώ στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη. Με απευθείας ανάθεση παρακαλώ.
    Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν τολμά να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση, όπως έκανε και ο προκατοχός του.
    Το επιχείρημα είναι οτι πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες.
    Γιώργο ντροπή σου. Τίποτε λιγότερο...

    Οσο για την σύμβαση και την περίφημη τεχνική υποστήριξη διαβάστε το παρακάτω mail που λάβαμε>




    Η απευθείας ανάθεση (πάλι στον Κόκκαλη) είναι πολύ Open Source όμως. Και πολύ OpenGov άμα λάχει.

    Το απίστευτο στο άρθρο, εκτός από τη σκανδαλώση απ' ευθείας ανάθεση είναι ο,τι η Intralot χωρίς να κάνει τίποτα ουσιαστικά (εκτός από μια υποτιθέμενη συντήρηση) θα παίρνει το 8% των εσόδων όλων των τερματικών του ΟΠΑΠ!!! Δηλαδή, το 8% του Τζίρου!!! Όπως ακριβώς δηλαδή και επί της περιόδου 1999- Ιούλιος 2007, οπότε και η θυγατρική της Εταιρία Στοιχημάτων Α.Ε., στην οποία δούλευα ως προγραμματιστής, είχε όλη την ευθύνη διοργάνωσης, λειτουργίας, και 'προώθησης' (διαφήμισης) του χρυσοφόρου παιγνιδιού "Πάμε Στοίχημα" !!!





    Δηλαδή ενώ τότε τουλάχιστον έκανε τα πάντα για το 'Πάμε Στοίχημα' και έπαιρνε το 8% που ήταν κατά μέσο όρο 3,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη ανά ημέρα (για την Ελλάδα), τώρα θα παίρνει το ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ (άρα και το ίδιο ποσό πάνω κάτω) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στην ουσία.

    Σαν να πεις σε ένα cafe-bar ο,τι θα σου κάνω συντήρηση τη φραππεδιέρα σου (που δε χαλάει με τίποτα) και θα μου δίνεις το 8% των εισπράξεων (του τζίρου) από το μαγαζί σου!!! Είναι τόσο απίστευτο. Θα δεχόταν κανένας μαγαζάτορας τέτοια συμφωνία? Όχι φυσικά.
    Όπως και το 2007 ο ΟΠΑΠ είχε αγοράσει έναντι 75 εκατομμυρίων Ευρώ το "Λογισμικό" και την "Τεχνογνωσία" από την Εταιρία Στοιχημάτων αλλά... χωρίς να ξέρει τι λογισμικό διαθέτει η Εταιρία για την διοργάνωση και διεξαγωγή του παιγνιδιού "Πάμε Στοίχημα"!!! Γουρούνι στο σακί δηλ. κανονικά. Φυσικά δε χρειάζεται να πω τι πήραν.

    Η "Τεχνική Υποστήριξη" που αναφέρεται στο άρθρο και κοστολογείται έναντι 57 εκατ. ευρώ το χρόνο χωρίς τον ΦΠΑ!!! εξασφαλίζεται και ισούται με μία 24ωρης βάρδιας θέση (καλά ακούσατε) τριών (3) Τεχνικών Δικτύου-Administrator της Εταιρίας Στοιχημάτων (απόφοιτων ενός ΤΕΙ τύπου ΞΥΝΗ) που έχουν στήσει 'αντίσκηνο' μέσα στον ΟΠΑΠ και έχουν πλήρη δικαιώματα πρόσβασης στα συστήματα του ΟΠΑΠ.





    Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να 'σηκώνουν' κάποια Service όταν αυτά πέφτουν, όπως π.χ. να επαναφέρουν τις προβληματικές συνδέσεις προς και από τον Server Tilot1 στην πόρτα 399. Φυσικά δε φταίνε τα παιδιά, τους ξέρω, τη δουλειά τους κάνουν με 750 και 800 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή