Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

- 5 συγκεκριμένα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
- Σήμερα το δίλημμα είναι: ή αλλάζουμε την Ελλάδα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα.
- Κάναμε μέσα σε 11 μήνες όσα δεν έγιναν χρόνια. Και αν κάναμε λάθη, δεν κάναμε το μεγάλο λάθος να μείνουμε αδρανείς απέναντι στις εξελίξεις.
- Οι στόχοι μας, δεν αλλάζουν: μεγαλύτερη ευημερία, καλύτεροι μισθοί και συντάξεις. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να σώσουμε τη χώρα. Όσο πηγαίνουμε καλά, δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο. Και δεν χρειάζεται και όλη αυτή η «μετρολογία» που δημιουργεί φόβο στον ελληνικό λαό.
- Το 2013 είναι η τελευταία χρονιά του Μνημονίου. Το 2013 είναι η λήξη αλλά μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα.
- Αν πληρώναμε κανονικά τους φόρους μας και τις εισφορές μας, δεν θα είχαμε ελλείμματα, δεν θα είχαμε Μνημόνιο. Το κυνήγι των φοροφυγάδων θα είναι αμείλικτο.
- Θα δούμε την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης , μόνο όταν υπάρξει ο απαραίτητος μηχανισμός αναδιανομής. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν θα επιβαρύνουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
- Για το «επεισόδιο» με το παπούτσι: Πάρα πολλοί στοιχημάτισαν στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτοί σήμερα χάνουν χρήματα και δεν θα μας αφήσουν εύκολα ήσυχους.
- Για το ενδεχόμενο να προταθεί και να αναλάβει Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ: Δεν φυγομαχώ, δεν δειλιάζω στα δύσκολα, εκεί έχω ταχθεί και εκεί θα μείνω.

Θα τα καταφέρουμε. Η πρόκληση δεν είναι κομματική είναι πατριωτική. Δεν είναι μια μάχη που θα κερδίσει ή θα χάσει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Αυτή τη μάχη την κερδίζουμε όλοι μαζί ή βουλιάζουμε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου