Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΟΒΡΗΣ

ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΒΡΗΣ TOY ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟY ΓΗΠΕΔΟY ΛΙΜΝΟΧΩΡΙΟΥ
Δευτέρα 23 Αύγ 2010


Ο … Δήμαρχος σφύριξε και το … γήπεδο παραδόθηκε στους πολίτες. Ένα νέο αθλητικό στολίδι απέκτησε το Λιμνοχώρι του Δήμου Μόβρης. Πρόκειται για το Δημοτικό γήπεδο, που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα από την δημοτική αρχή Μόβρης, µε την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα και παραδόθηκε στους νέους της περιοχής, και όχι µόνο.
Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (13 Αυγούστου), παρουσία εκπροσώπων των φορέων της Αχαΐας. Μάλιστα, αμέσως μετά την εκδήλωση διεξήχθη και το πρώτο φιλικό παιχνίδι μεταξύ τοπικών ομάδων.
Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Μόβρης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στον υγιή αθλητισμό και την ομαδική άθληση που ανοίγει το δρόμο για συνεργασία, αλληλεγγύη, υποταγή του «εγώ» στο «εμείς», υπό προϋποθέσεις, για το κοινό καλό.
«Ο αθλητής στο ομαδικό άθλημα μαθαίνει να συνεργάζεται, να υποχωρεί, να στηρίζει τον άλλο – το συμπαίκτη του, να αντλεί από τον άλλον. Επιδιώκει μαζί του τον κοινό σκοπό – τη νίκη. Χαίρεται μαζί του την επίτευξη του στόχου και βάζει στόχο την επόμενη νίκη και μεγαλώνει την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προβληματιστούν και να κρατήσουν από τα σπορ όχι εκείνα που δηλητηριάζουν τις κοινωνίες, όχι την εμπορευματοποίηση και τη βία μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους.
«Να κρατήσουμε εκείνα που ο αθλητισμός, τα αθλητικά παιγνίδια, τα σπορ, διδάσκουν και μαθαίνουν στην κοινωνία. Να κρατήσουμε τη χαρά της συμμετοχής και της αθλητικής προσπάθειας, το υγιές χειροκρότημα, το σεβασμό στον αντίπαλο, την αναγνώριση στην αξία του νικητή, τη χαρά της νίκης αλλά και την αξιοπρέπεια της ήττας. Να εναντιωθούμε στο υπερφίαλο και αλαζονικό πνεύμα της επιτυχίας γιατί σίγουρα αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει η συντριβή και η ταπείνωση. Να υπομείνουμε την αποτυχία, να «δούμε» τα λάθη µας και να τα διορθώσουμε, να σταθούμε πάλι όρθιοι, να «πολεμήσουμε». Είναι σίγουρο. Η νίκη πάλι θα έρθει», σημείωσε µε νόημα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου