Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΒΡΗ Δ.ΑΧΑΙΑΣ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ιστορία με το θησαυρό που θρυλείται ότι έχει θαφτεί σε οικόπεδο, δίπλα ακριβώς από το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, και για την ανεύρεση του οποίου πρόκειται να διενεργηθούν, με τις... ευλογίες του κράτους, ανασκαφές, αυτή την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν κι έλαβαν, από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την απαιτούμενη άδεια που προβλέπεται γι' αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι, την προαναφερθείσα ημέρα, κατά τις ώρες 8.30 το πρωί μέχρι 2 μετά το μεσημέρι, έχουν το ελεύθερο να κάνουν το χώρο... φύλλο και φτερό, θυμίζοντάς μας σκηνές από το “Θησαυρό του μακαρίτη”.

Πάντως, αν και θα χρησιμοποιήσουν σκαπτικά μηχανήματα, ευελπιστώντας να... σκοντάψουν στις χρυσές λίρες που -υποτίθεται ότι- έχουν κρυφτεί εκεί από τον καιρό της Κατοχής, δεν τους επιτρέπεται να κάνουν χρήση εκρηκτικών υλών. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το Κέντρο Υγείας της κωμόπολης βρίσκεται, όπως προείπαμε, ακριβώς δίπλα και τυχόν ανατινάξεις στο παρακείμενο οικόπεδο δεν θα ήταν και η... καλύτερη ιδέα για ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ακριβώς είχε συμβεί και σε ανάλογη περίπτωση, στα τέλη Ιουλίου, στο Κολίρι του Πύργου, παρόντες στη διαδικασία της ανασκαφής θα είναι εκπρόσωποι της Κτηματικής και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ. και, φυσικά, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που χορήγησε, άλλωστε, και την άδεια. Βέβαια, στην περίπτωση του Πύργου οι έρευνες, μολονότι είχαν και τη θερμή υποστήριξη της Εκκλησίας -άλλωστε, ο θησαυρός βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Ναό του χωριού και οι εκπρόσωποι του Θεού παρακολουθούσαν με το ίδιο ζωηρό ενδιαφέρον τα διαδραματιζόμενα-, δεν είχαν αίσια έκβαση, αφού ο θησαυρός αποδείχτηκε... άνθρακες.

Διεκδικεί μερίδιο και ο Δήμος
Στη Μόβρη όπου ο Ναός τού ΕΚΑΤΟΜΒΑΙΟΥ ΔΙΑ.Ακούς Γιατρέ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου