Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΡΓΟΥ

*Του Νώντα Κυριαζή – Υποψήφιου Δημάρχου Δ.Πύργου

Ο κ. Νώντας Κυριαζής, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πύργου στο παρακάτω κείμενο εκφράζει τις απόψεις του για την πολιτική και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Συγκεκριμένα τονίζει:
"Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είναι ιδιαίτερα κρίσιμες πολιτικά, γιατί διεξάγονται υπό συνθήκες οξύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η απαξίωση των κομμάτων στη λαϊκή συνείδηση λόγω των ευθυνών που έχουν για την οικονομική κρίση, καθιστά δυσκολότερες τις αυθαίρετες κομματικές παρεμβάσεις στη διαμόρφωση του αυτοδιοικητικού πολιτικού προσωπικού, αλλά και των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και δράσεων. Τα κόμματα είναι πια υποχρεωμένα να υπολογίζουν περισσότερο την κοινωνική αυτονομία και την κοινωνική δυναμική.
Στα δημοτικά πράγματα, οι λύσεις στα σημερινά προβλήματα και αδιέξοδα, δεν μπορούν να προέλθουν από αυτούς που ευθύνονται γι' αυτά (και που τυχαίνει να είναι οι …χρισματούχοι των κομμάτων εξουσίας). Δηλαδή τις άλλες δυο δημοτικές παρατάξεις που έχουν ήδη ασκήσει. δημοτική εξουσία και τώρα θέλουν να τη διεκδικήσουν ξανά.
Η ψήφος στην ανεξάρτητη, υπερκομματική, ενωτική, δημοτική κίνηση μας, θα είναι ψήφος εντολής για αλλαγή πορείας, είναι ψήφος για ένα πρόγραμμά που θα προτείνει πλήρεις, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του δημότη. Είναι απόλυτα θετική ψήφος. Αντίθετα, χαμένη ψήφος, είναι η ψήφος στις παρατάξεις που ευθύνονται για τις χαμένες ευκαιρίες και τα μεγάλα προβλήματα των τετραετιών που πέρασαν. Η κίνηση μας καλεί όλους τους συνδημότες, να μην προσθέσουν άλλη μια χαμένη τετραετία για το Δήμο μας.

Έλλειψη κοινωνικής αποδοχής

Οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν δυναμισμό, κοινωνική αποδοχή, ή, ενδεχομένως κάποιες, και λόγο ύπαρξης. Όσο και να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν “έξυπνες” εξαγγελίες ή ενδιαφέροντα προεκλογικά προγράμματα, δεν πείθουν, αφού η πράξη τους έχει αποκαλύψει το πραγματικό τους πρόσωπο και τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Η κοινή γνώμη αναζητά νέες αντιλήψεις, νέα φιλοσοφία για τη διοίκηση του δήμου και φυσικά νέα πρόσωπα.
Οι προϋπάρχουσες καταστάσεις δεν μας δίνουν λύση στα καθημερινά μας προβλήματα. Αντίθετα τα πολλαπλασιάζουν!
Αυτός ο νέος «Καλλικρατικός» Δήμος, για να μπορέσει να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα πρέπει να αποκτήσει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του την κατάλληλη Δημοτική Αρχή. Τη Δημοτική Αρχή, που θα διαθέτει αποδεδειγμένα και τη γνώση, και την εμπειρία, και το ήθος, και τη διάθεση, και την αγωνιστικότητα να προσφέρει, να υπηρετήσει, να δουλέψει, να παλέψει, ακόμη και να συγκρουστεί, αν χρειαστεί, για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Τις τελευταίες τετραετίες, και η απερχόμενη δημοτική αρχή, όπως και η αμέσως προηγούμενη, με την ανεπάρκεια τους, τις παλινωδίες, τις προχειρότητες, την άγνοιά τους, με την αδιαφορία, τις …δεσμεύσεις και την πολλαπλή αδράνειά τους, έκαναν τις συνθήκες ζωής στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα να χειροτερεύουν αισθητά και να οδηγούνται σε δραματικά αδιέξοδα.
Εμείς συνθέτουμε διαφορετικές απόψεις και δημιουργούμε προϋποθέσεις για μια νέου τύπου ριζοσπαστική διαχείριση. Δεν είμαστε …επαγγελματίες πολιτικοί και δεν έχουμε ως αυτοσκοπό την εξουσία!
Νιώθουμε όμως ότι δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε επικριτές του συστήματος και των μηχανισμών, απλά καθισμένοι στον …καναπέ του σπιτιού μας!
Παλεύουμε να φυσήξει νέος άνεμος στο Δήμο μας. Ένας άνεμος διαφάνειας και συμμετοχικών διαδικασιών, από συμπολίτες με όρεξη και διάθεση, άφθαρτους, με νέους και νέες, άνδρες και γυναίκες, προερχόμενους από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς σχηματισμούς.

Ενεργοί πολίτες και …επαγγελματίες πολιτικοί

Εκφράζουμε την ξεκάθαρη αντίθεση και αντίσταση μας στον παραγοντισμό, τη φαυλότητα, την υποσχεσιολογία, την αναντιστοιχία λόγων και έργων!
Και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες συνθήκες του «Καλλικράτη», ώστε ο νέος ρόλος της ενισχυμένης τοπικής αυτοδιοίκησης να δημιουργήσει τις αναγκαίες αναπτυξιακές πολιτικές για το Δήμο μας.
Λέμε: Φτάνει ως εδώ! Κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε, να μας εμπαίζουν οι παραγοντικοί – κομματικοί μηχανισμοί και όλοι όσοι διαψεύδουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας!
Ο συνδυασμός μας, στοχεύει να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας που χρόνια τώρα νιώθουν εγκλωβισμένες και ανήμπορες να προσφέρουν δημιουργικό έργο. Θέλουμε ενεργούς πολίτες, κι όχι …επαγγελματίες πολιτικούς, να μας στηρίξουν στο έργο μας.
Αλήθεια, μετά από τόσα χρόνια στελέχη με θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως στη Νομαρχία, γιατί πρέπει να παίξουν τον …πρώτο ρόλο και στα νέα δημοτικά πράγματα;
Πόσα χρόνια τελικά …απαιτούνται για να προσφέρει κάποιος στον τόπο του;

Το κάλεσμα μας είναι ανοιχτό προς κάθε συμπολίτη και συνδημότη.
Σε όσους στο παρελθόν στήριξαν τη σημερινή δημοτική αρχή και είδαν με τον πιο άσχημο τρόπο τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται παταγωδώς!
Σε όσους στο παρελθόν στήριξαν την προηγούμενη δημοτική αρχή (και σημερινή αντιπολίτευση) και αναγνωρίζουν τις δικές της ευθύνες, αλλά και ξέροντας πως ότι είχαν να δώσουν, το έδωσαν!
Σε όλους όσους θέλουν τον απεγκλωβισμό, αντιστεκόμενοι στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία!
Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν σε αυτή την ανεξάρτητη, δυναμική, συλλογική προσπάθεια, για «να αλλάξει σελίδα» ο Δήμος Πύργου και να διεκδικήσει τη θέση που του αρμόζει. Με αυτόνομη, συλλογική, ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία, κοντά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σε όλους τους δημότες του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου