Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

...LABARO TOY 1821.!!!

Δυναμική ήταν η παρουσία της νεολαίας στην ετήσια χοροεσπερίδα της Καλαβρυτινής Αδελφότητας Νέας Υόρκης το «Λάβαρο του 1821» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο “Terrace on the Park”. Αναλαμβάνοντας τα ηνία πριν από τρία χρόνια, οι Καλαβρυτινοί νέοι έδωσαν νέα πνοή στον ιστορικό σύλλογο και με την ενεργή τους παρουσία και συμμετοχή σε όλες του τις εκδηλώσεις ενισχύουν τις ελπίδες του για ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Στη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς τιμήθηκαν δύο εκλεκτοί Καλαβρυτινοί και στυλοβάτες του συλλόγου, ο αντιπρόεδρος Αλέξιος Τερζής και η κ. Βίκυ Μαντζούτσου, μέλος, για αρκετά χρόνια, του Δ.Σ.

«Πρόκειται για δύο “αστέρια” του συλλόγου μας που με την συνεχή και αδιάκοπη παρουσία τους και προσφορά τους για πάνω από 30 χρόνια έχουν καταφέρει να κρατήσουν ζωντανό και δυνατό το “Λάβαρο του 1821”», δήλωσε στη Greek News o πρόεδρος της Καλαβρυτινής Αδελφότητας, Κώστας Βασιλόπουλος.

«Είναι τα θεμέλια του συλλόγου», πρόσθεσε, «και με τη σκληρή τους δουλειά έχουν κρατήσει το σύλλογό μας δυνατό. Ο,τι ώρα να είναι, όποια μέρα και όποια εκδήλωση, έχουν κάνει το παν. Τους αγαπάμε και τους ευχαριστούμε για όλα όσα έχουν κάνει και για όλα όσα θα κάνουν στο μέλλον.»

«Πάντα να βοηθάμε το σύλλογό μας και να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Καλαβρυτινοί», τόνισε η κ. Μαντζούτσου απευθυνόμενη στη διοίκηση και τα μέλη της Καλαβρυτινής Αδελφότητας, που κατέφθασαν στη Νέα Υόρκη και από την Πενσυλβάνια, το Κοννέκτικατ, αλλά και την Ουάσιγκτον για το χορό, ευχαριστώντας τους για την τιμητική διάκριση. Οπως ανέφερε, την αφορμή για να ασχοληθεί πιο ενεργά με τον σύλλογο, του οποίου μέλη ήταν ήδη οι γονείς της, την έλαβε από ένα τηλεφώνημα ενός άλλου βασικού στελέχους, του κ. Χρήστου Βασιλόπουλου, πριν από 10 – 15 χρόνια που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία της Καλαβρυτινής Αδελφότητας.

«Βίκυ», μου είχε πει, «πρέπει να κάνουμε κάτι, ο σύλλογος θα κλείσει, σε παρακαλώ, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Και τότε πήρα την απόφαση και από τότε υποσχέθηκα –με έκανε η μητέρα μου να το σκεφτώ- ότι πάντα θα βοηθάω. Και εύχομαι να κάνουν το ίδιο και τα παιδιά μου. Θα προσπαθήσω γι’ αυτό όσο μπορώ», πρόσθεσε η κ. Μαντζούτσου.

Από την ημέρα εκείνη βρίσκεται ενεργά στο πλευρό του συλλόγου προσφέροντας τη βοήθειά της όποτε χρειαστεί, όπως και ο αντιπρόεδρος κ. Αλέξιος Τερζής, ο οποίος αποδεχόμενος με τη σειρά του την τιμητική διάκριση, μαζί με τις ευχαριστίες εξέφρασε και την ευχή να προοδεύει πάντα ο σύλλογος.

Μιλώντας στη Greek News η κ. Μαντζούτσου τόνισε ότι μια από τις πιο σοφές αποφάσεις της Καλαβρυτινής Αδελφότητας ήταν να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στους νέους. Η πλειονότητα των μελών του Δ.Σ. είναι νέοι ηλικίας 25- 32 ετών. «Η νεολαία είναι αυτή που θα κρατήσει τον σύλλογο και θα τον οδηγήσει στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος αυτής της νεολαίας είναι και ο πρόεδρος της Καλαβρυτινής Αδελφότητας, Κώστας Βασιλόπουλος, ο οποίος από μικρό παιδάκι θυμάται τον εαυτό του να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του συλλόγου. Μιλώντας στη Greek News εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του χορού και την μεγάλη προσέλευση των νέων, υπογράμμισε πως στόχος είναι να «κρατήσουμε τις παραδόσεις μας και να τις μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά» και τόνισε πως «όλοι πρέπει να βοηθάνε για το κοινό καλό».

«Έχουμε νιώσει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη και καινούργια αγάπη προς τον Σύλλογο και αυτό μας χαροποιεί και μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους. Ολο και περισσότεροι νέοι έρχονται κοντά μας και οι μεγαλύτεροι είναι δίπλα μας, μας συμβουλεύουν και μας υποστηρίζουν. Και εμείς, με τη βοήθεια και της νέας τεχνολογίας προσπαθούμε για το καλύτερο», είπε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά του χορευτικού, να παρουσιάζουν, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Βάγιας Αλαγιάννη, δημοτικούς χορούς από όλη την Ελλάδα, αποσπώντας τα θερμότερα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια όλων. Το χορευτικό συναντάται κάθε Παρασκευή απόγευμα στο Λημνιακό Σπίτι.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε η ορχήστρα «Μινόρε», ενώ τους Καλαβρυτινούς ενθουσίασε η παρουσία του δεξιοτέχνη Κώστα Αριστόπουλου στο κλαρίνο και του Γιώργου Μπέκιου στο τραγούδι.

Η Καλαβρυτινή Αδελφότητα με το χρυσοκέντητο ιστορικό “Λάβαρο του 1821” ανοίγει κάθε χρόνο την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ κάθε Δεκέμβριο θυμάται και τιμά τα θύματα της σφαγής των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Στις βασικές ετήσιες εκδηλώσεις της περιλαμβάνεται και το πασχαλινό γλέντι, ενώ φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για το Super Bowl και τα μέλη του συλλόγου παρακολούθησαν μαζί τον τελικό αυτό αγώνα του NFL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου