Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

...KOINH POLITISTIKH KLHRONOMIA....

"Την ικανοποίησή του για την αλλαγή της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο", εξέφρασε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη λήξη της συνάντησης που είχαν νωρίτερα σήμερα στο Φανάρι.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λυθούν τελικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε προς τον οικουμενικό πατριάρχη τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον δρόμο της αρμονικής συνύπαρξης όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Τουρκία.

Ο κ. Νταβούτογλου επισήμανε ότι η πολιτική τής τουρκικής κυβέρνησης για τις μειονότητες δεν συναρτάται με κάποια «αμοιβαιότητα», αλλά εκφράζει την ισονομία και την ισοπολιτεία, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση.

«Οι παραδόσεις και τα έθιμα των ρωμαίικων, χριστιανικών κοινοτήτων αποτελούν κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά», φέρεται να είπε ο Τούρκος υπουργός στη, διαρκείας μίας ώρας, συνάντηση που είχε με τον οικουμενικό πατριάρχη.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου