Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Προς την ΕΡΤ οδεύει η Έλλη Στάη, όπου θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ενώ, παράλληλα, θα παρουσιάζει την πολιτική εκπομπή «Με τα μπότοξ της Έλλης και τις τσέπες τις δικές σας».



Η Έλλη Στάη θα αντικαταστήσει τη Μαρία Χούκλη, η οποία θα εργαστεί σε κάποιο άλλο κρατικό κανάλι – είναι μεταξύ του Mega και του ΑΝΤ1.

Η κυρία Στάη δήλωσε πως -τώρα που όλα τα κανάλια είναι κρατικά- ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέστειλε μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, για να ανταμείψει τους καναλάρχες για την αμέριστη στήριξή τους στην κυβερνητική προπαγάνδα. Το πιθανότερο είναι πως τον Οκτώβριο δεν θα εισπραχθεί ο φόρος, αλλά θα καταργηθεί.

Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, όπου τα ιδιωτικά κανάλια είναι κρατικά, δεν έχουν άδειες και ανθούν εξαιτίας των εργολαβιών που δίνει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες τους και τις κρατικές διαφημίσεις.

Επίσης, τα κανάλια νέμονται δημόσιες συχνότητες χωρίς να πληρώνουν.

Το γεγονός ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι κρατικοδίαιτα εξηγεί και το πώς σε μια χώρα όπως η Ελλάδα -όπου η αγορά αντέχει ...δυόμισι ιδιωτικά κανάλια- υπάρχουν τόσα πολλά.

Με δυόμισι ιδιωτικά κανάλια δεν θα ήταν τόσο εύκολο να περάσει η κυβερνητική προπαγάνδα και να αποβλακωθεί ο ελληνικός λαός, ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο –αν τα κανάλια ήταν υγιή οικονομικά- να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Βυθίστε τα κανάλια τους, μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Πόσο μυαλό θέλει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου