Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...ΜΠΟΥΚΑΡΑΝΕ ΣΤΟ Δ.Σ.!!!

Μουσικό... χάπενινγκ επιφύλαξε η μπάντα του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, που συνεδρίαζε σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, με υπηρεσιακά θέματα στην ημερήσια διάταξη (κυρίως εγκρίσεις ισολογισμών).
Συγκεκριμένα, οι επί πολλούς μήνες απλήρωτοι μουσικοί της μπάντας, που προβαίνουν τελευταία σε σειρά κινήσεων διαμαρτυρίας, με χαρακτηριστικές τις αποδοκιμασίες τους προς το πρόσωπο του δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, κατά την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης (περίπου στις 8 το βράδυ) εισέβαλαν στην αίθουσα... εν χορδαίς και οργάνω.
Μετά το αρχικό ξάφνιασμα, που προκλήθηκε, παραπονέθηκαν, διά των εκπροσώπων τους, στο Σώμα, καταγγέλλοντας σε έντονο ύφος ότι η καταβολή των οφειλομένων προς αυτούς δεν έχει προχωρήσει ακόμη. Απαντώντας, ο Δήμαρχος Πατρέων ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Αντ. Σκιαθάς, τον έχει ενημερώσει πως εστάλησαν τα εντάλματα πληρωμής τους στον αρμόδιο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο και αναμένεται η απάντησή του.
Συνάντηση με τον Επίτροπο
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που πρότειναν να υπάρξει νέα συνεδρίαση για συζήτηση του θέματος της Μπάντας εντός των προσεχών ημερών, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημ. Γιαννακόπουλος, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να συναντήσει, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των εργαζομένων στη Μουσική του Δήμου, τον Επίτροπο, ώστε να διερευνήσουν ποιες δυνατότητες υπάρχουν για την επίλυση του προβλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή ο Γ. Δημαράς ανέφερε ότι ο ίδιος σκέφτεται να προτείνει, ως εναλλακτική λύση, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, να επιχορηγηθεί ο Σύλλογος που διαθέτουν οι μουσικοί του Δήμου, ούτως ώστε να λάβουν έμμεσα τα οφειλόμενα. Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση των μελών της Μπάντας ήταν αρνητική σε μια τέτοια προοπτική. Μάλιστα, κάποιοι από τους μουσικούς προειδοποίησαν ανεπίσημα ότι αν δεν δοθεί και αύριο λύση, τότε είναι διατεθειμένοι να παρεμποδίζουν τις επόμενες συνεδριάσεις του Σώματος.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΟΚΡΟΥΣΤΗΣ ΣΤΗΝ Κ. ΑΧΑ'ΙΑ-ΣΥΝ ΕΛΗΦΘΗ....

'Εγινε και αυτό!Επέλεξε να αυτοικανοποιηθεί δημόσια και συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, ένας 56χρονος, για αυτοϊκανοποίηση. Ο άνδρας έγινε αντιληπτός από αστυνομικό, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και συνελήφθη.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας προσπάθησε να αντισταθεί της σύλληψης.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝ ΑΧΑ'ΙΚΗ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ....

Στο καφέ μπαρ του Γιάννη Πανίτσα στην Αγίου Ανδρέου εντοπίσαμε τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, να πίνει το ποτό του με πατρινούς φίλους του. Στην παρέα διακρίναμε μεταξύ άλλων τον Νίκο Πιλαβά και τη σύζυγό του Άντα, τον πρώην διοικητή ασφαλείας Θανάση Νταβλούρο, τον Άγγελο Πλαστήρα, την Έβελυν Δούβρη κ.α.

Επί της υποδοχής ο οικοδεσπότης του De Mole Γιάννης Πανίτσας.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ...ΧΟΝΤΡΕ Κ.Λ.Π.

Με μια κίνηση απέφυγε όλα όσα “άκουσαν” οι επίσημοι σε άλλες πόλεις της χώρας, από αγανακτισμένους πολίτες.
Τι έκανε;
Κατέβασε τους επίσημους από την εξέδρα που στήθηκε για την παρέλαση στη Στυλίδα -φυσικά πρώτος κατέβηκε ο ίδιος- και ανέβασε επάνω τους ήρωες του 1940, που πολέμησαν στην Πίνδο…
“Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες”, δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος…
Μαζί με το Δήμαρχο, γλίτωσε τις αποδοκιμασίες και η Κατερίνα Μπατζελή, που πήγε στην Στυλίδα και όχι στην Λαμία για να παρακολουθήσει την παρέλαση.
Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε στο LamiaReport ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι σήμερα αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη. Είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.
“Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα…Εμείς τι κάναμε γι΄αυτούς. Τους ψαλιδίζουμε κι άλλο την σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες. Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα…Εμείς τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;” είπε …
LamiaReport

ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟ ΠΟΛΙΤΗ....

Γερακούδη, Σκοτινιώτης και Ιγνάτιος δέχτηκαν τις εντονότερες αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της παράλεσης στο Βόλο. Πετώντας αντικείμενα και με ύβρεις κινήθηκαν απλοί πολίτες απέναντι στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ Ιγνάτιο, ο οποίος ήταν ένα από τα πρόσωπα που δέχτηκε τις εντονότερες αποδοκιμασίες.

Συγκεκριμένα ο κόσμος τον φώναζε κλέφτη ζητώντας του να αποχωρίσει.

Το ίδιο συνέβη και ως προς το πρόσωπο της Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, Καλλίοπης Γερακόυδη, αλλά και του Δημάρχου Βόλου, Πάνου Σκοτινιώτη.

ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ....

Ζωηρή συγκίνηση προκάλεσε στην αχαϊκή κοινωνία το άκουσμα του θανάτου του πρώην βουλευτή της Ένωσης Κέντρου και υφυπουργού Γεωργίας στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας του 1974, Γεωργίου Παπαγιαβή.
Αν και ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή κυριολεκτικά πλήρης ημερών, αφού πρόλαβε να γιορτάσει και τα 100ά του γενέθλια, είναι έντονο το αίσθημα της απώλειας, αφού έσπασε ένας από τους ελάχιστους κρίκους που μας έδεναν με μία ολόκληρη εποχή.
Ο Γεώργιος Παπαγιαβής, γορτυνιακής καταγωγής, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως γυμναστής, διδάσκοντας σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η νομική επιστήμη και εξελίχθηκε σ' έναν από τους πιο γνωστούς και έγκριτους δικηγόρους των Πατρών, ενώ δεν άργησε να έρθει και η ανάμιξή του με τα κοινά.
Από τη σύζυγό του, Σταματίνα, το γένος Βαρυμπόπη, απέκτησε δύο παιδιά, τη συμβολαιογράφο Σαπφώ και τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Παπαγιαβή.
Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα τελεστεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη (δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά).

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία;

Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια; Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική».

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΥΓΕ...ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ....

Ο καθηγητής Τζον ΜακΚάρθι, πιο γνωστός ως "πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης", έφυγε στις 24 Οκτωβρίου από τη ζωή, σε ηλικία 84 χρονών. Ο ΜακΚάρθι ήταν πρωτοπόρος στις έρευνες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και το 1955 ήταν ο άνθρωπος που είχε προτείνει σε ομιλία του και τον όρο "Artificial intelligence", που καθιερώθηκε για τις έρευνες στον τομέα αυτό.
Δημιουργός του σχετικού εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο MIT, ο Αμερικανός επιστήμονας ήταν, ουσιαστικά, ο άνθρωπος που τροφοδότησε τόσο την επιστήμη όσο και την επιστημονική φαντασία με τα "πανέξυπνα ρομπότ" και τα ανδροειδή. Δημιουργός προγραμμάτων φωνητικής αναγνώρισης, είχε ανοίξει τον δρόμο για το Siri της iPhone 4S ήδη από τη δεκαετία του '60.
Ο ΜακΚάρθι, που θεωρούνταν ως ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες της εποχής μας, είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα βραβεία Τιούρινγκ (1971) και Κιότο (1988), με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών των ΗΠΑ (1991) και με το μετάλλιο Βενιαμίν Φραγκλίνου (2003).

Πηγή: tnsite.gr

Η ΚΙΝΑ ΕΠΕΝ ΔΥΕΙ....

Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 72 δισ. ευρώ) για να συμβάλλει στις προσπάθειες της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, όπως γράφει η εφημερίδα Financial Times στον ιστότοπό της, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της χώρας.

«Η Κίνα θα μπορούσε να εκδηλώσει την προθυμία να συνεισφέρει από 50 ως 100 δισ.
δολάρια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ή σε ένα νέο ταμείο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε συνεργασία με το ΔΝΤ, σύμφωνα με ένα πρόσωπο το οποίο είναι ενήμερο για τις προθέσεις των Κινέζων ηγετών», αναφέρει η έγκυρη, βρετανική, οικονομική εφημερίδα.

Οι χώρες της ευρωζώνης αποφάσισαν την Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής να ζητήσουν από την Κίνα να συμβάλλει στην ενίσχυση του EFSF και το Πεκίνο δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι προτίθεται να το πράξει, αλλά θέλει «να εξερευνήσει τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στη βάση του αμοιβαίου οφέλους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα καθώς και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες ζητούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην προσπάθεια, ώστε να υφίσταται το δικό του κανονιστικό πλαίσιο και να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του.

Ο διευθυντής μάλιστα του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, αναμένεται σήμερα στο Πεκίνο, τη στιγμή που η Κίνα διακρατεί ήδη κρατικό χρέος χωρών - μελών της ευρωζώνης που ανέρχεται σε 500 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

...ΤΑ ΛΟΥΛΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ....

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Στάυρο Λαμπρινίδη, η Αμερικανίδα ομόλογός του Χίλαρι Κλίντον, με την τελευταία να να εστιάζει στις «ισχυρές όπως τις χαρακτήρισε σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα.Η Κλίντον χαιρέτησε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα προς την κατεύθυνση των «δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Η κ. Κλίντον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τις «ζωτικής σημασίας αποφάσεις» των Βρυξελλών, για την επίλυση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης και της κρίσης στην Ελλάδα ειδικότερα.

Αναφέρθηκε επίσης στην 71η εθνική επέτειο του «Όχι», την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν την ελευθερία και το θάρρος του ελληνικού λαού, όπως τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι και σήμερα η Ελλάδα καλείται να παλέψει με το ίδιο θάρρος.
«Αυτή τη φορά η πρόκληση είναι οικονομική», πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός κάνει «μεγάλες αλλαγές, μεγάλες θυσίες», για να γίνει και πάλι η ελληνική οικονομία «υγιής και ανταγωνιστική».

Και ενώ αυτές οι αλλαγές και οι θυσίες είναι σίγουρα επώδυνες, είναι απαραίτητες, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι σε βάθος χρόνου θα ωφελήσουν την Ελλάδα και τους εταίρους της, αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων πολιτών.
Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε ειδική μνεία στην «πολύχρονη συμμαχία» ΗΠΑ-Ελλάδας. Υπογράμμισε επίσης ότι οι δύο χώρες μοιράζονται «κοινούς στόχους» για τη σταθερότητα και την ευημερία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τέλος η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ τόνισε ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στη διεύρυνση, εμβάθυνση και ενίσχυση αυτής της ήδη πολύ ζωτικής σημασίας σχέσης (μεταξύ των δύο χωρών)».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρινίδης, ευχαριστώντας την κ. Κλίντον για την υποδοχή, ανέφερε ότι είναι μια «θαυμάσια ευκαιρία» για να συζητήσουν μια σειρά από πολύ σημαντικά θέματα, για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για την Ευρώπη.

Χθες, τόνισε, ένα νέο φύλλο γύρισε στην Ευρώπη και «ελπιδοφόρες ημέρες είναι μπροστά μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για τις οικονομίες μας και τις τύχες μας, που σ' αυτόν τον κόσμο είναι δεμένα όλα μαζί».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΦ....

Το κίνημα της «αραβικής άνοιξης», εκπροσωπούμενο από πέντε Τυνήσιους, Αιγύπτιους, Λίβυους και Σύρους ακτιβιστές, τιμάται με το φετινό βραβείο Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι τιμηθέντες για την προσωπική τους συμβολή στις αλλαγές στις χώρες τους είναι ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουαζίζι (βραβεύεται μετά θάνατον), η Αιγύπτια Ασμαά Μαχφούζ, ο Λίβυος διαφωνών Αχμέντ αλ-Ζουμπάρι Αχμέντ αλ - Σανούσι, η δικηγόρος από τη Συρία Ροζάν Ζεϊτουνέχ και ο Σύρος σκιτσογράφος Αλί Φαρζάτ.

Η «αραβική άνοιξη» προτάθηκε από τέσσερις πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι). Τον τελικό νικητή επέλεξαν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων χθες στο Στρασβούργο. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Δεκεμβρίου, επίσης στο Στρασβούργο.


Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ....

Το Αγαλμα της Ελευθερίας, ένα δώρο σε ένδειξη φιλίας που προσφέρθηκε από τη Γαλλία στους Αμερικανούς και έγινε ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών, γιορτάζει την εβδομάδα αυτή τα 125 χρόνια του στη Νέα Υόρκη, προτού κλείσει για ένα χρόνο για εργασίες συντήρησης.

Η "γηραιά κυρία" θα απολαύσει την Παρασκευή όλες τις τιμές, σε μια τελετή στα πρότυπα εκείνης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1886, όταν εγκαινιάστηκε, παρουσία του αμερικανού Προέδρου Γκρόβερ Κλίβελαντ.

Παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, το άγαλμα του Αλσατού γλύπτη Φρεντερίκ Ογκίστ Μπαρτόλντι αγαπήθηκε πολύ από εκατομμύρια μετανάστες.

...ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ....

Παρουσία πλήθους κόσμου, έγινε την Πέμπτη (27/10) η κηδεία του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας, στον Πειραιά.

Συγγενείς και φίλοι του αποθανόντος, μέλη της ερυθρόλευκης οικογένειας, αλλά και απλοί φιλάθλοι του Ολυμπιακού, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Στην εκκλησία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αντιπροσωπεία παικτών (Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Ποτουρίδης, Φετφατζίδης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ), αλλά και παλαίμαχοι της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το παρών έδωσαν, επίσης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ο γιος του Πέτρος, ο παλιός πρόεδρος των Πειραιωτών Σταύρος Νταϊφάς, ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, ο επί σειρά ετών αρχηγός του Τμήματος Μπάσκετ, Γιώργος Σιγάλας, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο νυν δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρώην Χρήστος Αγραπίδης.

Από το Τμήμα Πόλο των "ερυθρολεύκων" παραβρέθηκαν οι Νίκος Δεληγιάννης, Τάσος Σχίζας και Φώτης Μπλάνης, ενώ από την ομάδα βόλεϊ οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Ντίμα Φιλίποβ. Από το ποδοσφαιρικό τμήμα, το παρών έδωσαν και οι Γιάννης Μώραλης, Ερνέστο Βαλβέρδε, Τάσος Μητρόπουλος, Κούλης Δουρέκας και Χρήστος Μουρίκης.

Στεφάνια κατέθεσαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Σωκράτης Κόκκαλης, οι πρόεδροι της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, και σύνδεσμοι της Θύρας 7 απ' όλη τη χώρα.

Πηγή: sport24.gr

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΛΗ....

Κατέπλευσε αργά το απόγευμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το ρωσικό πολεμικό πλοίο Caesar Kunikov, στο πλαίσιο προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης στην περιοχή. Το πλοίο ανήκει τον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έχει μήκος 112,6 μέτρα, εκτόπισμα 3.500 τόνων και πλήρωμα 250 άτομα.

Η έλευση του πολεμικού σκάφους στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, συνδέεται με τα εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878), που θα γίνουν αύριο το μεσημέρι, αμέσως μετά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπου θα συμμετέχει και άγημα Ρώσων πεζοναυτών.

Το Μνημείο ανεγέρθη προς τιμή τριάντα Ρώσων στρατιωτών, του 9ου Συντάγματος, της 3ης Μεραρχίας από την πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη, (κοντά στην Αγία Πετρούπολη), που είχε στρατοπεδεύσει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Την περίοδο εκείνη, μηχανικοί του Συντάγματος με εντολή του Διοικητή τους σχεδίασαν και το ρυμοτομικό σχέδιο του τότε μικρού χωριού Δεδέ-Αγάτς (σημερινή Αλεξανδρούπολη). Οι τριάντα Ρώσοι στρατιώτες του Συντάγματος πέθαναν από τύφο και ετάφησαν σε ειδικό μνημείο το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα.

Πριν από λίγους μήνες, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, παραχώρησε χώρο για την τοποθέτηση του Μνημείου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα τελεσθεί Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και από τον Αρχιεπίσκοπο Ροστώβ, Μερκούριο, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο. Μετά το Τρισάγιο θα ακολουθήσει η τελετή των εγκαινίων του Μνημείου και θα τοποθετηθούν σ' αυτό τα οστά των στρατιωτών. Στα εγκαίνια θα παραστεί και αντιπροσωπεία Ρώσων επισήμων.
Απόψε ο πλοίαρχος του Caesar Kunikov, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, το Στρατηγό Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη. Επίσης, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη των κατοίκων της περιοχής, το πρωί του Σαββάτου στο πλοίο και φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, το πρωί της Κυριακής, μεταξύ του πληρώματος του Caesar Kunikov και της στρατιωτικής ομάδας της 12ης Μεραρχίας.

Πηγή:agelioforos

Κ. Κ. Ε....ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ....

Συναντήθηκα σήμερα, μετά από πρόσκλησή του, με τον Δήμαρχο της Πάτρας κ. Γιάννη Δημαρά. Θεωρώ αναγκαίο να επαναλάβω και δημόσια ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό ρόλο του Δήμου γιατί αποτελεί κρίκο του κράτους.

Θα σταθεί απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και της “Δημοκρατικής Αριστεράς” με την στήριξη της παράταξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. Και των “ανεξάρτητων” στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πολιτική του Δημάρχου θα προχωράει γιατί τη στηρίζουν οι παρατάξεις Κατσικόπουλου και Χριστόπουλου.

Εμείς με συνέπεια θα πορευθούμε ως πόλος των λαϊκών δυνάμεων για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, των αγώνων για άλλη φιλολαϊκή ανάπτυξη, με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Λαϊκή Εξουσία.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να μην παγιδευτούν από τους καυγάδες των εκλεγμένων. Μαλώνουν για το πάπλωμα της πολιτικής εξουσίας. Η τοπική εξουσία όπως και οι εκλεγμένοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. Και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι αντίπαλοι του λαού. Πρέπει τώρα να φύγουν μαζί με την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ....

Κυρίες και κύριοι,

Τύχη αγαθή και ευλογία είναι όταν η ζωή σε αξιώνει να υπηρετήσεις δύο ύψιστα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η Ιατρική και η Πολιτική.

Και όταν κάποιες φορές παίρνεις σαν πολύτιμο μισθό και αντίδωρο το χαμόγελο ευγνωμοσύνης του ταπεινού ανθρώπου, τότε μπορείς να κοιτάξεις τον μακρινό ορίζοντα και να πεις ένα βαθύ ευχαριστώ.

Ένα λοιπόν μικρό κομμάτι αυτής της παράλληλης διαδρομής στην ιατρική και κυρίως στην πολιτική, που σχεδόν ερωτικά ταυτίστηκα μαζί της, κι ας μην μου ταίριαξε πάντα ο καιρός, περιγράφει το βιβλίο μου «δρόμοι και όνειρα».

Αυτό το απόσταγμα ζωής που σαν ένα μικρό καρυδότσουφλο βγήκε με κρυφό καμάρι αλλά και αρκετό θράσος να ταξιδέψει στις απέραντες θάλασσες του λόγου και της σκέψης, δίπλα σε υπερωκεάνια και αεροπλανοφόρα.

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και τον καθένα σας ξεχωριστά για την τιμή που μου περιποιεί η παρουσία σας απόψε.

Αλλά και για την συγκίνηση και την χαρά που με πλημμυρίζει σαν μέθεξη αλλά και μήτρα νέου γινομένου σας ευχαριστώ, ακόμα κι’ αν το φως αυτής της χαράς το σκιάζει ο βαρύς ουρανός της πατρίδας μας και οι σκληρές δοκιμασίες που περνάει ο λαός μας–και από δικά μας φταιξίματα αδιαφορίας και σιωπής.

Μιας σιωπής που δεν ήταν χρυσός αλλά σκουριασμένος τσίγκος και επιμολυσμένος κοινωνικός αυτισμός, που ακριβά πληρώνουμε όλοι.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους παρισταμένους εκλεκτούς φίλους κ.κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Κατσικόπουλο, Ευάγγελο Ματσούκη, Γιώργο Παναγιωτάκη(πρύτανη Παν/μίου Πατρών) και Βασίλη Μιχαλολιάκο, καθώς και τον δ/τη σύνταξης της εφ. «Πελοπόννησος» κ. Κωνσταντίνο Μάγνη, που με την ευγένεια και την υπερβολή των λόγων τους έδωσαν περισσότερη αξία στο ακριβό και ταπεινό μου πόνημα από όση του αναλογεί και δικαιούται.

Αλλά και από όσους το διαβάσουν και τυχόν διαφωνήσουν με κάποιες απόψεις και αλήθειες του, θέλω να ζητήσω την κατανόηση τους, όντας βέβαιος ότι καλύτερα από μένα γνωρίζουν πως η διαλεκτική άσκηση και σύνθεση μόνον με αμακιγιάριστες κουβέντες μπορεί να προαχθεί και να ευδοκιμήσει.



Κυρίες και κύριοι, σε αυτή την αποψινή εκδήλωση με το βαθύ και ανεξίτηλο αποτύπωμά που μου αφήνει, θα ήταν παράλειψη να μην μνημονεύσω πάλι τους άξιους γονείς μου που φώτισαν το κάθε μου σταυροδρόμι, αλλά και την οφειλόμενη τιμή να καταθέσω σε ξεχωριστούς ανθρώπους που συνάντησα στα πρώτα μου βήματα.

Στην δασκάλα μου την κυρία Δροσούλα που μας δίδαξε και μας μετάγγισε στο μάθημα της πατριδογνωσίας, στον θεολόγο καθηγητή μου στο 4ο Γυμνάσιο αρρένων Πατρών και μετέπειτα επίσκοπο Ύδρας και Σπετσών Ιερόθεο Τσαντίλη, που η σοφία του μας έσκαψε γόνιμα το ανήσυχο νεανικό υπέδαφος και στον αείμνηστο φιλόλογο καθηγητή μου Παναγιώτη Δορμπαράκη.

Αυτόν τον πολύ σημαντικό άνθρωπο και δάσκαλο που στο μάθημα των νέων Ελληνικών μας έλεγε θυμάμαι, πως μια καλή έκθεση πρέπει πάντοτε να έχει πρόλογο, κυρίως θέμα και επίλογο.

Και πως το πιο δύσκολο αλλά και σπουδαίο κομμάτι της είναι όταν τελειώνει το κυρίως θέμα και αρχίζει ο επίλογος.

Έτσι όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή.

Φίλες και φίλοι,

Ένα επικίνδυνο σκοτάδι κυκλώνει σιγά σιγά την πατρίδα μας.

Ένα σκοτάδι που θα δοκιμάσει σε τραχιές γωνίες τις ηθικές μας αντοχές και ίσως κάνει την αυστηρή αλήθεια νέμεση, ένα σκοτάδι όμως που θα γεννήσει και θα χτίσει το νέο Εμείς.

Το Εμείς, όχι μόνον σαν κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά που τόσο χρειαζόμαστε, αλλά και σαν μια νέα ενότητα που κάτω από την βοή του λαού θα βάλλει αυστηρούς πλέον ηθικούς όρους και στην πολιτική και στην κοινωνία ξεπερνώντας φθαρμένες γεωγραφίες και αποτυχημένα και ένοχα πρότυπα.

Του λαού που με των καιρών το κάλεσμα και την ανάγκη ψάχνει απεγνωσμένα από κάπου να πιαστεί για να ανατάξει την ισοηλεκτρική γραμμή της ως τώρα απάθειας του.

Σε αυτό λοιπόν το κάλεσμα αγώνα, φίλες και φίλοι, που όμως δεν θα αφήσει την απόγνωση να καταστρέψει, και σε αυτόν τον επώδυνο και λυτρωτικό τοκετό πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες.

Και θα είμαστε.

Ευχαριστώ πολύ.



Πάτρα, 21-10-2011 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΤΟΝ...ΕΦΑΓΕ...Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ....

Εκπρόσωπος του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία", του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε, την Τετάρτη, τον αποκαλούμενο και ως "πατέρα των ιδιωτικοποιήσεων", Ανατόλι Τσουμπάις, να παραιτηθεί, ύστερα από την αμφιλεγόμενη ομιλία του, παρουσία του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην οποία τόνισε ότι ο «πολιτικός βίος βρίσκεται σε κατάπτωση τα τελευταία χρόνια».
«Τα τελευταία χρόνια η οικονομική ζωή στη Ρωσία εξελίχτηκε θετικά, την ώρα, όμως, που σημείωνε κατάπτωση η πολιτική ζωή. Μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν», τόνισε.
Οι πολιτικοί αναλυτές εστιάζουν στο ότι η δημόσια αυτή επισήμανση από τον Τσουμπάις έγινε με τη συμπλήρωση ενός μήνα, αφότου αναγγέλθηκαν τα σχέδια για επιστροφή στο Κρεμλίνο, την άνοιξη του 2012, του Βλαντιμίρ Πούτιν, που είχε και πάλι διατελέσει πρόεδρος της Ρωσίας στο διάστημα 2000-08.
Ο Ανατόλι Τσουμπάις είναι τώρα επικεφαλής του δημόσιου οργανισμού "Rosnano", που ειδικεύεται στη νανοτεχνολογία, ενώ στα τέλη του 1991 είχε διοριστεί υπουργός αρμόδιος για τη διαχείριση της τεράστιας κρατικής περιουσίας της Ρωσίας, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

ΜΕΓΑΣ...ΜΠΑΓΑ ΠΟΝΤΗΣ...

Γράφει ο Ηφαιστίωνας
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ κατηγορούσε από το2004, διαρκώς την Ελλάδα για ψευδή στατιστικά στοιχεία. Έδινε από τότε πιεστικά συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, και βέβαια μας απείλησε κάποια στιγμή με τη γνωστή φράση ότι «το πάρτυ με την Ελλάδα τελείωσε». Έφτασε να κατηγορήσει όμως ως..

«αναξιόπιστες» και τις χώρες που τον στήριξαν. Τη Γαλλία και τη Γερμανία, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι «η δημοσιονομική κρίση, όπως τη ζούμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα της παραβίασης του Συμφώνου Σταθερότητας από πλευράς Γαλλίας και Γερμανίας. «Οι δύο αυτές χώρες έχουν ευθύνη, επειδή ‘εγκαινίασαν’ τις δημοσιονομικές παραβάσεις. Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών ήταν εξαιρετικά αναξιόπιστες επί σειρά μηνών και ετών», επεσήμανε ο Τρισέ.


Αλλά ποιός είναι ο Ζαν Κλόντ Τρισέ, που μιλάει για «ψευδή στοιχεία» και που τα τελευταία επτά χρόνια «ρύθμισε» την Οικονομία στην ΕΕ; Το είχα δημοσιεύσει και παλαιότερα, αλλά αξίζει τον κόπο να το ξαναθυμηθούμε:


Διαβάζουμε, λοιπόν, από το επίσημο βιογραφικό του: Γεννήθηκε το 1942 στη Λιόν και θεωρείται ειδικός στα οικονομικά. Σπούδασε λαϊκή οικονομία και από το 1987 ως κρατικός θησαυροφύλακας υπηρέτησε πέντε Γάλλους πρωθυπουργούς σε ισάριθμες κυβερνήσεις και το 1993 έγινε πρόεδρος της Γαλλικής Τράπεζας. Το 2003 ενεπλάκη και κατηγορήθηκε για ψευδομαρτυρία στη δίκη για την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Κρεντίτ Λιοννέ, (φανταστείτε τι ψευδή στοιχεία θα έδινε στο δικαστήριο για τη Λιοννέ…) αλλά αθωώθηκε τον Ιούνιο του 2003, προστατευόμενος βέβαια τόσων κορυφαίων Γάλλων πολιτικών, που τον προόριζαν ήδη από το 1998 για διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πέντε μήνες μετά, την απεμπλοκή του από την ψευδομαρτυρία, τον Νοέμβριο του 2003, το αγαπημένο παιδί τους, αναλαμβάνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας, μετά από εξωστρακισμό – «συμβιβασμός» είναι η λέξη που αναφέρεται στο βιογραφικό του - του πρώτου διοικητή, του Ολλανδού Βιμ Ντούϊζενμπεργκ, ο οποίος παρέδωσε στον Τρισέ το… υπόλοιπο μισό της θητείας του που είχε ακόμα να διανύσει!


Από το 2008 που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση, ο «ειδικός στα οικονομικά», όπως αναφέρει το βιογραφικό του, διοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ, ενώ έβλεπε (ως «ειδικός» πάντα) την οικονομική καταιγίδα που ερχόταν, αύξανε στην Ευρώπη τα επιτόκια, ακριβαίνοντας το χρήμα, για να πλουτίσουν φυσικά κάποιοι (Γαλλία – Γερμανία) όπως αποκαλύπτεται πλέον σήμερα. Όταν πια απλώθηκε στην Ευρώπη η αμερικανόφερτη ύφεση και κλονίστηκαν οι οικονομίες των ασθενέστερων κρατών – μελών, ο κύριος Τρισέ, μέσα στη γενική δυσφορία, των χωρών του Νότου και τα ειρωνικά σχόλια των πραγματικά ειδικών, αναγκάστηκε να ρίξει τα επιτόκια φτάνοντάς τα ως και το μηδέν. Αλλά ήταν πια αργά. Η Ευρώπη ( ο Νότος) είχε κόψει… καπίστρι!


Αυτός είναι ο κύριος Ζαν Κλόντ Τρισέ που κατηγορούσε την Ελλάδα και οργίζεται ( ακόμη και σήμερα) δήθεν προασπιζόμενος το σύμφωνο της οικονομικής σταθερότητας. Πάντα έσπερνε δυσμενές κλίμα, για να δανειστεί η χώρα μας (και οι άλλες χρεωμένες Οικονομίες) με ακόμη δυσμενέστερους όρους για να πλουτίσουν έτσι από τους υπέρογκους τόκους κάποιες διεθνείς κολλητές του μεγαλοτράπεζες (βλέπε ΔΝΤ, Deutsche Bundesbank, Παγκόσμια Τράπεζα, Deutsche Bank και Ευρωπ. Κεντρική Τράπεζα). Και, τουλάχιστον για τη δική μας περίπτωση, δεν βρέθηκε ένας Έλληνας οικονομικός υπουργός (υπάρχει;) να ορθώσει απέναντι το ανάστημά του και να του πει ότι αυτά που λέει και εφαρμόζει, δεν θα τολμούσε να τα διδάξει ούτε σε πρωτοετείς φοιτητές οικονομικού πανεπιστημίου. Αντίθετα, δυστυχώς, τα δικά μας παπαγαλάκια (του Τύπου και -ειδικότερα - της τηλεόρασης στην Ελλάδα), διαγκωνίζονται, χωρίς να ψάξουν την «πίσω όψη» των μεθοδεύσεων του μεγαλοτραπεζίτη, ποιο θα μεταδώσει πρώτο την «είδηση» των κατηγοριών Τρισέ κατά της Ελλάδας. Να τους χαιρόμαστε.

Και τον… ψευδομάρτυρα βέβαια μαζί.!



ΥΓ. Άλλωστε, τι σημαίνει στα γαλλικά «Τρισέ»; Σημαίνει «μπαγαπόντης»! Αυτός, δηλαδή, που θέλει να σε ρίξει !!! Ή, επί το ελληνικότερον, «απατεωνίσκος» ! Κάποιος λοιπόν πρέπει να του.. διδάξει (μαζί με την «Λαϊκή Οικονομία» που σπούδασε) και την σοφή (λαϊκή) ελληνική παροιμία που λέει ότι «δεν μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί».

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑ....

Το «μάρμαρο» του… γενναίου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους θα πληρώσουν σε τελική ανάλυση οι δεκάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι των τραπεζών και οι ασφαλισμένοι των ταμείων που (εκτός από ελληνικά κρατικά ομόλογα) έχουν επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές. Ουσιαστικά όμως, όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουμε, εφόσον νομοτελειακά θα απαιτηθεί η παρέμβαση του δημοσίου για τη στήριξη μέσω της ανακεφαλαίωσης/κρατικοποίησης μεγάλου μέρους του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.

Παρακάτω παρουσιάζονται στοιχεία για τη μετοχική σύνθεση των ελληνικών τραπεζών σήμερα. Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει, μεγάλα ποσοστά στις ελληνικές τράπεζες κατέχουν το ελληνικό δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μικρομέτοχοι, εκείνοι δηλαδή που έχουν επενδύσει τις αποταμιεύσεις ή το εφάπαξ τους σε τραπεζικές μετοχές.

Και φυσικά κάποιοι πρέπει, αν μη τι άλλο να λογοδοτήσουν, για το γεγονός ότι πήραν «ζεστό» χρήμα από τους χιλιάδες μικρομετόχους και το μετέτρεψαν σε χαρτιά χωρίς αντίκρισμα. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι μικρομέτοχοι επένδυσαν τους κόπους μιας ζωής, όταν οι μετοχές των τραπεζών είχαν στο Χρηματιστήριο 20 και 25 ευρώ και τώρα η αξία τους έχει ευτελιστεί.

Μάλιστα, κάποιοι από το τραπεζικό σύστημα εκτιμούν ότι σε περίπτωση μεγάλου «κουρέματος», τότε για την περίπτωση των μικρομετόχων θα μιλάμε για «σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό του Χρηματιστηρίου».

Τα στοιχεία για τη σύνδεση του μετοχολογίου των τραπεζών είναι αποκαλυπτικά:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας

Ξένοι Θεσμικοί: 39% (4 ξένοι κατέχουν πάνω από 1% έκαστος)

Μικρομέτοχοι: 27%

Ασφαλιστικά Ταμεία: 17%

Εκκλησία της Ελλάδας: 1,5%

Bank of New York Mellon: 5%

Alpha Bank

Μικρομέτοχοι: 46%

Ξένοι Θεσμικοί: 34%

Κωστόπουλος και Ιδρύματα: 9%

ABP: 5%

Morgan Stanley: 4%

Paramount Qatar: 4%

Fidelity: 2,5%

Eurobank EFG

Οικογένεια Λάτση: 44,6%

Μικρομέτοχοι: 24,5%

Ξένοι Θεσμικοί: 19%

Τράπεζα Πειραιώς

Ιδιώτες Επενδυτές: 32,3%

Ξένοι Θεσμικοί: 29,5%

Εταιρίες: 28,4%

PPF Group: 5,72%

ICT Group: 4,6%

Οικογένεια Βαρδινογιάννη: 4,5%

First Gulf Bank: 3,01%

ΑΤΕ Βank: 2%

Εταιρίες Ομίλου: 2%

Σάλλας: 1,397%

Κ.Αγγελόπουλος 1,3%

Δημόσιο/ΔΕΚΑ: 1,3%

Γ.Βαρδινογιάννης: 0,3%

Τράπεζα Κύπρου

Rybolovlev Odella Resources, Madura Holdings: 9,99%

Εκκλησία της Κύπρου: 2,5%

Θ.Αριστοδήμου: 1,6%,

Elafonisi Ship Trading: 1,5% (οικογένεια Τσάκου)

Blackrock Global Funds: 1%

USS: 0,8%

UBS: 0,5%

Investering Foreningen Danske Invest: 0,6%

Ταμείο Προνοίας: 0,4%

Clearstream Banking: 0,3%

Marfin Popular Bank

Ιδιώτες Επενδυτές: 58%

Dubai Investment Group: 18,69%

MIG: 9,49%

Ξένοι Θεσμικοί: 7%

Λανίτης: 4,61%

Προσωπικό Λαϊκής: 2,07%.

Θεοχαράκης: 1,23%

Βγενόπουλος: 0,51%

Marfin Investment Group

Ιδιώτες Επενδυτές: 44,28%

IRF: 17,91%

Dubai Investment Group: 17,28%

Ξένοι Θεσμικοί: 16,08%

Marfin Popular Bank: 2,7%

Βγενόπουλος: 7,8%

ΑΤΕ Bank

Ελληνικό Δημόσιο: 89,7%

Τράπεζες: 7,8%

Μικρομέτοχοι: 1,6%

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Δημόσιο: 34%

Μικρομέτοχοι: 32%

ΕΛΤΑ: 10%

Εθνική Τράπεζα: 6%

Eurobank: 6%

Ξένοι Θεσμικοί: 5%

Marfin Popular Bank: 4%

Geniki Bank

Societe Generale: 88%

Μικρομέτοχοι: 9,9%

MIG: 0,5%

Mετοχικό Tαμείο Στρατού: 0,4%

Attica Bank

ΤΣΜΕΔΕ: 42%

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 22,55%

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: 19%

Μικρομέτοχοι: 17%

Νέα Proton Bank

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: 100%

Τα στοιχεία για τη μετοχική σύνθεση των τραπεζών προέρχονται από το BankingNews.gr

ΚΟΝΤΡΑ ΞΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑ....

Μετά από διαπργαματεύσεις που κράτησαν όλη τη νύχτα, επήλθε τελικά συμφωνία με τουςτραπεζίτες για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50%, που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ. Πάντως απομένουν αρκετές λεπτομέρεις ακόμα να διευκρινιστούν, αν και η κυβέρνηση έσπευσε να πανηγυρίσει, όπως άλλωστε είχε κάνει και μετά την απόφαση της 21ης Ιουλίου, η οποία ως γνωστόν δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ό,τι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011.

Για να φτάσουμε στη συμφωνία με τους τραπεζίτες, τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών ανέλαβαν απευθείας η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις είχε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μόνιμη και ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας. «Το πρόγραμμα της Ελλάδας θα στηριχθεί στα στοιχεία της τρόικας. Θα υπάρχει ενισχυμένη εποπτεία, θα υπάρξει ένα μνημόνιο κατανόησης, η Ελλάδα θα παρακολουθείται, και θα υπάρχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα, δεν μπορεί να εμφανίζεται κάθε τρεις μήνες η τρόικα» είπε.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) υπολόγισε ότι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης για συνολικό ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο τοποθετούνται στα 106,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ αφορούν στις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

Με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ που προηγήθηκε, οι τράπεζες έχουν προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 να αυξήσουν τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής τους επάρκειας στο 9%.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για κανένα σημείο του σχεδίου» είχε δηλώσει νωρίτερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος διαπραγματευόταν για την πλευρά των τραπεζών.

Η πλευρά του IIF επέμενε έως και μετά τις 03:00 το πρωί ότι δεν υπάρχει πρόοδος, με αποτέλεσμα να δίδεται εικόνα αδιεξόδου. Μέρκελ και Σαρκοζί ανέμεναν νέα συμβιβαστική πρόταση από τον IIF.

ΠΑΤΡΑ---ΦΩΤΙΕΣ...

ΠΑΤΡΑ: Έληξε η ομηρία Καπλάνη: "Ήμουν έξι ώρες κλειδωμένος. Είναι τραμπουκισμός"

Αποκλείουν την Εθνική οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ πρώην ΕΒΟ Αιγίου

Τρία σχολεία από την Πάτρα στη λίστα με τα πρότυπα

Πάτρα: Άλλες έξι συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια στο νέο λιμάνι

Πάτρα: Έφαγαν, έδειραν κι έφυγαν! Απίστευτο περιστατικό στα Βραχνέικα

Ολυμπία οδός: Οι τράπεζες θα εισπράττουν τα διόδια-Μέχρι την Πάτρα θα φτάσει ο δρόμος

Tο πρόγραμμα της πρεμιέρας στη Β' Εθνική

Πατρών- Κορίνθου:Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Ο Ολυμπιονίκης πήρε Τριανταφύλλη

Νέο κόμμα από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Δημοκρατική Αριστερά και Νίκος Τσούκαλης καταδικάζουν τον εγκλωβισμό Καπλάνη

Το βόλεϊ της ΠΓΕ στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Υπογράφει το συμφωνητικό για το γήπεδο μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής

Πάτρα:Τα σήκωσαν όλα από τις τράπεζες οι καταθέτες


Ο Αχαιός Κωνσταντίνος Ζήκος νέος πρόεδρος του ΕΟΤ

Ο Ν. Νικολόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Achaia channel

Πάτρα: Κύμα φυγής στους Εφοριακούς

Πάτρα: Πούλαγε εικόνες έκλεβε ταμεία. Τι άλλο θα δούμε!

Παναιγιάλειος: Τελευταία πρόβα πριν την πρεμιέρα με Αήττητο Σπάτων

Επετειακή έκθεση για την 28η Οκτωβρίου από το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Πάτρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Πάτρα: Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Πάτρα: Ο Δήμος έκανε "λίφτινγκ" στην πλατεία Οβρυάς

Πάτρα: Ψυχοπαθής μαχαίρωσε γυναίκα στην Αγίου Νικολάου ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάτρα: Πολιτική συζήτηση από την Κίνηση Πολιτών Άρδην

ΠΑΤΡΑ: Στον Κορυδαλλό ο 26χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

ΠΑΤΡΑ: Η νεκροφόρα του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε μέχρι την Αθήνα

Οι Νortenos, ο Κούγιας και η... "Κοντοφρένεια"

"Σε αδράνεια πολλά χειρουργικά τραπέζια στο ΠΓΝΠ"

Σήμερα τα εξ αναβολής της ΕΠΣΑ

Πάτρα: Έντονη δυσοσμία από τους άδειους κάδους - Διαμαρτύρονται οι πολίτες


Περιφέρεια: Εγκρίθηκε το έργο αποχέτευσης στον Αλισσό

Κάρτες διαρκείας απο την γυναικεία ομάδα της ΝΕΠ

Δήμος Πατρέων:Έναρξη λειτουργίας νέου κύκλου της Σχολής Γονέων

Καθηγητές: «Τα μαύρα περιβραχιόνια συμβολίζουν τη θλίψη μας για την κατάντια του τόπου»

Τα βρίσκουν για το γηπεδικό Κούγιας-Ερασιτεχνική

Πάτρα: Στο πόδι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία – Ορατός ο κίνδυνος να μην πληρωθούν!

Φιλική ήττα 3-1 από την Αχαϊκή η Παναχαϊκή

Θέατρο σκιών κάθε Κυριακή στην Τριών Ναυάρχων

Πάτρα: Νέα κλοπή καλωδίων στον ΟΣΕ- Σύσκεψη σήμερα για την επέκταση του προαστιακού που συνεχίζει να καθυστερεί!

Ελεύθερη είσοδος στα Αρχαιολογικά Μουσεία Πατρών και Αιγίου την 28η Οκτωβρίου

Αλ. Χρυσανθακόπουλος:Ερώτηση στη Βουλή για το Εργοστάσιο Στερεών Αποβλήτων

Απάτη με κάρτες:Πατρινός αλλά και ποδοσφαιριστής από τον Πύργο φέρονται ως εμπλεκόμενοι

Θλίψη, αβεβαιότητα,αγανάκτηση στα σκαλιά του ΟΑΕΔ-Oι άνθρωποι πίσω από το ποσοστό ανεργίας...

Πάτρα:Φωτιές σε κάδους και απορρίμματα τη νύχτα

ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...............

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για τις «εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις», όπως τις χαρακτήρισε, που έλαβαν οι ηγέτες της ευρωζώνης κατά τη σύνοδο κορυφής υιοθετώντας ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

«Λάβαμε αποφάσεις εξαιρετικά σημαντικές σε αρκετούς τομείς. Όλα αυτά απαιτούν τώρα πολύ δουλειά και πολύ γρήγορη δουλειά», τόνισε ο Τρισέ, ο οποίος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Νομισματικό Ινστιτούτο της Φρανκφούρτης στις αρχές Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ.!!!

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% εξέφρασε λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 17 κρατών μελών της Ευρωζώνης, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξήγησε ότι «πλέον ξημερώνει για την Ελλάδα και την Ευρώπη μια καινούρια ημέρα».

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν, παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες που συναντήσαμε και του κλίματος ηττοπάθειας που υπήρχε στο εσωτερικό της χώρας»
«Τα βάρη αίρονται από τις πλάτες του ελληνικού λαού και μεταφέρονται στις τράπεζες. Η ελάφρυνση του βάρους σε συνδυασμό με τα πλεονάσματα που θα παραχθούν, αποτελούν εγγύηση ότι αργά αλλά σταθερά θα καταφέρουμε να φύγουμε πό την επιτήρηση και τις εξαρτήσεις. Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να είναι ήσυχοι για τις συντάξεις τους. Οι τράπεζες εξυγιαίνονται πλήρως», τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας, κάνοντας για άλλη μια φορά έκκληση για ενότητα.

«Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με την προπαγάνδα και την εύκολη λασπολογία. Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας», πρόσθεσε.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ....

Το 1917 η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κάηκε από μεγάλη πυρκαγιά. Όταν τον επόμενο χρόνο άρχισαν αναστηλωτικές εργασίες κάτω από το χώρο του ιερού ανακαλύφθηκε ένα από κρυμμένα μυστικά της πόλης, η Κρύπτη, η οποία σήμερα αν και βρίσκεται μέσα στην εκκλησία αποτελεί αρχαιολογικό χώρο που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Η κρύπτη του ναού του Αγίου Δημητρίου, μετά την ανακάλυψή της (1918), παρέμεινε αρχαιολογικός χώρος. Μετά το 1950 μερικά από τα γλυπτά που διασώθηκαν από την πυρκαγιά τοποθετήθηκαν από τον Στ. Πελεκανίδη στους χώρους που περιβάλλουν την Κρήνη, σε μία
προσπάθεια διευθέτησης του χώρου. Κατά το διάστημα 1985 - 88 έγιναν ανασκαφικές εργασίες στα βόρεια διαμερίσματα της Κρύπτης, εργασίες συντήρησης και οργανώθηκε η έκθεση αρχαιοτήτων που διασώθηκαν από την πυρκαγιά ή βρέθηκαν στις ανασκαφές.
Η είσοδος της κρύπτης βρίσκεται δίπλα από τον δεξιό πεσσό του ιερού βήματος και οδηγεί στο χώρο εκείνο που σύμφωνα με την παράδοση φυλακίσθηκε, μαρτύρησε και τάφηκε ο Άγιος Δημήτριος. Πρόκειται για το ανατολικό τμήμα του μεγάλου ρωμαικού λουτρού που βρισκόταν κοντά στην αγορά και το στάδιο για την εξυπηρέτηση των αθλητών.
Μια μικρή πόρτα στα δεξιά του ιερού σε μεταφέρει σε ένα κόσμο μυστηριακό. Η κρύπτη ήταν ο χώρος
των ρωμαϊκών λουτρών, τα οποία μπορεί σήμερα να βρίσκονται κάτω από την παλαιοχριστιανική εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αλλά εκείνη την εποχή βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο που περνούσε πίσω από το σημερινό ιερό.
Το μαρμάρινο Κιβώριο που βρίσκεται στο κέντρο της κρύπτης είναι το σημείο όπου έρεε το αγίασμα και το μύρο, από αγωγούς που ξεκινούσαν από το φρέαρ και από το κιβώριο του Αγίου καταλήγοντας στη μαρμάρινη φιάλη, η βάση της οποίας φαίνεται μπροστά στο Κιβώριο.
Στα μεσοβυζαντινά χρόνια η κιονοστήρικτη κρήνη των λουτρών μετατράπηκε σε κρήνη αγιάσματος από όπου έρεε το Άγιο Μύρο.
Μιά επίσκεψη είναι απαραίτητη.. Και μην διστάσετε αν βρείτε το πορτάκι κλειστό, σπρώξτε και η κρύπτη είναι μπροστά σας.....

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ....

Τακτικό μέλος της, στην έδρα Αστικού Δικαίου της Τάξης των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, εξέλεξε η Ακαδημία Αθηνών τον ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη-Κωνσταντίνο Σταθόπουλο.
Ο Μιχάλης-Κωνσταντίνος Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1961).
Αναγορεύτηκε διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου (1967, με βαθμό "magna cum laude").
Το 1972 ανακηρύχτηκε Υφηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1975 διετέλεσε Καθηγητής στην Ε΄ Έδρα Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ως το 2005, οπότε αποχώρησε ως Ομότιμος Καθηγητής. Για 10, περίπου χρόνια, δίδαξε Ενοχικό Δίκαιο ως επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Πρύτανης του Παν/μίου Αθηνών επί μία οκταετία
Διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983-1991). Μεταξύ άλλων, βασικό έργο της πρυτανείας του ήταν η προώθηση του κτιριολογικού προγράμματος του Πανεπιστημίου, η ίδρυση νέων Τμημάτων (Θεατρικών Σπουδών, Μουσικών Σπουδών, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κλπ.), η ανάπτυξη της Διεύθυνσης Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων και της Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, σε θέματα Οικογενειακού Δικαίου. Έχει λάβει μέρος σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, η σπουδαιότερη των οποίων είναι η Επιτροπή που μεταρρύθμισε ριζικά το Οικογενειακό Δίκαιο (εισαγωγή της ισονομίας των συζύγων στις προσωπικές και περιουσιακές τους σχέσεις, εξομοίωση -με ορισμένες εξαιρέσεις- των τέκνων που γεννήθηκαν σε γάμο με εκείνα που γεννήθηκαν χωρίς γάμο των γονέων τους, καθιέρωση του συναινετικού διαζυγίου, εισαγωγή του πολιτικού γάμου κλπ.).
Είναι ή διετέλεσε μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, καθώς και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (1997-2000). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων, του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου. Τη δικηγορία άσκησε επιλεκτικά, ενώ υπήρξε μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας από το 1975 έως το 2000. Υπήρξε ή είναι μέλος διαιτητικών δικαστηρίων, διεθνών και ημεδαπών (ως διαιτητής ή επιδιαιτητής). Έχει, επίσης, ασκήσει δικαστικά καθήκοντα, ως μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (1980-1982).
Συμμετοχή στις κυβερνήσεις Εθνικής Ενότητας και Σημίτη
Επί δεκαετία (1994-2003) εξέδιδε, με το συνάδελφό του καθηγητή Σπ. Φλογαΐτη, το εξαμηνιαίο νομικό περιοδικό "Κριτική Επιθεώρηση Νομικής Θεωρίας και Πράξης" (εκδόθηκαν συνολικά 20 τόμοι, με μελέτες απ' όλους τους κλάδους του Δικαίου), ενώ από τις αρχές της 10ετίας του 1980 έως και σήμερα συνεκδίδει με άλλους καθηγητές της Νομικής τη σειρά "Βιβλιοθήκη Αστικού και Δικονομικού Δικαίου", όπου δημοσιεύονται μονογραφίες νέων επιστημόνων (ως τώρα εκδόθηκαν 59 μονογραφίες).
Στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του φθινοπώρου του 1974 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ από τον Απρίλιο 2000 ως τον Οκτώβριο 2001 διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης. Υπό την τελευταία αυτή ιδιότητά του, εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων, το ν. 2844/2000 για το πλασματικό ενέχυρο, το ν. 2915/2001 που κατάργησε την προδικαστική απόφαση στις πολιτικές δίκες, το ν. 2928/2001 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το ν. 3028/2002, που μεταρρύθμισε το δίκαιο της πώλησης (και ψηφίστηκε μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο) κλπ. Επίσης, συνέστησε επιτροπές που επεξεργάστηκαν, μεταξύ άλλων, νομοσχέδια για τη μελέτη των επιπτώσεων της βιογενετικής στο Αστικό και ιδίως στο Οικογενειακό Δίκαιο και για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου. Το έργο και των δύο επιτροπών κατέστη τελικά νόμος του κράτους. Για την επιμόρφωση των δικαστών ίδρυσε στην Εθνική Σχολή Δικαστών Τμήμα Επιμόρφωσης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ....ΕΦΗ...

«Οι υψηλοί τόνοι και οι "κορώνες" περί απώλειας χρημάτων για την Πάτρα έχουν στόχο για άλλη μια φορά τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη συσκότιση της αλήθειας.
Οι πολίτες της Πάτρας πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν χάθηκαν χρήματα για την Πάτρα, αλλά χάθηκαν χρήματα για τον εργολάβο, τον οποίο με προκλητικό τρόπο φωτογράφιζαν τα τεύχη δημοπράτησης του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Ο εργολάβος έχασε 35 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι Πατρινοί κέρδισαν πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμος Πατρέων δεν έχει σχέσεις με τους εργολάβους, αλλά με τους δημότες του, τα συμφέροντα των οποίων οφείλει να προασπίζεται, ιδίως αυτή την πολύ κρίσιμη οικονομική περίοδο.
Για άλλη μια φορά και για να γίνει απολύτως κατανοητό από τον κάθε πολίτη το τι συμβαίνει με το εργοστάσιο, από το Δήμο Πατρέων διευκρινίζονται τα εξής:
Αν η Πάτρα είχε ένα ΧΥΤΑ να διαθέτει τα σκουπίδια της, ο Δήμος δεν θα έμπαινε καν στη διαδικασία να βελτιώσει τα τεύχη δημοπράτησης του Εργοστασίου, αλλά θα συζητούσε για άλλα εντελώς νέα τεύχη, τα οποία θα είναι ανοικτά σε όλες τις τεχνολογίες και κατά συνέπεια στον ανταγωνισμό, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρεις της Ελλάδας, όπως η Αττική. η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος κ.α. Μόνο στην Πάτρα είχαμε αυτό τον περιορισμό.
Tα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία παραλάβαμε ως δημοτική Αρχή, ουσιαστικά περιόριζαν τον ανταγωνισμό και επιβάρυναν με αυτό τον τρόπο τους πολίτες.
Με τις αλλαγές τις οποίες έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων στα συγκεκριμένα τεύχη, θα γλιτώναμε τους πολίτες της Πάτρας από το να πληρώσουν περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.
Τι εννοούμε λέγοντας ότι επιβάρυναν τους πολίτες:
Η δημοτική Αρχή από την αρχή του χρόνου είχε επισημάνει ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν δυνατόν να χρηματοδοτηθεί το εργοστάσιο με περισσότερα από 35 εκ. ευρώ, διότι έτσι συμβαίνει σε όλα τα χρηματοδοτούμενα έργα που παράγουν έσοδα.
Όπως ήταν διαμορφωμένα τα τεύχη δημοπράτησης, το υπόλοιπο ποσό θα καλούνταν επί της ουσίας να το καλύψουν οι πολίτες, πληρώνοντας έξι φορές παραπάνω απ' ό,τι πληρώνουν σήμερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στη διαπίστωση ότι θα ήταν υπέρογκο το κόστος για τους δημότες συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Αχαΐας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε για το θέμα πριν από 15 ημέρες, οπότε και αποφασίστηκε να επανεξεταστεί η όλη κατάσταση και ο σχεδιασμός, μετά και την άρνηση του αρμόδιου φορέα, δηλαδή του ΦΟΔΣΑ Δ. Αχαΐας, να δεχθεί την κατασκευή αυτού του εργοστασίου με τόσο μεγάλο κόστος για τους δημότες.
Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι είναι άλλες οι συνθήκες του 2003, άλλες οι συνθήκες του Ιουνίου του 2011 κι άλλες οι σημερινές συνθήκες.
Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μιλάει σήμερα για τέτοια επιβάρυνση των πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά.
Σε ό,τι αφορά δε τα όσα ειπώθηκαν περί απώλειας για την Πάτρα του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, αν δεν πρόκειται περί εσκεμμένης απόπειρας παραπληροφόρησης των Πατρινών πολιτών, τότε πρόκειται τουλάχιστον περί έλλειψης πληροφόρησης εκ μέρους όλων εκείνων που έσπευσαν να προβούν σε αυτού του είδους τις προβλέψεις και τις καταγγελίες.
Εν κατακλείδι, επιβεβαιώνεται ότι τα 60 εκ. ευρώ για το έργο του Εργοστασίου όχι μόνο δεν χάνονται, αλλά επαρκούν για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και για όλη τη Δυτική Ελλάδα».

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ....

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα την κατάθεσή της στον εισαγγελέα, Χαρ. Λακαφώση, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται μετά τις καταγγελίες της για διασύνδεση των κουκουλοφόρων με την αστυνομία, στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.
Να σημειωθεί πως η κυρία Παπαρήγα κατά την αποχώρησή της δεν προέβη σε καμία δήλωση.
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχε ζητήσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ...ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ....

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, το φετινό Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Daios Cove», στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου, το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου. Το παρών θα δώσουν εκτός από τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής και Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο Σέρβος Πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, καθώς και αξιωματούχοι πολλών χωρών.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα όπως η ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ, οι εκλογές σε Αίγυπτο και Τυνησία, η επόμενη μέρα στη Λιβύη μετά τη δολοφονία Καντάφι, αλλά και η πιθανή νίκη των Σοσιαλιστών στις επικείμενες Γαλλικές εκλογές.

Πηγή: cretalive

Ο ...ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ... ΑΓΓΕΛΟ... ΜΑΣ ΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ...ΧΡΕΗ.!!!

Την πεποίθηση τους ότι η ευρωζώνη βρίσκεται κοντά στην εξεύρεση μιας λύσης για το ελληνικό χρέος, εξέφρασαν η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγο μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Ν. Σαρκοζί δήλωσε ότι το ζητούμενο είναι η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να είναι σε εθελοντική βάση, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσαν ότι θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΡΟΜΟ ΛΟΓΕΙ ΕΞΕ ΛΙΞΕΙΣ ...Ο ΒΑΓΓΟΣ.!!!

«Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, δύο εικοσιτετράωρα πριν από τις καταλυτικές αποφάσεις κατά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής διαμορφώνουν και το πολιτικό σκηνικό της επόμενης ημέρας.

Η επιλογή αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα πώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ρισκάρει, επιχειρώντας να επιτύχει είτε μία ευρύτερη αποδοχή και άρα να δεσμεύσει πολιτικές δυνάμεις (την Νέα Δημοκρατία εν προκειμένω, ενδεχομένως όμως και άλλες όπως το ΛΑ.Ο.Σ.) σε μία λογική συναίνεσης, είτε σε περίπτωση αποτυχίας να προκηρύξει εκλογές με άλλοθι την άρνηση των πολιτικών δυνάμεων,πλην ΠΑ.ΣΟ.Κ., να στηρίξουν την νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως δρομολογούνται ήδη εξελίξεις οι οποίες θα είναι και άμεσου χαρακτήρα.

ΑΝΕΤΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ...ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ.!!!

Άνετη επανεκλογή από τον πρώτο γύρο των εκλογών εξεσφάλισε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, συγκεντρώνοντας το 53,04% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας με καταμετρημένο το 15% των εκλογικών τμημάτων.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Έρμες Μπίνερ, υποψήφιος των Σοσιαλιστών, ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση, συγκεντρώνοντας το...
16,9%, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των υποψηφίων της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης.
Η Φερνάντες χρειαζόταν το 45% των ψήφων για να επανεκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ενώ μπορούσε να επανεκλεγεί με 40%+ και προβάδισμα 10% επί του πλησιέστερου αντιπάλου της. Νίκη της Φερνάντες από τον πρώτο γύρο είχαν προβλέψει και όλα τα ext poll.
Ο Ρικάρδο Αλφονσίν, γιος του πρώην προέδρου Ραούλ Αλφονσίν, καταλαμβάνει στην τρίτη θέση με περίπου 10%.
Υποστηρικτές της Φερνάντες είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Κυριακής στην Πλάσα δε Μάγιο, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Εάν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί, η διαφορά θα είναι η μεγαλύτερη αφότου αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Αργεντινή το 1983. Είναι η έβδομη εκλογική διαδικασία μετά το τέλος της χούντας, στην οποία 28 εκατ. πολίτες κλήθηκαν να εκλέξουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο, 130 μέλη της βουλής, 24 μέλη της γερουσίας, κυβερνήτες και τοπικούς αξιωματούχους.
Η Φερνάντες αναμένεται να ορκιστεί την 10η Δεκεμβρίου για τη δεύτερη 4ετή θητεία της στην προεδρία.
«Αν σας έλεγα ότι είμαι ευτυχισμένη, θα έλεγα ψέματα. Νοιώθω και θλίψη...Αλλά ο Νέστορ (Κίρσνερ), όπου κι αν είναι, πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένος», δήλωσε η Φερνάντες, αφού ψήφισε σε ένα σχολείο στη νότια επαρχία Σάντα Κρους, αναφερόμενη στο σύζυγό της, που πέθανε ξαφνικά την 27η Οκτωβρίου 2010.

ΜΠΟΥΤ ΑΡΕΙΣ.....

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που δήλωσε ότι δεν αποσύρει την μήνυση εναντίον του Ηλία Μανουσαρίδη, περιγράφει στο δημοτικό συμβούλιο, τη σκηνή κατά την οποία εισέβαλαν στο γραφείο του, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με τον Ηλία μπροστάρη, τον προπηλάκισαν, τον έβρισαν κ.λ.π. και πετάει την ατάκα, εξηγώντας για ποιό λόγο εμμένει στη μήνυση:

"εγώ δεν είμαι καθηγητής πανεπιστημίου να με χτίζουν στο γραφείο μου και να κάνω την κότα !"

ΘΡΗΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ....

Η Κρήτη και ιδιαίτερα η περιοχή της Μεσσαράς θρηνεί για το θάνατο του Ιταλού αρχαιολόγου Αντονίνο Ντι Βίτα, ο οποίος είχε συνδέσει το σημαντικό αρχαιολογικό του έργο με τις ανασκαφές στην αρχαία Γόρτυνα και άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, στη Ρώμη.
Ως μια πολύ μεγάλη απώλεια για το Δήμο Γόρτυνας χαρακτήρισε ο δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, την είδηση του θανάτου του Ιταλού αρχαιολόγου (στη φωτ., κατά τη συνάντησή του, στις 14/9/10, με το δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, το Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο και την προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Mαρία Μπρεδάκη).
«Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του στην ανάδειξη της Αρχαίας Γόρτυνας και στη γνώση της ιστορίας της αρχαίας πόλης της Γόρτυνας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής μας και η συνεισφορά του όχι μόνο στην ανάδειξη, αλλά και στην περαιτέρω εξέλιξη της, αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη του τόπου μας», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δημάρχου.
Ο Αντονίνο Ντι Βίτα γεννήθηκε το 1926 και κατείχε τους τίτλους του ακαδημαϊκού, του καθηγητή Αρχαιολογίας, του κοσμήτορα της Σχολής Γραμμάτων και Φιλοσοφίας. Επίσης, ήταν Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Mατσεράτα της Ιταλίας, ενώ υπήρξε και Διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αρχαία Γόρτυνα. Παράλληλα, είχε αναπτύξει και συγγραφικό έργο, καθώς είχε εκδώσει το βιβλίο με τίτλο "Η Γόρτυνα της Κρήτης 15 αιώνες ζωής της Πόλης, 2010".
Σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, αναμένεται να τοποθετηθεί μια μαρμάρινη επιγραφή στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, όπου θα αναγράφονται το έργο του Αντονίνο Ντι Βίτα και η συμβολή του στην ανάδειξη της αρχαίας πόλης.

Πηγή: iefimerida.gr

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΠΗΝΕΛΟΠΗ.....ΚΑΤΑ ΣΤΡΟΦΕΣ....

Της

Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου
Απογοήτευση και αγανάκτηση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο αλλά και στους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας, που το περασμένο Σάββατο είδαν τις καλλιέργειές τους αλλά και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εξαιτίας των πρωτοφανών σε ένταση καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Κυρίως τμήμα του Νομού από το Γομοστό έως τα σύνορα με την Ηλεία, υπέστη σημαντικό πλήγμα με ανυπολόγιστες καταστροφές σε θερμοκήπια και άλλες καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά, τα σημαντικότερα προβλήματα προκλήθηκαν κατά μήκος του Εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και του σιδηροδρομικού άξονα που διέρχεται από την περιοχή, γεγονός που επισείει ευθύνες στους αρμοδίους φορείς που τα διαχειρίζονται.

Σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, μάλλον οι αγρότες θα περιμένουν για πολύ. Χρήματα που οι ίδιοι έχουν καταβάλει για να διασφαλίσουν την παραγωγή τους σε περιπτώσεις θεομηνιών και καταστροφών έχουν διοχετευτεί για την κάλυψη άλλων αναγκών. Αποτέλεσμα; Αδυναμία αποζημιώσεων και συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος που οδηγεί πλέον τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής σε έξοδο από την παραγωγή.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΛΗΨΗΣ....

ΕΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-10-2011) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο ε.α. Ελευθέριο Οικονόμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ομιλίες εκφώνησαν ο νέος Αρχηγός του Σώματος, καθώς και ο απερχόμενος. Προηγήθηκε δοξολογία χοροσταντούντος του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση τμημάτων Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Στην τελετή για την παράδοση - ανάληψη της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν επίσης ο τ. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας - Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, εκπρόσωποι Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, επίτιμοι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΒΙΟ ΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟ ΦΗΤΕΙΩΝ....

Κάποιοι κυκλοφορούν δήθεν προφητείες του για όλα σχεδόν τα θέματα και τα οικονομάνε, εξευτελίζοντάς τον!
Το κακό με τις προφητείες του γέροντα Παϊσίου έχει παραγίνει. Γύρω από τη μνήμη του ενάρετου μοναχού στήθηκε ένα εκτεταμένο εμπόριο. Προφητείες του για όλα σχεδόν τα θέματα εμφανίζονται καθημερινά. Κυκλοφορούν προς ωφέλεια, υποτίθεται, των....
χριστιανών. Τελευταίως διαδίδεται ότι ο ο χαρισματικός μοναχός προφήτεψε την κρίση και είπε ότι "ο λαός θα διώξει τα δύο μεγάλα κόμματα και θα φέρει το βασιλιά".
Αστειότητες, δηλαδή... Μοναχοί στο Άγιο Όρος, που γνώρισαν από κοντά και συναναστράφηκαν τον γέροντα Παϊσιο, διαβεβαιώνουν ότι ο προικισμένος με πολλές αρετές αυτός μοναχός, ουδέποτε έχει πει τέτοια πράγματα. Τότε τι συμβαίνει; Απλά δημιουργήθηκε μια βιομηχανία προφητειών μετά τον θάνατό του, που, στην ουσία, αντί να προβάλλει την πνευματικότητα του οσίου αυτού μοναχού, τον εξευτελίζει.

ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΒΟΛΤΑ.!!!

Στην Καμπούλ πληροφορήθηκε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι. Η αντίδρασή της είχε, προφανέστατα, ελάχιστα θεσμικό χαρακτήρα. Η Χίλαρι Κλίντον αντιδρά με ένα "wow" όταν της δείχνουν εικόνες σε μία συσκευή κινητού, δηλώνει...
μετά, κάπως πιο σοβαρά, ότι ο θάνατος του Καντάφι δεν έχει επιβεβαιωθεί για να καταλήξει στο τέλος, σε πελάγη ευτυχίας, να παραφράζει την... Καισαρική ρήση "Veni, Vidi, Vici" σε "We came, we saw, he died!", δηλαδή "Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε!".

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ.....

Έλληνες Ευεργέτες

Της Αθηνάς Ξούρα (Λονδίνο 9 Οκτωβρίου 2011)

«Λάμπει μέσα μου ΄κείνο που αγνοώ. Μα ωστόσο λάμπει». – Οδ. Ελύτης.

Εν μέσω κρίσης και πανικού οι ΄Ελληνες αλλόφρωνες αλληλοκατηγορούνται και αλληλοϋποπτεύονται ο ένας τον άλλο. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, βασικά η τηλεόραση, κάθε μέρα ρίχνει λάδι στη φωτιά και οι φήμες περί πτώχευσης και περί κατάρρευσης αναζωοπυρώνονται και οι φλόγες μεγαλώνουν. Κι όταν πάνε λίγο οι φλόγες να χαληλώσουν ά-μα- νά- ξανά πάλι τα ίδια. Η επόμενη δόση δεν θα δοθεί και τα παρόμοια.

Σαν πανηγύρι μοιάζει όλο αυτό, σαν διασκέδαση, σαν το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους θεατές. Οι άλλοι θεατές βέβαια, οι ευρωπαίοι – που καλά θάκαναν να κοιτάξουν τα του οίκου των, τη δική τους καμπούρα δηλαδή κατά την καθομιλουμένη-φαίνεται ότι διασκεδάζουν ικανοποιώντας μιά πικρόχολη μνησικακία που τρέφουν για την Ελλάδα μας.

Δεν θα ασχοληθώ τώρα μ΄αυτό. Ας το σημειώσουμε όμως γιατί και ως λαός δίνουμε και πολύ μεγάλη σημασία στο τί λένε οι άλλοι. Μη και μας θίξει κανείς. Ν΄αρπάξουμε το μαουζέρι (είδος παλιού όπλου που το ανάφερε ο παππούς μου) και ν΄αρχίζουμε να πυροβολούμε.

Ας μην πούμε άλλα «σκοτεινά» και δυσάρεστα για όλο αυτό το σκηνικό. Εξ άλλου το κάνουν πολύ καλά, καθώς είπαμε, τα ΜΜΕ.

Επειδή κάθε σκοτεινή πλευρά έχει και το φωτεινό της απ΄την άλλη, ας δούμε τί άραγε ν΄άχει η άλλη πλευρά. Η άλλη όψη. Αυτή που κεντρίζει την πικρόχολη μνησικακία των ξένων και μας σχολιάζουν δυσάρεστα, αυτή που ίσως ο έλληνας την έχει αλλά την κρύβει πολύ καλά μέσα του ή την αγνοεί, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής ο Ελύτης, «λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ μα ωστόσο λάμπει». Τι έχει ο έλληνας που λάμπει μέσα του κι όμως το αγνοεί;

Μη βιαστούμε να πούμε τίποτε. Ο έλληνας ποτέ δεν ήταν μηδενιστής. Αντίθετα είχε ανακαλύψει τις ιδέες και τις αξίες και μ΄αυτές πορεύτηκε τόσους αιώνες. Διαχρονικές αξίες, έτσι ισχυρίστηκαν ανά τους αιώνες οι πρόγονοί μας.

Νοιώθω πως αυτοί οι ισχυρισμοί και σήμερα ισχύουν και πως έχουμε χρέος να τους διασώσουμε και να τους παραδώσουμε στις επόμενες γενιές – ή και σ΄όλο τον κόσμο- με την ίδια στιλπνάδα και την πολυτιμότητα, που τους προστίθεται με το πέρασμα των χρόνων. Νοιώθω όπως είπαμε ότι οι αξίες δεν χάθηκαν. Παραμένουν ζωντανές, θαμένες κάτω από τα άχυρα της ευημερίες. Ναι άχυρα γιατί πολύ εύκολα ξεθάβονται ολοζώντανες και λειτουργούν.

Είχα αυτόν τον καιρό την ευκαιρία να το δω. Να πως. Λόγω της κρίσης και των μέτρων που λήφθηκαν για τον ορθολογισμό και την ορθολογιστική αξιοποίηση του προσωπικού η Ελλάδα δεν έστειλε φέτος στο εξωτερικό άλλους δασκάλους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Τα σχολεία, σε όποιες χώρες λειτουργούσαν, κυρίως ευρωπαϊκές, σάστισαν. Τί θα έκαναν χωρίς τον έλληνα δάσκαλο; Τα παιδιά τους θα σταματούσαν να μαθαίνουν ελληνικά! Αυτό έμοιζε δυστυχία.

Δεν ξέρω γιατί (το αγνοώ κι όμως το ξέρω) αλλά ο έλληνας δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο να μιλά το παιδί του τη γλώσσα την ελληνική. (Θυμηθείτε πώς τελειώνει το έργο Γάμος αλλά ελληνικά! ) Η ανησυχία έφτασε μέχρι του να υποβάλλονται επερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή για το αν και πότε θα σταλούν δάσκαλοι. Τίποτα. Η ελληνική πολιτεία για λόγους οικονομικούς αδυνατεί να στείλει δασκάλους!

Ο έλληνας, ο πανούργος ταξιδευτής όχι μόνο των θαλασσών αλλά και του μυαλού του, δεν τόβαλε κάτω! Αποφάσισε. Τα Σχολεία θα μείνουν ανοιχτά, τα παιδιά θα μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, σ΄όποια χώρα κι αν ο άνεμος του ταξιδευτή πατέρα (ή της μάνας) τον άραξε, σ΄όποιο λιμάνι κι αν απάγγισε.

Γιατί εκεί, στο απομακρυσμένο λιμάνι του Μάλμο, του Κάλμαρ, της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, του Τάλλιν της Λιθουανίας, του ΄Οσλο και του Σταβάγκεν της Νορβηγίας, του Μαργέϊτ και του Μίλτον Κίγκς της Αγγλίας, ο έλληνας άνοιξε σχολειό για να μαθαίνει το παιδί του τη γλώσσα του γονιού του, την ελληνική γλώσσα, να μαθαίνει για τις εθνικές γιορτές και για τις γιορτές της χριστιανοσύνης. Για να μαθαίνει τον ελληνικό πολιτισμό. Γιατί ξέρει ότι αυτό έχει αξία. Δεν ξέρει ίσως να πει πιά, αλλά έχει αξία.

Και τώρα που του έλειψε ο δάσκαλος ο σταλμένος από την ελλάδα δεν σταύρωσε τα χέρια. Το σχολειό έπρεπε να μείνει ανοιχτό. Και βρήκε δάσκαλο. Βρήκε εκείνη τη μητέρα που είχε σπουδάσει αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης κι έπειτα ερωτεύτηκε έναν Σουηδό, ή εκείνος την ερωτεύτηκε πολύ και την παρέσυρε μαζί του και την πήρε στην μακρυνή του πατρίδα. Την βρήκε λοιπόν και της θύμισε τις αξίες της γλώσσας και του πολιτισμού μας. Κι εκείνη τα θυμήθηκε, μάλλον ποτέ δεν τα είχε ξαχάσει. Και δέχτηκε εθελοντικά να μαθαίνει τα παιδιά, τα ελληνόπουλα της δεύτερης και τρίτης πιά γενιάς, ελληνικά γράμματα.

Βρήκε ακόμα τον καθηγητή της Πανεπιστημιακής έδρας της Στοκχόλμης που δέχτηκε από την πανεπιστημιακή έδρα να κατέβει και να διδάξει τη γλώσσα στα παιδιάκια της τετάρτης Δημοτικού! (Ηπειρώτης είναι αυτός και λέγεται Παπακώστας) και βρήκε και την Θεώνη, (πατρινιά είναι η Θεώνη και πολυλογού) καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Καίμπριτς, που χρόνια εθελοντικά μαθαίνει τα παιδάκια ελληνικά στο Κόλτσεστρ και δέχτηκε να πηγαίνει και στο σχολείο της γειτονικής πόλης.

Ναι τους βρήκε ο έλληνας όλους αυτούς. Κι άλλους ακόμα. Πολλούς. Και κανένα ελληνικό σχολείο δεν έκλεισε. Και κανένα παιδί που έστω και μιά κλωστίτσα ελληνικότητας το δένει μ΄αυτό που λέγεται Ελλάδα δεν σταμάτησε να μαθαίνει τη γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Και το έκανε ο έλληνας αυτό. Ο κάθε έλληνας.

Η Γιώτα από το Κάλμαρ, ο Γιώργος και ο Κώστας (ηπειρώτης σαρακατσιάνος είναι ο Κώστας και Πόντιος ο Γιώργος) από τη Στοκχόλμη, η Βούλα, ο Γιάννης, ο Φοίβος και ο Πρέσβης της Νορβηγίας στο ΄Οσλο, ο Μιλτιάδης και ο Πρέσβης στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο πρέσβυς του Τάλλιν, η Ευρυδίκη και η Ελένη από τη Γλασκώβη, ο Διανύσης- γιατρός από το Μαργκέϊτ, ο Χρήστος (ηπειρώτης κι αυτός) στο Μίλτον Κίνγκς. Κι άλλοι πολλοί. Και σε άλλες χώρες και σε άλλες πόλεις.

Ο έλληνας με τον έλληνα. Που όταν μονιάζει και συμφιλιώνεται - δυστυχώς μονάχα στα πολύ δύσκολα – κάνει θαύματα. Και γιατί όταν η πατρίδα μας το έχει ανάγκη εμείς, οι έλληνες δεν διστάζουμε να δώσουμε κάτι από τον πλούτο μας, το χρόνο ή την ψυχή μας και να ευεργετήσουμε την πατρίδα μας. Μικροί ή μεγάλοι ευεργέτες, με χρήματα, με την ψυχή μας ή με τον πανούργο ελληνικό νού. Πάντως έλληνες.

Παντού και πάντα ΕΛΛΗΝΕΣ !

Μικρά κομμάτια που λάμπουν!

Μήπως αυτό οι ξένοι το φθονούν; Γιατί όχι μόνο δεν τόχουν αλλά και δεν το ξέρουν;

Δεν το αγνοούν όμως γιατί ψυχανεμίζονται την ύπαρξή του καθώς στην πράξη το βλέπουν να λειτουργεί………

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΛΗ....

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την Αγία Ζώνη στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία Υπουργών και Μελών της Κυβέρνησης.

Της υποδοχής προΐστατο ο Μητροπολίτης Λάντογκα και Αγίας Πετρουπολης κ. Βλαδίμηρος, συνοδευόμενος από πλειάδα επισκόπων, πλήθος ιερέων και πιστού λαού.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν προσκύνησε με ευλάβεια την Αγία Ζώνη, χαιρέτησε εγκάρδια τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη θυσία και τον κόπο που ανέλαβε προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κύριλλου και στην επιθυμία του Ρωσικού λαού να επισκεφθεί η Αγία Ζώνη τη Ρωσική γη.

Επίσης τόνισε ότι η Αγία Ζώνη και η Χάρη της Παναγίας έφθασε στη Ρωσία σε μία κρίσιμη περίοδο που ο λαός έχει ανάγκη από πνευματική ενίσχυση.

ΑΛΤΣΧΑ'ΙΜΕΡ...Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ....

Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με τους άντρες. Τώρα οι επιστήμονες έχουν πιο δυσάρεστα νέα!

Οι διαταραχές στη διάθεση μπορεί να οδηγήσουν σε άνοια δεκαετίες αργότερα.

Η κλινική ψυχολόγος Nasreen Khatri είπε σε ένα συνέδριο με θέμα τη γήρανση και τη μνήμη που διοργανώθηκε στο Τορόντο ότι όταν κάποιος διέρχεται από περιόδους κατάθλιψης, διπλασιάζεται ο κίνδυνος εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

«Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του πληθυσμού τώρα είναι μεγάλες γυναίκες» είπε η Dr Khatri από το Κέντρο Γήρανσης Baycrest του Τορόντο και συνέχισε: «Όσο πιο ηλικιωμένος είναι ο πληθυσμός τόσο περισσότεροι είναι εκείνοι που πάσχουν από κατάθλιψη, επειδή είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται σε μικρή ηλικία και τους "συνοδεύει" στην πορεία της ζωής τους».

Οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες και μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη καθώς προσπαθούν να συνδυάσουν πολλούς ρόλους. Εκτός από αυτό επηρεάζονται και από τον ορμονικό τους κύκλο και τον τρόπο με τον οποίο έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν το στρες.

Ο ψυχίατρος David Conn αναφέρει ότι το να μάθει κανείς πώς να ισορροπεί ανάμεσα στον αρνητισμό και την καθημερινότητα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να επιμηκυνθεί η ζωή.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια 20χρονη μελέτη που έγινε σε μεσήλικες και σύμφωνα με την οποία όσοι είχαν θετική στάση απέναντι στη ζωή και τη φυσιολογική πορεία γήρανσης του οργανισμού είχαν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης από τους κακοδιάθετους.

Ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό ήταν συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που ενίσχυαν τη διάθεσή τους, όπως άσκηση, καλή διατροφή, καλές διαπροσωπικές σχέσεις με τους οικείους.

ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΝΝΟΗΣΗ.!!!

«Τις κρίσιμες τούτες στιγμές που διέρχεται ο τόπος, απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η συναίνεση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας πέρα από πολιτικές και κομματικές γραμμές» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Απαιτείται εθνική ομοψυχία και ξεκάθαρη συνεννόηση όλων μπροστά στον κοινό στόχο. Εάν δεν αγωνιστούμε γι' αυτά που μας ενώνουν και επιμείνουμε σε αυτά που μας χωρίζουν, πολύ φοβούμαι ότι ο δρόμος θα είναι ολισθηρός και επικίνδυνος. Και για την πατρίδα και για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Γεμάτος τραγικές απώλειες, όπως η σημερινή. Και αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.!!!

Ωδή τετάρτη, Εἰς Σάμον


α´.

Ὅσοι τὸ χάλκεον χέρι
βαρὺ τοῦ φόβου αἰσθάνονται,
ζυγὸν δουλείας, ἂς ἔχωσι·
θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην
ἡ ἐλευθερία.


β´.
Αὐτὴ (καὶ ὁ μῦθος κρύπτει
νοῦν ἀληθείας) ἐπτέρωσε
τὸν Ἴκαρον· καὶ ἂν ἔπεσεν
ὁ πτερωθεὶς κ᾿ ἐπνίγη
θαλασσωμένος·


γ´.
Ἀφ᾿ ὑψηλὰ ὅμως ἔπεσε,
καὶ ἀπέθανεν ἐλεύθερος. -
Ἂν γένῃς σφάγιον ἄτιμον
ἑνὸς τυράννου, νόμιζε
φρικτὸν τὸν τάφον.



δ´.
Μοῦσα τὸ Ἰκάριον πέλαγος
ἔχεις γνωστόν. Νὰ ἡ Πάτμος,
νὰ αἱ Κορασσίαι, κ᾿ ἡ Κάλυμνα
ποὺ τρέφει τὰς μελίσσας
μὲ᾿ ἀθέριστα ἄνθη.

ε´.
Νὰ τῆς ἀλόης ἡ νῆσος,
καὶ ἡ Κῶς εὐτυχεστάτη,
ἥ τις τοῦ κόσμου ἐχάρισε
τὸν Ἀπελλῆν καὶ ἀθάνατον
τὸν Ἱπποκράτην.

ς´.
Ἰδοὺ καὶ ὁ μέγας τρόμος
τῆς Ἀσίας γῆς, ἡ Σάμος·
πλέξε δι᾿ αὐτὴν τὸν στέφανον
ὑμνητικὸν καὶ αἰώνιον
λυρικὴ κόρη.

ζ´.
Αὐτοῦ, ἐνθυμᾶσαι, ἐγέμιζες
τοῦ τέιου Ἀνακρέοντος
χαρμόσυνον κρατῆρα,
κ᾿ ἔστρωνες διὰ τὸν γέροντα
δροσόεντα ρόδα.

η´.
Αὐτοῦ, τοῦ Ὁμήρου ἐδίδασκες
τὰ δάκτυλα ῾νὰ τρέχουσι
μὲ᾿ τὴν ᾠδὴν συμφώνως,
ὅταν τὰ ἔργα ἱστόρει
θεῶν καὶ ἡρῴων.

θ´.
Αὐτοῦ, τὰ χρυσὰ ἔπη
ἐμψύχωνες ἐκείνου,
δι᾿ οὗ τὰ νέφη ἐσχίσθησαν
καὶ τῶν ἄστρων ἐφάνηκεν
ἡ ἁρμονία.



ι´.
Ὦ κατοικία Ζεφύρων,
ὅταν ἀλλοῦ τοῦ ἡλίου
καίουν τὰ βουνὰ ἡ ἀκτῖνες,
ἢ τὸν χειμῶνα ἡ νύκτα
κόπτῃ τὰς βρύσεις·

ια´.
Ἐσὺ ἀνθηρὸν τὸ στῆθος σου,
φαιδρὸν τὸν οὐρανὸν
ἔχεις, καὶ ἀπὸ τὰ δένδρα σου
πολλὴ πάντοτε κρέμεται
καρποφορία.

ιβ´.
Καθὼς προτοῦ νυκτώσῃ,
μέσα εἰς τὸν κυανόχροον
αἰθέρα, μόνος φαίνεται
λάμπων γλυκὺς ὁ ἀστέρας
τῆς Ἀφροδίτης.

ιγ´.
Καθὼς μυρτιὰ ὑπερήφανος
ἀπ᾿ ἄνθη φορτωμένη
καὶ ἀπὸ δροσιὰν ἀστράπτει,
ὅταν ἡ αὐγὴ χρυσόζωνος
τὴν χαιρετάῃ·

ιδ´.
Οὕτω τὸ κῦμα Ἰκάριον
κτυποῦσα ἡ βάρκα, βλέπει
σὲ εἷς τὰ νησία ἀνάμεσα
λαμπρὰν καὶ ὑψηλοτάτην,
καὶ ἀγαλλιάζει.

ιε´.
Τί ἐγίνηκαν ἡ ἡμέραι,
ὅτε εἰς τὰς κορυφὰς
τοῦ Κερκετέως δενδρόεντος
ἐχόρευον ἡ τέχναι
στεφανωμέναι.

ις´.
Ἔρχονται, ὦ μακαρία
νῆσος, ἔρχονται πάλιν·
τὸ προμηνύουσι τ᾿ ἄντρα σου
φλογώδη, ἐξ ὧν μυρίαι
μάχαιραι ἐκβαίνουν.

ιζ´.
Ὡς ἡ σφῆκες μαζόνονται
ἐπὶ τὰ ὀλίγα λείψανα
σπαραγμένης ἐλάφου,
ἢ ταύρου ὁποὺ ἐκατάντησε
δεῖπνον λεαίνης,

ιη´.
Ἀλλ᾿ ἂν βροντήσῃ ἐξαίφνης,
πετάουν εὐθὺς καὶ ἀφίνουσι
τὴν ποθητὴν τροφήν,
ὑπὸ τὰ δένδρα φεύγουσαι
καὶ ὑπὸ τοὺς βράχους·

ιθ´.
Οὕτως, εἰς τὰ παράλια
ἀσιατικά, τὰ πλήθη
ἀγαρηνὰ ἀναρίθμητα
βλέπω ῾νὰ ἐπισωρεύονται,
ὅμως ματαίως.

κ´.
Σάλπιγγα μεγαλόφθογγος
«οἱ Σάμιοι», κράζει, «οἱ Σάμιοι»
καὶ ἰδοὺ τὰ πόδια τρέμουσι
μυρίων ἀνδρῶν καὶ ἀλόγων
θορυβουμένων.

κα´.
«Οἱ Σάμιοι»· - καὶ ἐσκορπίσθησαν
τῶν ἀπίστων αἱ φάλαγγες. -
Ἄ, τί, ὦ δειλοί, δὲν μένετε
῾νὰ ἰδῆτε, ἂν τὸ σπαθί μας
κοπτερὸν ἦναι;

κβ´.
Ἔρχονται, πάλιν ἔρχονται
χαρᾶς ἡμέραι, ὦ Σάμος·
τὸ προμηνύουν οἱ θρίαμβοι
πολλοὶ καὶ θαυμαστοί,
ποὺ σὲ δοξάζουν.

κγ´.
Νῆσος λαμπρὰ εὐδαιμόνει·
ὅτε ἡ δουλεία σὲ ἀμαύρονε,
σ᾿ εἶδον· ἄμποτε νἄλθω
῾νὰ φιλήσω τὸ ἐλεύθερον
ἱερόν σου χῶμα.

κδ´.
Ἐὰν φιλοτιμούμεθα
῾νὰ τὴν ῾ξαναποκτήσωμεν
μ᾿ ἵδρωτα καὶ μὲ᾿ αἷμα,
καλὸν εἶναι τὸ καύχημα
τῆς ἀρχαίας δόξης.

Π.Α.Ε....ΠΑΝ ΑΧΑ'ΙΚΗ....

"Θέλω να απευθυνθώ προς όλους τους οπαδούς μας αλλά και προς τους 500.000 Αχαιούς γιατί γνωρίζω την καθημερινή τους αγωνία για το ποια θα είναι η απόφαση της επιτροπής εφέσεων μετά την σκευωρία των Τσακογιάννη , Σταθάκη, Τραυλού και λοιπών εις βάρος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και εμού.

Είμαι ποινικολόγος 37 χρόνια, έχω συμμετάσχει προσωπικά σε περισσότερες από 19.500 ποινικές δίκες, εκ των οποίων 8.500 κακουργήματα, έχω επίσης συμμετάσχει σε 657 δίκες για ανθρωποκτονία και θέλω να γνωρίζετε ότι ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι η καθαρότερη ελληνική ποδοσφαιρική εταιρία και εγώ έχω δώσει επί 15 ολόκληρα χρόνια προσωπικούς αγώνες με μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος για να απολαύσουν οι οπαδοί όλων των ομάδων καθαρά και τίμια πρωταθλήματα και για αυτό το λόγο είμαστε βέβαιοι ότι η σκευωρία θα καταρρεύσει και οι σκευωροί θα μείνουν για όλη τους την ζωή έκθετοι τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και οπουδήποτε αλλού υπάρχει ποδόσφαιρο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση της επιτροπής εφέσεων θα αποδώσει αυτή την ίδια πραγματικότητα που συνοδεύει και την ΠΑΕ Παναχαϊκή τα τελευταία 2,5 και εμένα σε όλη μου την ζωή.

Κάντε υπομονή, η ώρα της δικαίωσης μας είναι πολύ κοντά."

ΠΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ...ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ.!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ







ΠΟΛΗ


ΑΦΙΞΗ


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ


ΣΥΝΟΛΟ ΗΜΕΡΩΝ




1.


Αγία Πετρούπολη




20 Οκτωβρίου




24 Οκτωβρίου


4




2.


Αικατέρινμπουργκ


24 Οκτωβρίου




27 Οκτωβρίου


3




3.


Νόριλσκ




27 Οκτωβρίου




29 Οκτωβρίου




2




4.


Βλαδιβοστόκ




29 Οκτωβρίου




1 Νοεμβρίου


3




5.


Κρασνογιάρσκ




1 Νοεμβρίου




4 Νοεμβρίου


3




6.


Ντιβέγιεβο




4 Νοεμβρίου


7 Νοεμβρίου


3




7.


Σαράνσκ


7 Νοεμβρίου




10 Νοεμβρίου


3




8.


Σαμάρα




10 Νοεμβρίου




13 Νοεμβρίου


3




9.


Ροστόβ Να Ντονού




13 Νοεμβρίου


16 Νοεμβρίου


3




10.


Καλίνιγκραντ




16 Νοεμβρίου


19 Νοεμβρίου


3




11.


Μόσχα




19 Νοεμβρίου




23 Νοεμβρίου


4

ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ... Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ.!!!

Αποκλειστικό - Την Αγία Ζώνη θα υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους αύριο τις απογευματινές ώρες στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Να αναφερθεί ότι στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου βρίσκονται ήδη ο εκπρόσωπος του Αγιώτατου Πατριάρχη Μόσχας και πάσων των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκάτσινας κ. Αμβρόσιος και πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σεμιναρίου Αγίας Πετρουπόλεως.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός Βλαντιμίρ Γιακούνιν και πρόεδρος του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Απόστολος Ανδρέας» μαζί με 25μελή αντιπροσωπεία η οποία αποδίδοντας τιμές στην Αγία Ζώνη θα την συνοδεύσει καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, από τη Μονή Βατοπαιδίου στη Ρωσία.

Η αποστολή έφθασε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, τους οποίους υποδέχθηκε θερμά ο Καθηγούμενος γέροντας Εφραίμ και η Αδελφότητα.

Εν συνεχεία η αποστολή οδηγήθηκε όπως συνηθίζεται στο καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου εκεί τέθηκε για προσκύνηση η Αγία Ζώνη.

Με μεγάλη συγκίνηση και πόθο τα μέλη της αποστολής ασπάστηκαν και έδωσαν τιμές στην Μητέρα του Θεού, ενώ η χορωδία της Μονής έψαλε το Απολυτίκιο της Αγίας Ζώνης.

Μετά το καλωσόρισμα και την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης ο άγιος Καθηγούμενος προσφώνησε τα μέλη της αποστολής, υπενθυμίζοντας τις ιστορικές πνευματικές σχέσεις που είχε το Άγιον Όρος με τη Ρωσία, όπου τόνισε ότι η επίσκεψη της Αγίας Ζώνης θα είναι ευλογία για όλο το ρωσικό λαό.

Από την πλευρά της αποστολής αντιφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αμβρόσιος, ο οποίος τόνισε ότι ο ρωσικός λαός πάντοτε έστρεφε το βλέμμα του προς την πνευματικότητα του Αγίου Όρους και υπενθύμισε στον άγιο Καθηγούμενο τις ιδιαίτερες σχέσεις που συνδέουν την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με τη Ρωσία στο πρόσωπο του αγίου Μαξίμου του Γραικού, ο οποίος υπήρξε βατοπαιδινός μοναχός και έζησε το περισσότερο χρόνο της ζωής του στη Ρωσία προσφέροντας πνευματική παρηγοριά και στήριξη στον λαό της.

Ο Υπουργός Βλαντιμίρ Γιακούνιν είπε ότι, «είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για εμάς, είμαστε μία μικρή ομάδα του πιστού ρωσικού λαού, από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην Μονή σας μαζί με τη θεία Χάρη μας έχει περικυκλώσει η αγάπη σας, αισθανόμαστε έντονα το σεβασμό που οφείλουμε στην ιστορική σας Μονή και στο Άγιον Όρος και λυπούμαστε που σήμερα υπάρχει το πνεύμα της Ευρώπης και δεν μπορούν να αντιληφθούν την ιερότητα και το σεβασμό που εμπνέει αυτός ο χώρος, νιώθουμε έντονα την ευθύνη που έχουμε για την μεταφορά αυτού του ιερού κειμηλίου στη ρωσική γη».

Να σημειωθεί ότι η Ρωσική αποστολή ευχαρίστησε τον γέροντα Εφραίμ και την Αδελφότητα για τη θερμή υποδοχή.

Εκατομμύρια του πιστού ρωσικού λαού αναμένουν με πόθο και βαθιά ευλάβεια να προσκυνήσουν το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο στον κόσμο, την Αγία Ζώνη.

Πληροφορίες της Romfea.gr, αναφέρουν ότι τρία εκατομμύρια απεικονίσματα της Αγίας Ζώνης και τρία εκατομμύρια ευλογημένες κορδέλες που έχουν ευλογηθεί στην Αγία Ζώνη και έχουν ετοιμαστεί ήδη για να δοθούν σαν ευλογία σε όσους προσκυνήσουν το χαριτωμένο αυτό κειμήλιο.

Είναι γνωστό ότι οι πιστοί εκδηλώνουν την ευσέβειά τους προς τα ιερά κειμήλια προσφέροντας ακόμα και χρηματικά ποσά.

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου από την κοινοβιοποίησή της μέχρι σήμερα κατά τις εξόδους της Αγίας Ζώνης προσέφερε τα χρήματα αυτά στις τοπικές κοινωνίες διαμέσου των μητροπόλεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μετά από επικοινωνία μας με την Ιερά Μονή ενημερωθήκαμε ότι έχει ληφθεί ήδη απόφαση από τη Μονή τα χρήματα της αποστολής στη Ρωσία να δοθούν στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Μονής «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς», ώστε η Ιερά Μονή με το Ίδρυμα αυτό διαμέσου των μητροπόλεων και της Εκκλησίας της Ελλάδας να προσφέρει άμεσα την αρωγή της σε άπορες και πεινασμένες οικογένειες που ιδιαίτερα στην εποχή μας πληθαίνουν

ΕΛΛ.ΑΣ....

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00΄ ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων.

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΦΙΓΙΟΝ....ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ.!!!

Τις θεμελιώδεις διαφωνίες Παρισιού και Βερολίνου για την στρατηγική εξόδου από την κρίση χρέους της ευρωζώνης κωδικοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη γαλλική πρωτεύουσα...
ο Φιγιόν είπε ευθέως ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε την κατάρρευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

«Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από μια ελληνική χρεοκοπία. Αν δεχθεί κανείς την χρεοκοπία της Ελλάδας δέχεται την χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών. Ετσι όμως θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και θα εκραγεί η ευρωζώνη», δήλωσε συγκεκριμένα ο γάλλος πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα που δήλωνε αυτά ο Φιγιόν το πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι «κάποιες χώρες της ευρωζώνης έχουν ήδη αποφασίσει την χρεοκοπία της Ελλάδας» και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt πληροφορούσε τους αναγνώστες της ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως «δεν είναι πλέον πεπεισμένος ότι δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα».

«Το ΔΝΤ και η ΕΕ πρέπει να ξεκαθαρίσουν την ελληνική υπόθεση άπαξ δια παντός», υποστήριξε ωστόσο ο Φιγιόν. Και εξήγησε ότι «εκείνο που χρειάζεται είναι μια μαζική ενίσχυση του ταμείου διάσωσης. Το EFSF πρέπει να λειτουργεί σαν τράπεζα. Η ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτών πιστωτών πρέπει να ξεκινήσει μέσω πιέσεων προς αυτές για να εξεύρουν ιδιωτικά κεφάλαια».

ΣΤΗΝ Κ. ΑΧΑ'ΙΑ Η ΑΝΤΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ.!!!

Η τεχνική που χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως για την διάνοιξη των αποφραγμένων αγγείων της καρδιάς θα μπορούσε να επεκταθεί και στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η Medtronic, κορυφαία εταιρεία ιατρικών υλικών και συσκευών όπως οι βηματοδότες, ολοκλήρωσε μια πρώτη μελέτη σκοπιμότητας σε δείγμα 30 ανδρών, μέσης ηλικίας 60 χρόνων.

Στη νέα τεχνική, ένα «στεντ», δηλαδή ένας κύλινδρος από μεταλλικό πλέγμα, παρόμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούνται για την αγγειοπλαστική στα αγγεία της καρδιάς, εισάγεται μέσα στην εσωτερική αιδοιική αρτηρία, η οποία τροφοδοτεί με αίμα το πέος.

Το στεντ τοποθετείται με τη βοήθεια ενός καθετήρα -ενός εύκαμπτου καλώδιου με εργαλεία και μια κάμερα στην άκτη- ο οποίος εισάγεται σε μια αρτηρία στο μηρό και κατευθύνεται μέχρι τα γεννητικά όργανα, όπου φουσκώνει ένα «μπαλονάκι» και ανοίγει το αγγείο πριν τοποθετηθεί το στεντ.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των ασθενών βελτιώθηκαν κατά τουλάχιστον 4 βαθμούς στην τριανταβάθμια κλίμακα του «Εσωτερικού Δείκτη Στυτικής Δυσλειτουργίας».

Η αγγειοπλαστική της αιδοιικής αρτηρίας απευθύνεται δυνητικά σε μια σημαντική μερίδα ασθενών, εξήγησε στο Reuters ο Τζέισον Ρότζερς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, ο οποίος διενήργησε τη μελέτη για λογαριασμό της Medtronic.

Σήμερα, είπε, το 50% των ασθενών με στυτική δυσλειτουργία διακόπτουν τη θεραπεία με φάρμακα (όπως το Viagra, το Cialis και το Levitra), είτε επειδή δεν είναι αποτελεσματικά, είτε επειδή δεν ανέχονται τις παρενέργειες, με κυριότερη την πτώση της πίεσης του αίματος.

«Υπάρχει μια πραγματική κλινική ανάγκη που δεν έχει καλυφθεί» είπε ο ερευνητής.

Ανέφερε ακόμα ότι, τρεις μήνες μετά την επέμβαση, κανένας από τους 30 πρώτους ασθενείς δεν έχει εμφανίσει σημαντικές παρενέργειες.

Αναγνώρισε πάντως ότι οι τυχόν μακροπρόθεσμες παρενέργειες θα μπορούσαν να εμφανιστούν πολύ αργότερα, και θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι η Medtronic να ξεκινήσει μεγάλες κλινικές μελέτες.

Πηγή:www.in.gr,Newsroom ΔΟΛ

ΠΕΤΑΞΕ Ο ΣΥΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ.!!!

Ο ανατραπείς Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του, κοντά στη Σύρτη, μεταδίδει η λιβυκή τηλεόραση. Στρατιωτικός διοικητής δηλώνει στο "Reuters" ότι ο συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από τη γενέτειρά του, με κονβόι που δέχτηκε επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.
Αξιωματούχοι της νέας ηγεσίας δήλωσαν από την Τρίπολη ότι η σορός του Καντάφι μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία, για λόγους ασφαλείας.
Στο μεταξύ, διάγγελμα προς το λιβυκό λαό θα απευθύνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, όπως μετέδωσε η λιβυκή τηλεόραση.
Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του χτύπησαν αυτοκινητοπομπή κανταφικών, το πρωί της Πέμπτης, κοντά στη Σύρτη, λέγοντας ότι για την περαιτέρω επιβεβαίωση του θανάτου ή σύλληψης του Καντάφι θα χρειαστεί χρόνος.
Ο στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Αμπντέλ Ματζίντ, δήλωσε αρχικά στο πρακτορείο "Reuters" ότι ο Καντάφι συνελήφθη και τραυματίστηκε, κοντά στη γενέτειρά του, Σύρτη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, προσπαθώντας να διαφύγει από την πόλη, με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.
"Υπέκυψε στα τραύματά του", λέει κι ο Αμπντέλ Ματζίντ
Λίγο αργότερα κι ενώ η είδηση της σύλληψης έκανε το γύρο του κόσμου, ο Αμπντέλ Ματζίντ δήλωσε, επίσης στο "Reuters", ότι ο Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, κατά την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε στην επιχείρηση σύλληψης. Ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε στα δύο πόδια και στο κεφάλι.
Ανακοίνωση για το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι μετέδωσε εν συνεχεία η λιβυκή τηλεόραση.
Νεκρός φέρεται κατά την ανταλλαγή πυρών και ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λίβυου συνταγματάρχη, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ, σύμφωνα πάντα με το διοικητή της νέας ηγεσίας της Λιβύης, που μίλησε τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Reuters".
Επιφυλάξεις από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ
Το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει νωρίτερα, δι' αξιωματούχου του, ότι ελέγχει τις πληροφορίες για τη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι, επισημαίνοντας ότι η «επιβεβαίωση θα χρειαστεί χρόνο».
«Σαφώς αυτές είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις, που θα χρειαστεί χρόνο για να επιβεβαιωθούν. Εάν είναι αλήθεια, τότε αυτή είναι μία ιστορική ημέρα», ανέφερε ο αξιωματούχος της Συμμαχίας.
Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει επί του παρόντος τις πληροφορίες για τη σύλληψη ή το θάνατο του Καντάφι. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μουαμάρ Καντάφι, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Μετά τις πρώτες πληροφορίες περί σύλληψης του Καντάφι, ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι ο λιβυκός λαός θα πρέπει ν' αποφασίσει την τύχη του Καντάφι.

Πηγή: news.in.gr,ethnos.gr

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΛΕΝΕ ...ΝΑΙ.!!!

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρίας Φέκτερ, η χώρα της θα ταχθεί υπέρ της εκταμίευσης της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, μόνο εάν υπάρχει η σύμφωνη κοινή γνώμη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Τo αν θα λάβει η Ελλάδα τη βοήθεια εξαρτάται μόνο από τις δικές της προσπάθειες» δήλωσε η Φέκτερ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΙΣΤΩΤΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α....

Μείωση των θέσεών της σε ιστορικό χαμηλό για το τελευταίο έτος παρουσιάζει η Κίνα, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των Η.Π.Α. από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Κίνα μεταβίβασε αμερικανικά κρατικά ομόλογα αξίας 36,5 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Η.Π.Α., το Πεκίνο περιόρισε τις επενδύσεις του σε αμερικανικά ομόλογα στα 1,137 τρισ. δολάρια τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι, τον ίδιο μήνα, ο οίκος S&P είχε μειώσει την πιστοληπτική διαβάθμιση των Η.Π.Α. σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, λόγω των ανησυχιών για το δημόσιο έλλειμμα της μεγαλύτερης οικονομίας της υφηλίου.

Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή του αμερικανικού Δημοσίου. Ασιατικές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν και το Χονγκ-Κονγκ, έχουν ήδη μειώσει τις επενδύσεις τους σε αμερικανικά ομόλογα τον Αύγουστο. Παρά τις επιφυλάξεις των Ασιατών, συνολικά η ζήτηση για αμερικανικά ομόλογα αυξήθηκε τον Αύγουστο, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

Οι Βρετανία και Ελβετία, αντιθέτως, αύξησαν τις τοποθετήσεις τους κατά 40 δισ. δολάρια έκαστη, ενώ η Ιαπωνία τις αύξησε κατά 21,8 δισ. δολάρια. Το Τόκιο έχει στην κατοχή του 937 δισ. δολάρια του αμερικανικού χρέους.

Η όξυνση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις Η.Π.Α. καθιστούν περισσότερο επιφυλακτικούς τους επενδυτές, με συνέπεια να αναζητούν παραδοσιακά καταφύγια ασφάλειας, όπως τα αμερικανικά ομόλογα, παρά τις υπαρκτές ανησυχίες για την σταθερότητα παρόμοιων περιουσιακών στοιχείων.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ....

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου στην Δυτική Ελλάδα, έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το προστατευτικό ανάχωμα που χωρίζει τη λιμνοθάλασσα από τη θάλασσα, έσπασε σε τρία σημεία μετά τις δυνατές βροχοπτώσεις, απελευθερώνοντας στο Ιόνιο μεγάλες ποσότητες ψαριών που υπήρχαν στο φυσικό ιχθυοτροφείο.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η οικονομική ζημιά είναι τεράστια και απευθύνουν έκκληση στους αρμοδίους να ενισχύσουν με έργα το προστατευτικό ανάχωμα.

«Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εκεί πρέπει να γίνουν με προσοχή, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμεθα ώστε να ανατεθεί η μελέτη γι’ αυτό το έργο και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις», επισημαίνει από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, συνδέοντας την καταστροφή στο Κοτύχι με το αλιευτικό καταφύγιο Λεχαινών και υποστηρίζοντας συγκεκριμένα ότι η κατασκευή του προκάλεσε μεγάλη διάβρωση ακτών στη βόρεια Ηλεία.
Πηγή: econews.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ....

EKTAKTO - Εκοίμηθη πριν από λίγο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, σε ηλικία 65 ετών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας τον τελευταίο καιρό έδωσε μάχη με την επάρατο νόσο, την οποία αντιμετώπισε με πίστη και δύναμη.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυστρίας, τις τελευταίες δύο ημέρες εισήχθη σε νοσοκομείο, διότι η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ξαφνική επιδείνωση.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όρισε Τοποτηρητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο..

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ Στάικος, υιός του εξ Αλεξάνδρειας Θεόδωρου Στάικου και της εκ Σμύρνης Αργυρούς, το γένος Δημάκη, εγεννήθη την 22αν Νοεμβρίου 1946 εις τας Αθήνας, ένθα το 1964 απεφοίτησε του Λεόντιου Λυκείου.

Ευθύς αμέσως μετέβη εις την Βιέννην ,εγκατασταθείς μονίμως πλησίον των οικίων αυτού.

Τον Αύγουστον 1965 προσελήφθη εις την υπηρεσίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας ως Γραμματεύς του τότε μητροπολίτου Χρυσοστόμου και της Ελληνικής Κοινότητος της Αγίας Τριάδος, από δε του έτους 1970 ανέλαβε και χρέη Αρχισυντάκτου του περιοδικού Στάχυς.

Τον Οκτώβριον 1979 ενεγράφη εις το τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκ του οποίου απεφοίτησε τον ιούνιον 1983.

Παρηκολούθησε μαθήματα Γερμανικής Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Εκκλησιαστικού Δικαίου εν τω Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Την 21ην Νοεμβρίου 1977 εχειροτονήθη υπό του Γερόντος αυτού, του Μητροπολίτου Αυστρίας Χρυσοστόμου Τσίτερ, εις Διάκονον και την επομένην, 22αν ιδίου , εις Πρεσβύτερον, προχειρισθείς δε εν συνέχεια εις Αρχιμανδρίτην, διωρισθή.

Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ιταλίας, Ελβετίας και Ουγγαρίας, Ιερατικός Προισταμενος τών εν Βιέννη ιστορικών Ελληνικών κοινοτήτων του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδος και Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής σχολής Βιέννης.

Την 5ην Νοεμβρίου 1985, προτάσει του Γέροντος αυτού ,εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ιταλίας και Ουγγαρίας επί τω ψιλώ τίτλο Χριστουπόλεως, με έδρα την Βιέννην.

Μετά την οικιοθελή παραίτησιν του Μητροπολίτου Χρυσόστομου εξελέγη ομοφώνως , την 5ην Νοεμβρίου 1991, Μητροπολίτης Αυστρίας και έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης.

Ευθύς μετά την εκλογήν αυτού επελήφθη της αναδιοργανώσεως των εν Αυστρία Ενοριών και της συστάσεως νέων, ως και της αναβιώσεως της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Ουγγαρία, Εκεί επέτυχε την νομικήν αναγνώρισιν της Εξαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, την εγκατάστασιν Γραφείων της Εξαρχίας και Παρεκκλησίου εν Βουδαπέστη κα την ίδρυσιν Ενοριών εν Βουδαπέστη και τη κοινότητα Νίκου Βελογιάννη, ένθα Φροντίδι και επιστασία αυτού, ανηγέρθη εκ βάθρων περικαλλής Ιερός Ναός μετά ενοριακού κέντρου και ομαδικώς εβαπτίσθη η συντριπτική πλειοψηφία των εκ πολιτικών προσφύγων Ομογενών.

Εις την Δραστηριότητα αυτού συγκαταλέγονται η κατ’ επανάληψιν επίσημος εκπροσώπησις του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις διορθοδόξους και διαχριστιανικάς αποστολάς, η συμμετοχή εις Πατριαρχικάς Εξαρχίας η αντιπροσώπευσις του Οικουμενικού Θρόνου παρά τη Ορθοδοξω Εκκλησια της Τσεχιας και Σλοβακιας, η ευθυνη προγραματισμου των Ορθοδόξων και Οικουμενικών Εκπομπών εις την Αυστριακήν Ραδιοφωνίαν και Τηλεόρασιν, η προπαρασκευή οικουμενικών εκδηλώσεων επί του Αυστριακού και Ευρωπαϊκού επιπέδου, η συμμετοχή εις επίσημους αποστολάς του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και του παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, κατά την τελευταίαν περίοδον, κυρίως εις το Βατικανόν, την Τσεχίαν, Ρουμανίαν, Σλοβακίαν, Σερβίαν,Κροατίαν,Σλοβενίαν,Βοσνίαν Ερζεγοβίνην κ.α.

Ως Λέκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης διδάσκει κατά διαστήματα μαθήματα Νεοελληνικής γλώσσης και στοιχειά Ορθοδόξου Θεολογίας εις φιλοσοφικήν και την Ρωμαιοκαθολικήν Θεολογικήν σχολήν.

Κατά τα ετη 1996/1999 διετέλεσε Πρόεδρος του Οικουμενικού Συμβουλίου Εκκλησιών εν Αυστρία.

Ως μέλος του Διομολογιακού Αυστριακού συμβουλίου Ευρώπης συμμετέχει εις Επιτροπάς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως *εις Βρυξέλλας (και του συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (εις Γενεύην).

Τιμητικαί διακρίσεις: Άρχων Πρωτοψάλτης (1970), Χρυσούν Μετάλλιον Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (1972), Σταυρός Αγίου Βλαδίμηρου Πατριαρχείου Μόσχας (1972), Χρυσούς Σταυρός Εκκλησίας Πολωνίας (1993), Παράσημον Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου αε τάξεως Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας (1994), Χρυσούν Μετάλλιον της Πόλεως των Αθηνών (2002), Παράσημον του Τάγματος Αξίας της Ουγγρικής Δημοκρατίας (1999).

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ....

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, θα μεταβεί εκτάκτως την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον απερχόμενο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν- Κλοντ Τρισέ.

Μάλιστα, το Reuters υποστηρίζει πως Γάλλοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο πρακτορείο πως ο κ. Σαρκοζί τούς είπε ότι θα ταξιδέψει στη Γερμανία, με στόχο να διασφαλίσει την αποφυγή μίας ρήξης μεταξύ των χωρών- μελών της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΣΘΟ ΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ....

Πρόταση να αναλάβει η Εκκλησία εξ ολοκλήρου τη μισθοδοσία του κλήρου ανεξαρτήτως συμβατικών δεσμεύσων του κράτους, κατέθεσε στην τελευταία Σύνοδο της Ιεραρχίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή από πολλούς ιεράρχες και ανατέθηκε στον ίδιο η διερεύνηση του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσόστομος έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου να ερευνήσει τη βιωσιμότητα αυτής της λύσης και να την παρουσιάσει σε επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΠΙ ΒΑΛΕΙ....

Οι ανεγκέφαλοι της Κυβέρνησης σκέφτονται να βγάλουν τον στρατό στους δρόμους για να μαζέψουν τα σκουπίδια, να τον φέρουν αντιμέτωπο με τους εργαζόμενους της καθαριότητας στους Δήμους, που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να διατηρήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία ...


Σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται τα υπουργεία Εσωτερικών και Αμυνας, προκειμένου να συμμετάσχουν και στρατιωτικοί οδηγοί με επαγγελματικό δίπλωμα στην οδήγηση των απορριμματοφόρων.

Η κυβέρνηση εκτελώντας διαταγές των εντολέων της, ετοιμάζεται να βυθίσει στον εργασιακό μεσαίωνα και αυτόν τον πολύ ευαίσθητο τομέα ,των εργαζόμενων της καθαριότητας που καθημερινά με κρύο με βροχή με ζέστη με παγωνιά είναι στους δρόμους για να καθαρίζουν την πόλη μας.

Στο Δήμο Αιγάλεω που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από ανθρώπους του μόχθου, δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει πόδι ούτε ιδιώτης, ούτε στρατιώτης για να κάνει τον υπάλληλο των ιδιωτών... και αυτό είναι υπόσχεση και δέσμευση.

Οφείλουμε στήριξη, σεβασμό, αλληλεγγύη και κατανόηση για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Δεν αγωνίζονται για τη συντεχνία, όπως με ευκολία τους προσάπτουν οι αρμόδιοι υπουργοί και τα φερέφωνα τους, ορισμένοι δήμαρχοι, αλλά για το δικαίωμά τους να προασπίσουν την επιβίωσή τους και το να μην τους ρίξουν σαν μια σακούλα σκουπιδιών στον «ιδιώτη επενδυτή» με μισθούς Ινδίας.

Κύριε Αρχηγέ των Ενόπλων Δυνάμεων ,όταν αποφοιτήσατε από την σχολή δώσατε έναν όρκο, αυτά που λέει ό όρκος ήρθε η ώρα να τα τηρήσετε.

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψετε να χρησημοποιηθεί ο άνθος της Ελληνικής Κοινωνίας ως βραχίονας πιέσης των ιδιωτών ενάντια στα αδέρφια μας που είναι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας.

Η στρατιωτική σας Αξιοπρέπεια σας επιβάλει Μία και μοναδική επιλογή εάν σας πιέσουν να πράξετε το αντίθετο..

Να παραιτηθείτε!

Δημήτρης Μπόγρακος

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αιγάλεω

π Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Αξιωματικός Π.Α. ε.α.