Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΟΒΡΗΣ

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

«Στις πλατείες και στις γειτονιές του κόσμου γράφεται η ιστορία». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Μόβρης και υποψήφιος δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος σε μία διαφορετική από τις άλλες, ομιλία του κατά την διάρκεια των εγκαινίων της πλατείας στο χωριό Απόστολοι του δήμου Μόβρης, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η νέα πλατεία φέρει το όνομα «3ης Σεπτεμβρίου» και ο συμβολισμός της ονομασίας της έχει να κάνει σχέση με το σύνταγμα.
Η νέα πλατεία η οποία διαθέτει και παιδική χαρά βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, σε οικόπεδο που είχε αγοραστεί από την δημοτική αρχή στα τέλη της προηγούμενης τετραετίας και ολοκληρώθηκε πρόσφατα η διαμόρφωσή της. ο κ. Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σχέση πλατείας και πολιτικής. «Στην πλατεία θα γίνουν οι πολιτικές συγκεντρώσεις. Στην πλατεία και στο δρόμο θα διαδηλώσουν οι άνθρωποι στην πλατεία και στον δρόμο θα γιορτάσουν τις εθνικές γιορτές. Στην πλατεία οι πολίτες θα ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα της πολιτικής και της καθημερινότητας. Στην πλατεία θα φτιαχτεί το καφενείο του χωριού, θα στηθεί η αγορά, εκεί που όλοι θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους».
Στο μεταξύ ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνουμε αναφέρθηκε στις βαθύτατες αιτίες που πρέπει να αναζητηθούν πέρα και έξω από την οικονομία. «Είμαστε πράγματι πολίτες όπως πρέπει να είμαστε; Ενδιαφερόμαστε για τα κοινά; Μήπως βλέπουμε μπροστά μας μόνο το στενό μας προσωπικό συμφέρον χωρίς να μας νοιάζει το συλλογικό; Η κρίση εκτός των άλλων έχει τις ρίζες της στην βαθμιαία εγκατάλειψη του ρόλου του ενεργού πολίτη που ξέρει ότι το δικό του καλό περνάει μέσα από το κοινό καλό».
Καταλήγοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος παρότρυνε να γίνουμε πάλι πολίτες, δηλαδή να δράσουμε μαζί με τους άλλους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Αναφερόμενος στον νέο δήμο της δυτικής Αχαΐας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι στην δυτική Αχαϊα καθένας θα έχει το ρόλο του και την αξία του. ΙΑΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου