Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜ ΠΛΗ ΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΛΟΓΩΝ....

Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 στην Tακτική Tης Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ι­ε­ρᾶς Μονής Πετράκη.

Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια Ι­ε­ρά Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ι­ε­ράς Συνόδου της Ι­ε­ραρ­χί­ας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν θα παρουσιασθεί η Εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου με θέμα: «Προς μία αναθεώρηση και αναδιοργάνωση Εκκλησιαστικών πραγμάτων».

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της ως άνω Εισηγήσεως.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί η Συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων.

Την επομένη, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 θα παρουσιασθούν οι ακόλουθες Εισηγήσεις: α) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα με θέμα: «Προετοιμασία για το Μυστήριο του Γάμου και την δημιουργία μιας Χριστιανικής οικογένειας», β) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου με θέμα: «Συζυγία - Οικογένεια. Ορθόδοξα πνευματικά και σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα» γ) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου με θέμα: «Η κατά Χριστόν ανατροφή των παιδιών».

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των Εισηγήσεων.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 θα παρουσιασθούν οι ακόλουθες Εισηγήσεις: α) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με θέμα: «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 879/880 μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ογδόης Οικουμενικής» και β) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία με θέμα: «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 1351 μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ενάτης Οικουμενικής».

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των Εισηγήσεων.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων και νενομοθετημένων θέσεων Βοηθών Επισκόπων, τον ορισμό Μελών Συνοδικών Επιτροπών (άρθρ. 10 του Ν. 590/1977), στην Ψήφιση Κανονισμών και τέλος θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΥΖΝΕ ΤΣΩΦ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟ ΓΕΙΟ....

Η Μόσχα ανακοίνωσε και επίσημα πως ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου του Βορρά πρόκειται να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».

Η είδηση προκάλεσε εντύπωση, ιδιαίτερα στην Τουρκία. Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξόρυξης υδρογονανθράκων, νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου, στη θέση «Αφροδίτη». Ήδη στην ευρύτερη αυτή γεωγραφική ζώνη επιχειρούν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κοντά στην εξέδρα με το γεωτρύπανο «Όμηρος» πλέει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».

Η παρουσία του Ρωσικού Στόλου προσλαμβάνει διαστάσεις από τη στιγμή που, υπεργολαβικά, η ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών «CAZPROM» συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό όμιλο που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ. Άλλωστε, η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στη Συρία.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΟΥΝ....ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ.!!!

Αποχώρησαν τελικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι 100 και πλέον απόστρατοι αξιωματικοί οι οποίοι το μεσημέρι είχαν παραβιάσει την κεντρική πύλη του Πενταγώνου, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εάν οι απόστρατοι δεν αποχωρήσουν άμεσα, θα δώσω εντολή να απομακρυνθούν με τη βία, είχε διαμηνύσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.


Επρόκειτο για τουλάχιστον 100 απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των συναδέλφων τους και εισέβαλαν στον περίβολο του υπουργείου με βίαιο τρόπο, σπρώχνωντας αξιωματικος και στρατιώτες.
Οι «εισβολείς» φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Τα συνθήματα γρήγορα στράφηκαν κατά των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, τους οποίους καλούσαν να βγουν έξω και ουσιαστικά να παραιτηθούν. Κάποια στιγμή προπηλάκισαν έναν δημοσιογράφο.


Τελικά, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος δέχθηκε αντιπροσωπία των ενώσεων αποστράτων και στη συνέχεια κατέβηκε στο προαύλιο και, συζητώντας μαζί τους, τους έπεισε να αποχωρήσουν.

Οι διαμαρτυρόμενοι παραβίασαν την κεντρική πύλη και μπήκαν μέσα στον περίβολο του Πενταγώνου κρατώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία. Φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καθώς και το σύνθημα «Βγείτε έξω αρχηγοί!».

Ο Πάνος Μπεγλίτης, μόλις έμαθε το γεγονός, κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως στην αξιωματική αντιπολίτευση «να έρθουν σ’ επαφή με τους αρμόδιους τομεάρχες για θέματα Εθνικής Αμυνας και να τους συστήσουν να αποχωρήσουν από το προαύλιο του υπουργείου».

«Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές θα παταχθούν απ’ όπου κι’ αν προέρχονται…Δεν δικαιούνται οι απόστρατοι στο όνομα της πρώην στρατιωτικής θητείας τους να παραφέρονται και να λειτουργούν με τέτοιο αντιδημοκρατικό τρόπο….», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει», επέκρινε δριμύτατα τις απόψεις που -όπως είπε- διατυπώνονται ανώνυμα από απόστρατους στο Διαδίκτυο, ενώ προειδοποίησε ότι εάν δεν αποχωρήσουν οι απόστρατοι από το προαύλιο χώρο του υπουργείου θα έδινε εντολή να τους απομακρύνουν.

«Όλοι αυτοί θα παταχθούν μέσα από διαδικασίες της Δικαιοσύνης…Καλώ την αξιωματική αντιπολίτευση να τους…μαζέψει…», τόνισε ο κ. Π. Μπεγλίτης.

Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, μολονότι κράτησε αποστάσεις λέγοντας πως το κόμμα του είναι «υπέρ της νομιμότητας», κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό ότι διακατέχεται από «αμόκ και βλέπει χρώματα πίσω από τις κινητοποιήσεις των αποστράτων» και «σύντομα ο λαός θα κάνει απόστρατους τα μέλη της κυβέρνησης», ο κ. Π. Μπεγλίτης υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση ουδέποτε «αγκάλιασε με οίστρο τους αποστράτους».

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ λειτουργεί πίσω από τις κινητοποιήσεις των ενώσεων ων αποστράτων, τόνισε ότι αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ σε θέματα Αμυνας είναι ο πρώην ναύαρχος κ. Καραμαλίκης και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει με τους δημοκρατικούς θεσμούς ενώ η ηγεσία του υπουργείου έχει ακόμη «πολλά να κάνει για την προστασία των δικαιωμάτων των αποστράτων».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Π. Μπεγλίτης επέκρινε δριμύτατα τους εκπροσώπους των ενώσεων των αποστράτων να συσταθεί υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα σε στρατευμένους και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ να έρχονται σε απευθείας επαφή μαζί του. Και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη, χαρακτήρισε τον θόρυβο που έχει ήδη δημιουργηθεί «κατασκευασμένο» αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι : «Μπορεί να σέβομαι απόλυτα τους αποστράτους και τη συνεισφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις την περίοδο της θητείας τους, δεν αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα σε κανέναν, όντας συνταξιούχος, να θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού για τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων».

Επιπλέον ο κ. Π. Μπεγλίτης συμπλήρωσε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση σύντομα θα προχωρήσει «στον εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό των ΕΔ» προκειμένου «ο ομφάλιος λώρος που ορισμένοι πάνε να δημιουργήσουν με τους απόστρατους να κοπεί με το μαχαίρι

ΕΓΙΝΕ ΛΟΥΗΣ....

Την ανεξαρτητοποίησή του ως βουλευτής ανακοίνωσε ο σχεδιαστής μόδας, Σάντο Βερσάτσε, πρώην μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Οίκου των Ελευθεριών».

«Είναι το δώρο μου για τα γενέθλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» δήλωσε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «είμαι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να δουλεύει, αλλά αντελήφθη ότι μέσα στο συγκεκριμένο κόμμα δεν χρειάζονται δουλευταράδες».

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ.!!!

Αν η καθημερινότητα σας έχει κουράσει και το στρες σας έχει καταβάλει, οι ειδικοί σας δίνουν τη λύση. Έρευνες δείχνουν ότι, καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές, μπορείτε να καταπολεμήσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και προσέξτε τι βάζετε στο τραπέζι σας, για να έχετε πάντα ανεβασμένη διάθεση!

Πρώτα απ’ όλα οι ερευνητές προτείνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β12, που θεωρείται η βιταμίνη της ενέργειας. Εξίσου απαραίτητο για την υγεία μας είναι και το φολικό οξύ. Καλό είναι, λοιπόν, να καταναλώνει κανείς συχνά κοτόπουλο, μπρόκολο και φασόλια, που είναι πλούσια και στα δύο συστατικά. Έτσι, εμποδίζεται η κακή διάθεση, αφού ενισχύεται η ομαλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σε αυτό βοηθούν πολύ επίσης τα ψάρια, τα οποία πρέπει να καταναλώνονται τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να λαμβάνονται από τον οργανισμό τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η δράση τους καταπολεμά την κατάθλιψη.

Ως γνωστόν, τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ συμβάλλουν και στη μείωση του στρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητες για την… καλή διάθεσή μας.

Όσον αφορά στους λάτρεις των γλυκών, υπάρχει λύση και για αυτούς. Η σοκολάτα είναι γνωστή για την αντικαταθλιπτική της δράση, καθώς βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, που συμβάλλει στην ψυχική ευεξία. Επίσης, σημαντική είναι και η κατανάλωση τροφίμων που διαθέτουν σελήνιο. Τέτοια είναι το κρέας, τα όσπρια και τα καρύδια. Αποδεδειγμένο φυσικό αντικαταθλιπτικό, που βελτιώνει τη διάθεσή μας, είναι και οι φακές.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να σας βλέπει συχνά ο ήλιος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα κρούσματα κατάθλιψης και στρες σημειώνονται στις παγωμένες σκανδιναβικές χώρες. Η σύνθεση βιταμίνης D, μεταξύ άλλων, διώχνει το στρες, το οποίο -ειδικά αν ζούμε στους ξέφρενους ρυθμούς μιας πόλης- μας «περιμένει πάντα στη γωνία».

ΤΑ ΜΑΖΑΨΕ....

Σε επανορθωτική δήλωση υποχρεώθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τα όσα είπε περί της τηλεφωνικής συνομιλίας του κ. Γ. Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Αρίντς είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικό κανάλι της Προύσας και είχε πει ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός όχι μόνο ζήτησε να μην υπάρξει ένταση εξαιτίας των κυπριακών γεωτρήσεων αλλά είπε και στον τούρκο ομόλογό του πως αφού κάνουν έρευνες οι Ελληνοκύπριοι κατανοεί το δικαίωμα των Τούρκων να κάνουν το ίδιο. Στη δήλωσή του πάντως ο τούρκος αντιπρόεδρος δεν διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τα όσα έχει δηλώσει.

Ο κ. Αρίντς, έπειτα από αυστηρό διάβημα της ελληνικής πρεσβείας της Αγκυρας, είπε στην επανορθωτική δήλωσή του ότι ορισμένες από τις εκφράσεις του παρερμηνεύθηκαν και τόνισε ότι κατανοεί τις ελληνικές ευαισθησίες.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι «στη συνέντευξή μου ήθελα να εξηγήσω την τουρκική στάση και την φιλική ατμόσφαιρα της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν, και να υπογραμμίσω τα θέματα που συζήτησαν. Φυσικά, ο έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε τις θέσεις του στη συνομιλία αυτή. Δυστυχώς, ορισμένες από τις εκφράσεις μου προκάλεσαν παρερμηνείες» καταλήγει η δήλωση Αρίντς.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Ερντογάν προχώρησε σε διάγγελμα στο οποίο αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και στην πρόταση που υπέβαλε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στα Ηνωμένα Έθνη για τις κυπριακές γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu», ο κ. Ερντογάν ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η πρόταση Έρογλου προβλέπει, «σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι επιμείνουν στη γεώτρηση», τη δημιουργία μιας επιτροπής αποτελούμενης από Τουρκοκυπρίους και Ελληνοκυπρίους καθώς και «διαπραγματεύσεις οι οποίες θα προσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα κατανεμηθούν μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια δίκαιη και εποικοδομητική πρόταση καθώς και μια καλή ευκαιρία να δοθεί ένα τέλος στην κρίση» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ούτε η Τουρκία ούτε η «ΤΔΒΚ» πρόκειται να αποδεχθούν ένα τετελεσμένο γεγονός εις βάρος των δικαιωμάτων τους.

Περίεργες δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση για διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τη διανομή των εσόδων από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Η κυρία Νούλαντ απαντώντας σε ερώτηση τούρκου δημοσιογράφου είπε ότι πρόσφατα υπήρξε μία αίτηση να εμπλακούν τα Ηνωμένα Εθνη σε κάποιου είδους διαμεσολάβηση για συμφωνία διανομής των εσόδων του κυπριακού φυσικού αερίου. «Θα θεωρούσαμε ότι θα ήταν αρκετά εποικοδομητικό, πρόσθεσε, αν οι δυο κοινότητες μπορούσαν να αρχίσουν να εργάζονται για αποκλιμάκωση των εντάσεων με ένα παρόμοιο τρόπο» είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ....

«Με μεγάλη μου έκπληξη, ευρισκόμενος εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς λόγους, πληροφορήθηκα ότι διάφορα ΜΜΕ ανέφεραν το όνομά μου ως δήθεν ιδιοκτήτου ενός καταστήματος, στο οποίο διενεργούντο παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια.
Εκ προοιμίου δηλώνω ότι στην εταιρεία που είχε νοικιάσει τον εν λόγω χώρο, έχω αποχωρήσει από κάθε διοικητική ιδιότητα, παραπάνω από ένα έτος.
Εξ όσων γνωρίζω το νέο Δ.Σ. της ενοικιάστριας εταιρείας υπομίσθωσε τον χώρο σε άγνωστο σε μένα πρόσωπο, φυσικό ή νομικό δεν γνωρίζω.
Αυτό που γνωρίζω μετά βεβαιότητος και γνωρίζουν νομίζω όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι ότι εγώ είμαι εκδότης και παράλληλα έχω και γνωστή επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην οποία και καταναλώνω τον περισσότερο χρόνο μου.
Σίγουρα επομένως δεν έχω σχέση με τυχερά παιχνίδια και μάλιστα παράνομα. Μόλις επιστρέψω στην Αθήνα, άμεσα θα προσφύγω στις αρμόδιες αρχές για να ερευνήσω πώς ανεμείχθη το δικό μου όνομα σε αυτή την ιστορία, τι ελέγχους έκαναν και πώς διοχετεύθησαν όλα αυτά στα ΜΜΕ.
Εξυπακούεται ότι άμεσα θα λάβω όλα τα νόμιμα μέτρα.

Βίκτωρ Μητρόπουλος».

ΑΛΑΓΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ....

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσει το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 80 χλμ./ώρα (από τα 70 χλμ./ώρα που ισχύει μέχρι σήμερα) σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο τομέας των μεταφορών και των εμπορικών συναλλαγών, επισημαίνεται σε χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

«Οι δρόμοι της Βρετανίας θα πρέπει να αποτελούν αρτηρίες μιας υγιούς οικονομίας. Το όριο ταχύτητας πρέπει να αλλάξει προκειμένου να ξαναβάλουμε τη Βρετανία στη “λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας” των παγκόσμιων οικονομιών. Αυξάνοντας το όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο θα δημιουργήσει οικονομικά οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών μέσω της μείωσης του χρόνου μεταφοράς», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και θιασώτης του προτεινόμενου μέτρου, Philip Hammond.

Όπως δήλωσε χθες, το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το 2013. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των περιβαλλοντολόγων και των οργανώσεων για την οδική ασφάλεια.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ.!!!ΣΑΛΤΑΡΗΣΑΝ....

Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.
Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.
Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και
κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά. Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια.
Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!
Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. Εχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.
Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος. Εχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα...

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ....

Σειρά κινητοποιήσεων ξεκινούν εβδομήντα συνδικάτα της Ουγγαρίας, κατά των μέτρων λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν...
H κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει πολύ τα εφ' άπαξ των μισθωτών του δημόσιου τομέα... και να περιορίσει τις δυνατότητες της πρόωρης συνταξιοδότησης, χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η αύξηση του ΦΠΑ από 25% σε 27%, την ώρα που η κατανάλωση βρίσκεται σε πτώση στη χώρα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φέρνει και μια μεταρρύθμιση στην εργατική νομοθεσία.

Σήμερα, 300 περίπου συνδικαλιστές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία σε πεζοδρόμια, ενώ το ίδιο προτίθενται να κάνουν και αύριο, Παρασκευή.

Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη διαδήλωση μπροστά από το κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση των Ουγγρικών Συνδικάτων.

Στο πλευρό των συνδικάτων βρίσκεται και η ένωση «ένα εκατομμύριο άνθρωποι για την ελευθερία του Τύπου», η οποία ονομάζεται πλέον «ένα εκατομμύριο άνθρωποι για τη δημοκρατία». Το Μάρτιο, η ένωση αυτή είχε συνασπίσει περίπου 50.000 ανθρώπους κατά του επίμαχου νόμου για τα μέσα ενημέρωσης, που σύμφωνα με τους αντιπάλους του έπληττε την ελευθερία του Τύπου

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ....

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου στο κτίριο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, λόγω της κατάληψης στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών «το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό, μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την προστασία της οικονομικής υπόστασης και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας».

Στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει όλα τα επιπρόσθετα μέτρα απόδοσης 3% του ΑΕΠ ,όπως το τέλος των ακινήτων αλλά και να τα εφαρμόσει στο πλαίσιο των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε και η επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του Δημοσίου, η επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις, η περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ, η εργασιακή εφεδρεία, το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων το ασφαλιστικό, δράσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και το θέμα των τόκων και ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της «επισφράγισης» των τελικών αποφάσεων της τρόικας, προκειμένου να δώσουν την τελική έγκριση για την εκταμίευση, μέσω έκτακτου Eurogroup τον Οκτώβριο, της 6ης δόσης του δανείου.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ....

Διέψευσε κατηγορηματικά το γραφείο του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς αναφορικά με ότι έδωσε δίκαιο ο πρωθυπουργός στις τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στη Mεσόγειο στην τηλεφωνική συνομιλία πριν από λίγες που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισε τα όσα ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος «ως απαράδεκτες αθλιότητες», ενώ η Αθήνα προέβη για το θέμα σε έντονο διάβημα προς την Άγκυρα.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι στην Προύσα, ο Μπουλέντ Αρίντς είχε ισχυριστεί ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Έρντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στον Τούρκο ομόλογο του ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξάγει έρευνες για εντοπισμού φυσικού αερίου, με μόνο αντάλλαγμα να μην προκληθεί ένταση.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου αντιπροέδρου είναι «απαράδεκτες αθλιότητες που θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις Παπανδρέου Ερντογάν, ενώ επιβαρύνουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΟ...ΡΕΛΑΝΤΙ....

Με τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πάπα Βενέδικτου στο Castel Gandolfo, η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια την συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, σχετικά με τις διμερείς σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας.

Σε ανάμνηση της συνάντησης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, προσέφερε στον Ποντίφικα μια εικόνα του Αγίου Βενεδίκτου της Νούρσια, καθώς και ένα συλλεκτικό άλμπουμ με τοιχογραφίες του Ρουμπλιώφ.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε ότι "είμαι εντυπωσιασμένος για τις γνώσεις του Πάπα Βενέδικτου, όσον αφορά την ορθόοδοξη παράδοση. Πριν από λίγες ημέρες που ήταν στην Γερμανία μίλησε με τους εκεί Ορθοδόξους, όπου αναφέρθηκε στον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών".

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης για εάν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και του Πάπα Βενέδικτου, ανέφερε: "Πιστεύω αργά η γρήγορα η συνάντηση αυτή θα γίνει... Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για να ορίσουμε ημερομηνία, αλλά αυτό που έχει μεγάλο βάρος για εμάς είναι το περιεχόμενο της συνάντησης."

"Μόλις αυμφωνήσουμε για το περιεχόμενο της συνάντησης, ακόμη και σε σημεία που διαφωνούμε η έχουμε διαφορετικές απόψεις, τότε νομίζω θα είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι θα γίνει η συνάντηση", πρόσθεσε ο κ. Ιλαρίων.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, υπογράμμισε ότι "μια τέτοια συνάντηση απαιτεί, πολύ προσεκτική προετοιμασία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να βιαζόμαστε".

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑ....

"Αγαπητέ Δημήτρη,
Είσαι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και όχι ταχυδρόμος του κ. Γ. Βαρδινογιάννη. Από εδώ και πέρα σε παρακαλώ, για το καλό του Παναθηναϊκού, διαφύλαξε το θεσμικό κύρος σου και μην ανακατευτείς ξανά σε θέματα που αφορούν τους μετόχους.
Αφού μπήκε στην διαδικασία πες τους ότι μόνη τους λύση είναι η εγγύηση ότι θα πάρουμε πίσω όσα ξοδέψαμε για το Βοτανικό και δεν θα έχουμε οποιαδήποτε συνέπεια από τυχόν νομικές ευθύνες.
Όλα τα άλλα είναι επινοήσεις του κ. Γ. Βαρδινογιάννη που παραβαίνουν το νόμο και την κοινή λογική. Αν θέλει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο Πρωτοδικείο και την πτώχευση είναι καθαρά δικό του θέμα και ευθύνη

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΝΟΜΠΕΛ ΜΕ Ρ. ΧΑΜΙΛΤΟΝ...

Ο διαπρεπής Έλληνας μαθηματικός Δημήτρης Χριστοδούλου, μοιράστηκε το εφετινό βραβείο Shawγια τις μαθηματικές επιστήμες, που θεωρείται ως το ασιατικό νόμπελ, μαζί με ένα άλλο ιερό τέρας των σύγχρονων μαθηματικών, τον Αμερικανό Ρίτσαρντ Χάμιλτον. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Να σημειωθεί ότι...
τα συγκεκριμένα βραβεία δίνονται από το το 2004
σε επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο που το έργο τους έχει ξεχωρίσει στους τομείς της αστρονομίας, της ιατρικής και των μαθηματικών. Λέει ο κ. Χριστοδούλου γι' αυτή τη διάκρισή του: " Χάρηκα ακόμα περισσότερο επειδή το μοιράστηκα με τον Χάμιλτον, τον οποίο θεωρώ αδελφή ψυχή. Έχουμε την ίδια νοοτροπία, την ίδια φιλοσοφία. Είναι ένας άνθρωπος σαν κι εμένα, κάπως μονήρης. Αφοσιώνεται σε κάτι και ακολουθεί το δικό του όραμα χωρίς να δίνει σημασία στο τι λένε οι άλλοι». Όμως στην Ελλάδα δεν τον έχουν καλέσει τα τελευταία 10 χρόνια να κάνει ούτε μία διάλεξη. Να, τι αναφέρει ο ίδιος: "Δεν με έχουν καλέσει στην Ελλάδα να κάνω ούτε μία διάλεξη. Επί δέκα ολόκληρα χρόνια. Ενώ είχα πολλές φορές εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον, χωρίς μάλιστα ποτέ να ζητήσω την οποιαδήποτε αμοιβή. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτή η συμπεριφορά. Eνα πράγμα είναι η άγνοια. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει υποβαθμιστεί. Το μόνο που έχει μια διεθνή παρουσία είναι το πανεπιστήμιο Κρήτης. Και αυτό το βλέπεις γιατί όταν πας εκεί υπάρχουν μεταδιδακτορικοί φοιτητές από τη Γερμανία, την Αγγλία, την Αμερική, διάφορες χώρες. Στο πανεπιστήμιο Αθηνών κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Φαίνεται καθαρά ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν παραμείνει σε ό,τι ίσχυε πριν από τριάντα χρόνια. Δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις. Πριν ήμασταν περισσότερο εναρμονισμένοι με το διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι. Επίσης έχει μειωθεί σε τρομακτικό βαθμό ο αριθμός των Ελλήνων μεταπτυχιακών φοιτητών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Καμία σχέση με την εποχή που εγώ ήμουν μεταδιδακτορικός φοιτητής. Ο σύλλογος των Ελλήνων φοιτητών στο Πρίνστον ήταν μεγάλος σύλλογος. Σήμερα είναι τρεις κι ο κούκος».

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ....

29-09-2011: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σύλληψη 14 ατόμων για παράνομα παίγνια σε κατάστημα που λειτουργούσε σαν μίνι καζίνο

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 28-9-2011 από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και των Α’ Τ.Α Περιστερίου και Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο (2) καταστήματα στο Περιστέρι και στην Αγία Βαρβάρα για εξακρίβωση παράνομης διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων

Στο πρώτο κατάστημα στο Περιστέρι, το οποίο είχε μετατραπεί σε μίνι-καζίνο και λειτουργούσε άνευ αδείας λειτουργίας αρμόδιας Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Εβδομήντα έξι (76) ηλεκτρονικά τυχερά παιγνιομηχανήματα.

Τέσσερα (4) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια με επικάλυψη πράσινης τσόχας.

Μία (1) επιτραπέζια ηλεκτρονική ρουλέτα.

Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Πλήθος από μάρκες και τράπουλες.

Το χρηματικό ποσό των 2.148,40 ευρώ.

Συνελήφθησαν πέντε (5) εργαζόμενοι στο κατάστημα διότι επέτρεπαν τη διεξαγωγή τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα, ρουλέτες καθώς και παίγνια που διεξάγονταν μέσω διαδικτύου, με σκοπό το οικονομικό όφελος τόσο των ιδιοκτητών όσο και των παικτών. Συνελήφθησαν επίσης και εννέα (9) παίκτες-πελάτες .Οι ιδιοκτήτες-υπεύθυνοι λειτουργίας του καταστήματος αναζητούνται να συλληφθούν εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Α’ Τ.Α Περιστερίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο δεύτερο κατάστημα στην Αγία Βαρβάρα συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος, διότι επέτρεπε τη διεξαγωγή τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα, ρουλέτες καθώς και παίγνια που διεξάγονταν μέσω διαδικτύου, με σκοπό το οικονομικό όφελος τόσο των ιδιοκτητών όσο και των παικτών και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) παιγνιομηχανήματα.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας.

ΡΗΜΑΖΟΥΝ....

Αρχαία κάστρα ρημάζουν μέσα στο χρόνο και κανείς δεν ασχολείται! Οχυρά σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου καταρρέουν, την στιγμή που οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ούτε καν τον ακριβή αριθμό τους. Ο αρχαιολόγος Δημήτρης Αθανασούλης αναφέρει σχετικά: "Η εγκατάλειψη των κάστρων έχει ως συνέπεια
πολλά να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και....
ορισμένα άλλα να καταρρέουν. Μια δυνατή βροχή ήταν αρκετή για να αποτελειώσει έναν από τους δύο ύψους 10μέτρων πύργους του κάστρου του 13ου αι., κοντά στον Μελιγαλά. Υπό κατάρρευση είναι κι ο λεγόμενος πύργος του Βιλεαρδουίνου στην Μεθώνη και ένας προμαχώνας στην Κορώνη. Ο αγώνας είναι άνισος. Ο χρόνος νικάει πάντα, αλλά δεν πρέπει να τα αφήσουμε στην τύχη τους», Είναι εκατοντάδες σ' ολόκληρη τη χώρα, που, αν και πριν από έξι αιώνες αποτελούσαν σύμβολα δύναμης κι εξουσίας σήμερα είναι ρημαγμένα και απρόσιτα. Πρόκειται για τα κάστρα που άρχισαν να χτίζονται με το τέλος του αρχαίου κόσμου, τον 5ο αι. μ.Χ. έως τον 15ο αιώνα, μέχρι την εποχή δηλαδή που η τέχνη των οχυρώσεων αλλάζει, αφού εμφανίζονται τα πυροβόλα.

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ....

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, εκφώνησε την ακόλουθη ομιλία κατά την εκδήλωση Μνήμης στον Ποιητή-Πολιτικό Γιάννη Κουτσοχέρα, στα Ιωάννινα, Τετάρτη 28/9/2011:

Σε μία κρίσιμη εποχή, κατά την οποία η ποίηση και εν γένει η λογοτεχνία, παραμένουν αρωγοί κάθε εποικοδομητικού προβληματισμού και κάθε δημιουργικής σκέψης, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που βρισκόμαστε απόψε εδώ, στην πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών για να εκπληρώσουμε ένα μικρό μόλις μέρος, από το μεγάλο χρέος που έχουμε, προς τον αείμνηστο Γιάννη Κουτσοχέρα.

Σε έναν από τους πιο αξιόλογους μεταπολεμικούς Έλληνες ποιητές, που αγωνίστηκε με πάθος για την πνευματική καλλιέργεια και ανάταξη του λαού μας.

Στον Αχαιό πολιτικό, που ξεκινώντας από τη Ζήρια Αιγιαλείας, κατόρθωσε να εκφράσει και να αναδείξει την αγωνία και τους πόθους της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, προάγοντας ταυτόχρονα και τις αξίες των πανανθρώπινων ιδανικών.

Τιμώντας και αναδεικνύοντας την προσφορά αυτού του μεγάλου πνευματικού Ανθρώπου, αποτίνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον αξέχαστο λογοτέχνη, τον μαχόμενο δικηγόρο, τον ευπατρίδη πολιτικό, τον κοσμοπολίτη πρέσβη, μα πάνω απ’ όλα στον φλογερό διανοητή, οραματιστή και κοινωνικό σκαπανέα του ανθρωπισμού της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Το σπουδαίο, διαχρονικό και πανανθρώπινο έργο του, καθώς και η καθολική εκτίμηση και αναγνώριση της αξίας της παγκόσμιας παρακαταθήκης του, κρατούν ακόμη και σήμερα σε όλους εμάς, ζωντανή τη μνήμη του.

Ο ποιητής του Ελλαδικού και πανανθρώπινου χώρου, «ο ηθοπλάστης διανοούμενος της πολιτικής συνείδησης», όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε ο σπουδαίος ιστορικός της τέχνης, Λεόντιος Πετμεζάς, υπήρξε ταυτόχρονα και ο πολιτικός που αγωνίστηκε σκληρά για την αυτονόητα ισότιμη θέση της Γυναίκας στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, και κυρίως για την παγίωση του γλωσσικού αυτονόητου, μέσα από την ολοκλήρωση της Γλωσσικής μεταρρύθμισης και την καθιέρωση του μονοτονικού συστήματος.

Πορεύθηκε ενεργά τον πολυτάραχο εικοστό (20ο) αιώνα, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες της χώρας, στην Εθνική Αντίσταση, στον αγώνα της Κύπρου, στον αντιδικτατορικό αγώνα, ενώ η Παγκόσμια Κίνηση του Πολίτη του Κόσμου και η Παγκόσμια Κίνηση “τροφή για όλους”, που ίδρυσε το 1971, αποτελούν ανεκτίμητες παρακαταθήκες του Γιάννη Κουτσοχέρα στην ανθρωπότητα.

Τα έργα του, πλούσια σε γεγονότα, εικόνες και συναισθήματα, είναι εμπνευσμένα από τους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, τα λαϊκά οράματα και τις αξίες της ανθρώπινης ζωής και αποτελούν για όλους μας μία γόνιμη και διαχρονική πνευματική τροφή, καθώς μας υποδεικνύουν τις σημαντικές κατακτήσεις που μπορούμε να πετύχουμε, όταν με αφοσίωση και μεθοδικότητα υπηρετούμε υψηλούς στόχους και πανανθρώπινα ιδανικά.

Τα πολιτικές θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε, τις χρησιμοποίησε για να ακουστεί πιο δυνατή η γνήσια αυθεντική φωνή του και για να υπηρετήσει με καλύτερους όρους το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον, σπάζοντας όλα εκείνα τα στερεότυπα που αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο στο επίπεδο της κοινωνίας και της πολιτικής αλλά και σε αυτό του πολιτισμού, της διανόησης και της γνώσης.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1964 με την Ένωση Κέντρου και επανεκλέχτηκε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1974, του 1977 και του 1981.

Διατέλεσε κοινοβουλευτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1974 μέχρι το 1981, ευρωβουλευτής από τον Ιανουάριος μέχρι τον Οκτώβριο του 1981, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO από το 1985 μέχρι το 1988, καθώς και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων.

Τιμήθηκε με το μεγάλο Βραβείο Παγκόσμιας Ποίησης το 1970 και το Βραβείο Ευρώπης το 1985, ενώ προτάθηκε και για το βραβείο Nobel Ειρήνης και Λογοτεχνίας.

Ο συνοδοιπόρος και συνεχιστής των οραμάτων του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, αποτέλεσε την ψυχή της πιο ριζοσπαστικής μέχρι την περίοδο του μεσοπολέμου, μεταρρύθμισης για το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Αξίζει να αναφερθεί η καταλυτικής σημασίας τοποθέτησή του, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Δήμων και Κοινοτήτων, που έγινε στην αίθουσα της παλιάς Βουλής, όπου παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας και των τότε αρχηγών όλων των κομμάτων, ο Γιάννης Κουτσοχέρας έσπειρε τους καρπούς της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας.

Γι’ αυτό και αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τον ίδιο, η ψήφιση τον Οκτώβριο του 1932 από την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Νόμου για την Ίδρυση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία προέβλεπε την ίδρυση ενός ασφαλιστικού ταμείου υποχρεωτικής ασφάλισης για τους μισθωτούς και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ταγμένος στο δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στην παλινόρθωση της βασιλείας του 1935, ταυτίστηκε με τους αγώνες για την δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο, τον δημοκρατικό διάλογο και τον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό.

Η γυναικεία ψήφος στις δημοτικές εκλογές του 1934 και η επίσημη κατοχύρωσή της στο Σύνταγμα του 1952, φέρουν το στίγμα των αγώνων του Γιάννη Κουτσοχέρα, που με τις παρεμβάσεις του, έδωσε ουσία και περιεχόμενο στις διεκδικήσεις του Γυναικείου Κινήματος στη χώρα μας.

Με το έργο του, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας των Εθνών, προώθησε τον πανανθρώπινο στόχο της επίτευξης της παγκόσμιας ειρήνης, ενώ οι καίριες παρεμβάσεις του εξέφρασαν αμέσως μετά τη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τον προβληματισμό των ανθρώπων του πνεύματος και της πολιτικής για την Ειρήνη.

Καταλυτικής σημασίας ήταν η συμβολή του μεγάλου Αχαιού ποιητή και πολιτικού, στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, καθώς με δική του εισήγηση προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Συγγραφέων, προτάθηκε και έγινε τελικά επιτεύχθηκε, η δημιουργία στους Δελφούς ενός παγκόσμιας ακτινοβολίας, διεθνούς πνευματικού κέντρου.

Μνημονεύοντας και τιμώντας σήμερα τον αείμνηστο Γιάννη Κουτσοχέρα, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο το μεγαλείου της ιστορικής του μνήμης και αισθανόμαστε όλο και πιο πολύ την ανάγκη να παραδειγματιστούμε από τους δικούς του αγώνες και τη δική του προσφορά προς την πατρίδα.

Διαρκώς θα πρέπει να διδασκόμαστε από την πορεία και το έργο του.

Όμως δεν αρκεί να καταφεύγουμε στις υποθήκες και τις παρακαταθήκες που μας άφησε, μόνο στις δύσκολες ώρες. Πρέπει το έργο και το παράδειγμά του, οι αγώνες και τα οράματά του να μας καθοδηγούν και να μας οπλίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για να δώσουμε υπεραξία στα πολλά επίκαιρα μηνύματα που μας κληροδότησε.

Ειδικά σήμερα που βιώνουμε μια πολυεπίπεδη κρίση, η οποία δεν συνδέεται μόνο με οικονομικά δεδομένα αλλά και με αξιακά πρότυπα, η ευθύνη μας να κρατήσουμε ζωντανά τα επίκαιρα μηνύματα της θυσίας, της προσφοράς, της αυταπάρνησης και της ακατάβλητης προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο που μας δίδαξε ο Γιάννης Κουτσοχέρας, γίνεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Γιατί η υπεραξία του έργου του, αποτελεί σήμερα ένα υγιές σημείο αναφοράς, έναν πολύτιμο σύμμαχο αντίστασης προς την ασημαντότητα και την απαξίωση και μια ασφαλή αφετηρία για έξοδο από την πολύμορφη κρίση.

Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ειλικρινές μου ευχές προς τη Σουλιώτικη Συμπολιτεία και το Διεθνές Ίδρυμα «Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα», για το σπουδαίο έργο που διαχρονικά επιτελούν αλλά και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να αναδείξουμε, ως παράδειγμα που μας φωτίζει και μας οδηγεί τα διδάγματα, τις αρχές και τις αξίες ενός αφοσιωμένου εργάτη του πνεύματος.

Είμαι πεπεισμένη για τους γόνιμους καρπούς που θα αποφέρει αυτή η πνευματική σας σύμπραξη και σας εύχομαι ολόψυχα, καλή δύναμη για να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να συμβάλλετε ενεργά στη διάδοση του ποιητικού και κοινωνικού έργου του Γιάννη Κουτσοχέρα.

Η Ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα όλοι οι φορείς της Ηπείρου και της Αχαΐας, έχουμε χρέος να αναδείξουμε και να προβάλλουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, την πλούσια προσφορά του, ώστε να αποτελέσει και για τις μέλλουσες γενεές, μια σημαντική πνευματική και ηθική παρακαταθήκη.

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΛΑΤΙ.!!!

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του σκάφους Tiangong 1, σηματοδοτώντας έτσι τα πρώτα βήματα της Κίνας σε επιχειρήσεις στο διάστημα.

Το «Επουράνιο Παλάτι» εκτοξεύτηκε από την έρημο Γκόμπι στις 16:16 (ώρα Ελλάδος) ενώ την εκτόξευσή του παρακολούθησε ζωντανά ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουέν Τζιαμπάο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ...ΤΣΑΡΟΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ....

Για τρίτο βράδυ συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με κατοίκους Ρομά στη Βουλγαρία, μετά τον θάνατο νεαρού που παρασύρθηκε από μικρό λεωφορείο που οδηγούσαν Ρομά. Δύο Ρομά, πατέρας και γιος, κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επιθέσεις στην πόλη Μπλαγκεβράντ. Κάτοικοι της πόλης, όταν έμαθαν για τον θάνατο του 19χρονου, οπλισμένοι με ξύλα και τσεκούρια κινήθηκαν απειλητικά προς τη γειτονιά που ζουν οι Ρομά.

Ο Κοσταντίν Τοντόροφ δήλωσε ότι σκίνχεντ επιτέθηκαν σε εκείνον και τον γιο του, την ώρα που τοποθετούσαν αφίσες σε τοίχους. Είπε ότι οι άνδρες έριξαν το παιδί κάτω και κανείς δεν πήγε να τους βοηθήσει. Σύμφωνα με το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας, μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε στους δρόμους της πόλης, για να εμποδίσει τα περιστατικά βίας.

Περίπου 650 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε αρκετές πόλεις της χώρας. Ο αριθμός ήταν, πάντως, μικρότερος από τις προηγούμενες ημέρες. Αφορμή για την ένταση ήταν η δολοφονία νεαρού από αυτοκίνητο του περιβάλλοντος του αυτόκλητου «Τσάρου των Ρομά», Κίριλ Ράσκοφ, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο χωριό Κατούνιτσα από άτομο του περιβάλλοντος του Κίριλ Ράσκοφ. Θύμα είναι ο 19χρονος Άνγκελ Πέτροφ. Στα επεισόδια και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν στο χωριό, με αίτημα την απομάκρυνση του ηγέτη των Ρομά, ένας 16χρονος κάτοικος του χωριού, φίλος του θύματος, έχασε τη ζωή του από καρδιακή ανεπάρκεια.

Τελικά, ο - 69 ετών - Κίριλ Ράσκοφ συνελήφθη τελικά την Τετάρτη στη Φιλιππούπολη με την κατηγορία της απειλής δολοφονίας.

ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΧΑΙΑ-ΗΛΕΙΑ....

Μία μεγάλη αγκαλιά προστασίας άνοιξε η «Λαρσινός Α.Ε»

για όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου.

Η πλήρης κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών για ατυχήματα στους μαθητές της Πελοποννήσου, είναι η νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης της «ΛΑΡΣΙΝΟΣ α.ε».

Με ιστορία 20 ετών στους τομείς της εκμετάλλευσης λατομείων και του έτοιμου σκυροδέματος, η εταιρία ανέλαβε μία μεγάλη πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης. Την ασφαλιστική κάλυψη κατά ατυχημάτων για όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Επεκτείνοντας τη δράση που είχε ξεκινήσει πιλοτικά την προηγούμενη χρονιά για τους μαθητές του νομού Κορίνθου, η εταιρία με γνώμονα τις πιέσεις που υφίσταται το οικογενειακό εισόδημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, επιβεβαίωσε την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση αλλά και την ευαισθητοποίηση της για την προστασία των παιδιών και των νέων.

Έτσι για όλη τη φετινή σχολική χρονιά, 87.202 μαθητές του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για τις ιατροφαρμακευτικές τους δαπάνες.

Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει η «Λαρσινός α.ε» αφορά 20.818 μαθητές στο ν. Κορίνθου, 12.732 στο ν. Λακωνίας, στο ν. Αργολίδας,16.254, στο ν. Αρκαδίας 12.980 και 24.418 μαθητές στο ν. Μεσσηνίας.

Η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης “Κορινθία 2011″. Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, βουλευτών και δημάρχων, η Πρόεδρος της εταιρίας κα. Ευγενία Λαρσινού και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Λαρσινός παρέδωσαν τα πρώτα ασφαλιστήρια στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και στον Γραμματέα της Περιφερειακής Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο

ΡΩΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ....

Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2011 η Ρόδος φιλοξενεί το Ελληνορωσικό
Επενδυτικό Συνέδριο «Νέοι Ορίζοντες για Οικονομικές, Τουριστικές και Εμπορικές
Σχέσεις».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Εμπορικό
Επιμελητήριο της Μόσχας υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και
Ρωσίας, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως
επίσης το Επιμελητήριο Ρωσίας και το Επιμελητήριο Μόσχας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο εκπρόσωπος της
Ρωσικής Πρεσβείας Πληρεξούσιος Πρέσβης κ. Evgeny Yurkov και o Πρόεδρος της
Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου
παρέθεσαν τους βασικούς στόχους και τα χαρακτηριστικά του Συνεδρίου.

Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι σε ένα περιβάλλον συλλογικής κατήφειας και
αβεβαιότητας υπάρχουν διέξοδοι, ευκαιρίες και δυνατότητες που οφείλουμε να
αναζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε σαν χώρα και αυτή είναι η επιδίωξη με τη
διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου. Ανέφερε ότι ο θεσμός της περιφέρειας
μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών και στη
διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φιλικού για την επιχειρηματικότητα. Οι
περιφερειακές δυνάμεις της χώρας διαθέτουν αποθέματα αποφασιστικότητας και
θέλησης για να βοηθήσουν την εθνική υπόθεση. Ανέφερε ότι η προσέγγιση με τη
Ρωσία ξεκίνησε αρχικά με το σκεπτικό της νέας τουριστικής αγοράς και οι
αρχικές εκτιμήσεις ήταν συντηρητικές και συγκρατημένες. Η τελευταία
επιχειρηματική αποστολή στη Ρωσία έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τη ρωσική
πλευρά. Όπως είχαν υποσχεθεί οι Ρώσοι σε προηγούμενες επαφές, ενίσχυσαν
σημαντικά το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο διπλασιάζεται ο αριθμός
Ρώσων τουριστών στο νότιο Αιγαίο. Για το 2011 υπολογίζεται αύξηση 65% με
120.000 στα Δωδεκάνησα και 250.000 συνολικά στο νότιο Αιγαίο. Υπολογίζεται ότι
οι συνολικές αφίξεις στην Ελλάδα είναι 600.000, συνεπώς σημαντικό μέρος αυτών
έρχεται στα Δωδεκάνησα. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης,
εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι αν η προσπάθεια συνεχιστεί με αυτούς τους
ρυθμούς, η ρωσική αγορά θα συνεχίσει αυτήν την αλματώδη αύξησή της. Από
οικονομική άποψη ο οικονομικός αντίκτυπος ενός Ρώσου τουρίστα αντιστοιχεί σε
δύο με δυόμισι Ευρωπαίους τουρίστες. Το θερμό περιβάλλον στη Ρωσία προκάλεσε
μια επέκταση των σχεδίων και για άλλες κατευθύνσεις που θα ξεπερνά τα τοπικά
όρια. Ομολόγησε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν συνάντησε άλλο λαό με τόσο
φιλελληνισμό και είδε την αγωνία και τον πόνο τους και αυτών που παρακολουθούν
να γίνεται στην Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι τον συγκλόνισε το γεγονός να τους
ακούει να λένε ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα μόνη της. Απαρίθμησε ορισμένα από
τα κεφάλαια με το οποία θα ασχοληθεί το συνέδριο, όπως νέες τεχνολογίες στην
αφαλάτωσης του νερού και στη διαχείριση απορριμμάτων, η συνεργασία στο εμπόριο
και στη χρηματαγορά, ο τουρισμός κ.λπ..
Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την πικρία του ότι στα οκτώ χρόνια που είναι Πρόεδρος
της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας, δεν είδε την εκπεφρασμένη
βούληση σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και το δέσιμο μεταξύ των δύο λαών να
μεταφράζεται σε ουσιαστικά οικονομικά και επιχειρηματικά αποτελέσματα στις
ελληνορωσικές σχέσεις. Η έμφαση στο συνέδριο της Ρόδου δεν είναι σε εύκολα
πολιτικά λόγια, αλλά στη συνάντηση επιχειρηματιών για να προκύψουν
επιχειρηματικές συμφωνίες και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια. Οι επισκέψεις στη
Ρωσία απέδειξαν ότι το πεδίο συνεργασίας είναι ευρύτατο και εκτείνεται πολύ
πέρα από τον τουρισμό, ο οποίος πρέπει να γίνει σε δωδεκάμηνη διάρκεια και όχι
μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ελλάδα είναι από τους πλέον ενδεδειγμένους
προορισμούς για επισκέπτες από την Ρωσία διότι το κλίμα της τουλάχιστον είναι
θερμότερο από οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας. Οι συναντήσεις με βουλευτές από
τη Σιβηρία και άλλες περιοχές της Ρωσίας τόνισαν τη σημασία να δώσουμε έμφαση
και στην περιφέρεια της Ρωσίας. Οι επαφές είναι χρήσιμες και για τις ελληνικές
εξαγωγές ώστε να διώξουμε οποιεσδήποτε φοβίες υπάρχουν στη Ρωσία για τις
συνθήκες στην Ελλάδα. Οι επισκέψεις στη Ρωσία ανέδειξαν τις δυνατότητες που
υπάρχει για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα με τους τομείς των φωτοβολταϊκών,
αιολικών πάρκων, στην ρωσική τεχνολογία που μπορεί να εισαχθεί στην ελληνική
αγορά και να κάνει περισσότερο ανταγωνιστικές τις τιμές, η συνεργασία στις
συμπαραγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ώστε ρωσικά προϊόντα να
κατασκευάζονται στην Ε.Ε. και να αντιμετωπίσουν λιγότερα προβλήματα στις
εξαγωγές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα που μας απασχολεί ο κίνδυνος
της αφαίμαξης της Ελλάδας από το επιστημονικό δυναμικό της. Ο κ. Κεδίκογλου
καυτηρίασε την στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο ενδιαφέρον που
εκφράστηκε για τον ΟΣΕ από τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους και δεν δόθηκε
οποιαδήποτε απάντηση στην ρωσική πλευρά. Εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτά τα
συμπλέγματα της κυβέρνησης θα σταματήσουν και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν
αναγνώρισε ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος με την Ρωσία στον εμπορικό
τομέα θα πρέπει να θεραπευθούν τέτοιες συμπεριφορές. Η αγορά των ακινήτων
είναι ένας άλλος τομέας που θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν Ρώσοι επενδυτές
και μάλιστα προωθείται νομοθεσία που θα επιτρέπει την παροχή 10ετούς βίζας σε
ιδιοκτήτες σπιτιού στην Ελλάδα. Ο κατασκευαστικός τομέας θα ενισχυθεί επίσης.
Η παρουσία στο συνέδριο εκπροσώπων και αξιωματούχων από την ρωσική περιφέρεια,
υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική και επιτρέπει την πολυδιάστατη συνεργασία
μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής περιφέρειας, Τα αγροτικά προϊόντα της
Ελλάδας θα μπορούν στην επωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία πολύ περισσότερο
για την ρωσική περιφέρεια παρά για τη Μόσχα αυτή καθαυτή. Σημείωσε ότι δεν
πρέπει να κάνουμε το βασικό λάθος και μετά από μια πολύ καλή συνάντηση
σταματήσουμε, αλλά χρειάζεται να εξακολουθήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτά που
έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ρωσική
πρεσβεία για βοήθεια σε τεχνικά θέματα και για την κινητοποίηση στη Ρωσία,
ώστε να υπάρχει μεγάλη και υψηλού επιπέδου συμμετοχή.
Ο κ. Yurkov τόνισε ότι η Ρωσική Πρεσβεία υποστηρίζει με κάθε τρόπο οποιαδήποτε
προσπάθεια για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων. Οι παραδοσιακές και
πνευματικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν μια πραγματική οικονομική βάση
ανταλλαγής γνώσεων και επιτευγμάτων στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών.
Το συνέδριο θα βοηθήσει στην εξερεύνηση καινούργιων κατευθύνσεων για τις δύο
χώρες ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας. Υπογράμμισε ότι αφού η
σημερινή οικονομική κρίση είναι παγκόσμια, παγκόσμια πρέπει να είναι και η
απάντηση στην κρίση. Περίπου 160 σύνεδροι θα έρθουν από τη Ρωσία.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ Η Ε.Ε, ΤΗΣ Τ.Ε.Δ.Δ.Ε.....

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της νεοσύστατης Τοπικής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το περιφερειακό όργανο που αντικατέστησε τις καταργηθείσες ΤΕΔΚ (ύστερα και από την κατάργηση των κοινοτήτων, με τον "Καλλικράτη").
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, στη θέση του αντιπροέδρου αναδείχτηκε ο δήμαρχος Ερυμάνθου (και πρ. πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας), Θάνος Καρπής, του γραμματέα ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ενώ μέλη εξελέγησαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πατρέων, διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τ. νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκλεγέντων το ότι αποτελούν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο 21μελές Δ.Σ., από το οποίο προήλθαν (κατά τη διαδικασία που διεξήχθη την Τετάρτη το βράδυ) τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Στα αξιοσημείωτα ασφαλώς η απουσία από το όργανο του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος δεν εξελέγη μεν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ (του οποίου επί σειρά ετών αποτελεί στέλεχος), αλλά ως ανεξάρτητος, δεν παύει, ωστόσο, να είναι ο επικεφαλής του μεγαλύτερου Δήμου της Δυτ. Ελλάδας.

ΔΙΑ ΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑ.!!!

Σοβαρό ρήγμα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης σχετικά με το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Οι 7 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα πρέπει να αποδεχθούν ένα μεγαλύτερο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Οι FT αναφέρουν ότι η διάσταση απόψεων αυτή προκύπτει εξαιτίας κλιμακούμενων φόβων ότι οι δανειακές ανάγκες της Αθήνας είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ όσο είχε εκτιμηθεί δύο μήνες πριν και απειλεί να διαταράξει την ήδη επίπονη συμφωνία που συζητήθηκε με τους ιδιώτες ομολογιούχους τον Ιούλιο.

«Αν και οι «σκληροπυρηνικοί» στην Γερμανία και την Ολλανδία έχουν ηγηθεί της απαίτησης να υποστεί μεγαλύτερες απώλειες ο ιδιωτικός τομέας, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιτίθενται σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση. Φοβούνται ότι αν ξανανοίξει η συμφωνία για τα ομόλογα θα προκληθεί νέο ξεπούλημα μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν μεγάλα ανοίγματα στην Ελλάδα και άλλα περιφερειακά ομόλογα» τονίζουν οι FT.

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων όσον αφορά την πρόταση να ανοίξει ξανά η συμφωνία με τους ομολογιούχους, που θα προκαλέσει μεγαλύτερη και ενωρίτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ακόμη και εντός της Γερμανίας, οι αξιωματούχοι είναι διχασμένοι για το αν πρέπει να πιεστούν οι ιδιώτες πιστωτές σε μεγαλύτερο «κούρεμα.»

Το Βερολίνο από παλιά ήθελε να συμβάλλουν περισσότεροι οι ιδιώτες στη νέα διάσωση, αλλά τώρα η γερμανική επιμονή έχει αυξηθεί, σύμφωνα με τις πηγές των FT.

«Οι υπουργοί Οικονομικών ήλπιζαν αρχικώς να έχει επικυρωθεί η επόμενη δόση των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα την Δευτέρα, αλλά τώρα η απόφαση αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι την έκτακτη σύνοδο σε δύο εβδομάδες».

«Το Βερολίνο αναμένεται εντέλει να εγκρίνει την δόση. Αλλά ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ορισμένοι Γερμανοί ρυθμιστές θέλουν στην συνέχεια οι τράπεζες να υποστούν μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ομόλογά τους ή να επαναδιαπραγματευτούν bond swaps, ως αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης στις αξίες των ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο και μετά».

Με βάση τους όρους της συμφωνίας του Ιουλίου, οι ομολογιούχοι συμφώνησαν να ανταλλάξουν περίπου 135 δισ. ευρώ σε ομόλογα που λήγουν έως το 2020 με νέα ομόλογα, που καλύπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποπληρωθούν μετά από δεκαετίες. Η συμφωνία αυτή ενέχει «κούρεμα» 21% για τους ομολογιούχους, αλλά τώρα οι Γερμανοί λένε ότι υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν μια συμφωνία που ήταν πολύ ευνοϊκή προς τις τράπεζες.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Μ.Μ.Ε....

«Ο Παπανδρέου εγγυάται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», «Ο Παπανδρέου απαιτεί σεβασμό για τη χώρα του», «Θέλω να σώσω αυτή τη χώρα», «Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα», είναι ορισμένοι από τους τίτλους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για την ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών στο Βερολίνο.
«Ο μίστερ-Κρίση μιλάει ωραία -καμία κριτική, ούτε λέξη για χρεοκοπία μπροστά στους κορυφαίους εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται δεκτός με εξαιρετική εγκαρδιότητα. Το μήνυμά του ''Yes, we can''» σημειώνει στο σχόλιό του το Spiegel Online. Επισημαίνει ακόμη πως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών «δεν σημαίνει ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας είναι εκ φύσεως φανατικοί οπαδοί των σοσιαλιστών πρωθυπουργών». «Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουν περιθώρια για πολιτικά τεχνάσματα. Τα 'αφεντικά' της Γερμανίας πρέπει να ποντάρουν στον Παπανδρέου, γιατί ξέρουν ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, πιθανόν να καταρρεύσει και το ευρώ, και μαζί του η δυνατότητα φθηνών εξαγωγών για τις επιχειρήσεις τους», επισημαίνεται στο σχόλιο.

«Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά κρυφά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», γράφει η εφημερίδα Bild και σχολιάζοντας τον ασπασμό Μέρκελ - Παπανδρέου και διερωτάται μήπως «ήταν ο αποχαιρετισμός των Ελλήνων από το ευρώ». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει σε χρεοκοπία της Ελλάδας πριν από τα Χριστούγεννα και παρά την καταβολή της επόμενης δόσης. Όπως αναφέρει η Bild, σε χθεσινή συνεδρίαση της K.O. των χριστιανικών κομμάτων η καγκελάριος φέρεται να δήλωσε «προσπαθούμε να αποτρέψουμε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».
«Και τι θα γίνει, εάν δεν..;», αναρωτιέται στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung και χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού «σημαντική, αυτοκριτική και γεμάτη αυτοπεποίθηση».
Για «μια δίκαιη ευκαιρία για την Ελλάδα» κάνει λόγο η Die Welt του Βερολίνου: «Η Ελλάδα αξίζει μια δίκαιη ευκαιρία. Μπορεί να έδωσε κάποτε πλαστά στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια, εθελοτυφλούσαν. Γι΄ αυτό είναι σωστό τώρα όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα κοινά μας συμφέροντα. Αλληλεγγύη όμως δεν σημαίνει να σώσουμε με οποιοδήποτε τίμημα τους Έλληνες από τη χρεοκοπία. Εξάλλου μόνον η αναδιάρθρωση του χρέους δίνει την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα».

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα», δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου του Μετάλλου Μπέρτολντ Χούμπερ στην εφημερίδα. Ο κ. Χούμπερ υποστηρίζει ότι πρέπει να ψηφιστεί αύριο το πλαίσιο για τη διεύρυνση του ταμείου στήριξης γιατί δεν υφίσταται καμία εναλλακτική λύση και προσθέτει: «Θέλω να θυμίσω ότι το γερμανικό θαύμα μετά το 1945 έγινε μόνον γιατί λειτούργησαν δύο πράγματα. Το σχέδιο Μάρσαλ και η Συνθήκη του Λονδίνου περί Εξωτερικών Γερμανικών Χρεών (1953), με την οποία παραγράφηκε γύρω στο 50% του χρέους της Γερμανίας και ορίστηκαν χαμηλά επιτόκια. Τώρα χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ....

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


«Όλοι είμαστε κομμάτια της Ελλάδας και φταίμε όλοι, εγώ νομίζω ότι και εγώ φταίω προσωπικά. Η δική μου αγωνία αφού δεν μπορώ να αλλάξω τους άλλους, είναι να βρω το μερίδιο της δικής μου συμμετοχής σ΄ αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Βήμα FM».

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος με απλό λόγο απάντησε σε διάφορα επίκαιρα ερωτήματα, ενώ υπογράμμισε ότι εάν δεν είχε κατασπαταληθεί η εκκλησιαστική περιουσία θα είχαμε εξοφλήσει το σημερινό χρέος.

Στην αρχή της συνομιλίας όταν ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον κ. Νικόλαο, υπογράμμισε ότι ξεχωρίζει ως Μητροπολίτης μέσα στην Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απάντησε: «Εγώ το να ξεχωρίσω τον εαυτό μου από την Εκκλησία δεν θα το κάνω, προτιμώ μισός και κουτσουρεμένος μέσα στην Εκκλησία, παρά ακέραιος εκτός. Εμένα με μεθάει η Εκκλησία, εγώ τα έδωσα όλα για την Εκκλησία και έλαβα συνειδητά μια απόφαση.»

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Νικόλαος για το εάν τελικά πληρώνετε, ανέφερε ότι «σήμερα πληρώνομαι δυστυχώς, πληρώθηκα πρώτη φορά ως Επίσκοπος. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν είχα ΑΦΜ, δεν ήθελα να έχω σχέση με το σύστημα και τελικά το σύστημα με έκανε δημόσιο υπάλληλο ενώ δεν ήθελα».

«Ξέρω προσωπικά τέσσερεις Μητροπολίτες που το 100% του μισθού τους, πηγαίνουν στα ιδρύματα τους. Εμείς τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα τα κρατάμε με αίμα», πρόσθεσε ο κ. Νικόλαος.

«Είμαι υπέρ του χωρισμού με το Κράτος»

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ερωτηθείς για την σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, τόνισε: «Θα σας πω πως νιώθω, όχι πως σκέφτομαι. Εγώ είμαι πολύ υπέρ του χωρισμού ότι και αν σημαίνει αυτό ο χωρισμός, όπως στην Κύπρο δεν υπάρχει σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας, έχει κανένα πρόβλημα η Κύπρος; Η μόνη χώρα που έχει αυτό το πράγμα για ιστορικούς λόγους, είμαστε εμείς».

«Χάθηκαν τα πάντα και κυρίως η σχέση με το λαό, βγήκε ότι είμαστε περισσότερο κράτος. Τώρα τι φοβίζει και ποιους φοβίζει, αυτό είναι ένα άλλο πράγμα. Εγώ πάντως το θέλω και φαίνεται ότι πάρα πολύ καλό», υπογράμμισε ο κ. Νικόλαος.

«Η περιουσία της Εκκλησίας κατασπαταλήθηκε»

Επίσης αναφερόμενος στην περιουσία της Εκκλησίας, τόνισε ότι «το 1833 πήραν από την Εκκλησία το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ δεσμεύθηκε το υπόλοιπο 3% και έμεινε το 1%. Εάν δεν δινόταν τόσο μεγάλο ποσοστό και έμεινε ένα 30% περίπου στην Εκκλησία, σήμερα θα μπορούσαμε να εξοφλήσουμε το χρέος.»

«Δυστυχώς η περιουσία της Εκκλησία κατασπαταλήθηκε εις βάρος του πολίτη, εις βάρος του λαού, τι κρίμα…», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να φορολογηθεί η Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας έδωσε σαφείς απαντήσεις τονίζοντας ότι «αυτοί που λένε να μην πληρώσει κανένας γιατί είναι χαράτσια, ζητούνε να πληρώσει η Εκκλησία ένα χαράτσι. Γιατί; Για να μην δώσει ανάσα στον φτωχό λαό; Ο κόσμος ζητά συνεχώς έχει φτάσει στο αμήν, έχει στεγνώσει που να απευθυνθεί; Όλοι ζητάνε από εμάς, είναι τραγική η κατάσταση».

«Ξαφνικά μας ζητείτε να πληρώσουμε αυτόν τον έκτακτο φόρο και τελικά μας είπαν ότι είναι και μόνιμος, για το σπίτι που μένουμε. Σαν να είναι το Κράτος φτωχότερο και από τους φτωχούς. Φτάσαμε αντί τα έξοδα μας, να γίνονται για το φαγητό και τις ανάγκες μας, ότι βγάζουμε να πάνε στις δύο φοβερές λέξεις – φόρους και χρέη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Επίσης τόνισε: «Ποιος μπορούσε να φανταστεί αυτός ο υπέροχος και υπερήφανος λαός μας, θα έφτανε σ’ αυτό το κατάντημα; Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, και παρά ταύτα να έχουμε ως λαός, διασυρθεί παγκοσμίως, Και τώρα χωρίς καμία ελπίδα και εγγύηση να διεκδικεί το κράτος, πιεστικά τα δάνεια. Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο…»

«Θέλω να κάνω μια καλή επανάσταση»

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας σημείωσε ότι θέλει να μιλήσει στον λαό και να πει ότι δεν αντέχουμε άλλο, αλλά να μην παρεξηγηθεί από μερικούς ότι είναι πολιτική η φωνή.

«Θέλω να κάνω μια επανάσταση, αλλά καλή επανάσταση για να μην αποκοιμηθούμε. Δηλαδή ας φωνάξουμε στους ηγέτες μας, και να μεταφέρουμε την ανάγκη μας. Πρέπει να πούμε ότι δεν μπορούμε άλλο, βρείτε άλλες λύσεις γι΄ αυτό είστε εκεί πάνω», τόνισε ο κ. Νικόλαος.

Ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να το καταλάβουνε ότι δεν είναι μόνο οφειλέτες στους δανειστές τους, αλλά είναι οφειλέτες και στο λαό που τάχθηκαν να υπηρετήσουν».

«Ήρθε η ώρα που ο λαός πρέπει να δείξει το διαμέτρημα της δύναμης του, να κάνει γνωστά τα όρια του. Όλοι μαζί ίσως πάρουμε τις τύχες μας, στα χέρια μας», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

«Αν μπορούσα θα άλλαζα την Παιδεία»

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος σε ερώτηση τι θα άλλαζε σήμερα στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων τόνισε: « Σ΄ αυτόν τον τόπο θα άλλαζα την Παιδεία, πιστεύω ότι η Παιδεία έχει αλλάξει. Αυτή τη στιγμή αυτό που παθαίνουμε σαν λαός, το πάθαμε γιατί έγιναν λάθη στην Παιδεία μας τις τελευταίες δεκαετίες».

«Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας, διότι η νοοτροπία είναι ως λαού δυστυχώς νοσηρή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

«Ο σκοπός της Εκκλησίας»

Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι σήμερα βλέπουν περισσότερο την Εκκλησία κοινωνικά ότι βοηθάει τους φτωχούς, ότι μαζεύει τους νέους το α’ το β’, καλά είναι όλα αυτά αλλά σκοπός της Εκκλησίας είναι να φανερώνει τον Θεό σ΄ αυτόν τον κόσμο ως αλήθεια».

ΠΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ....

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 17 Οκτωβρίου 2011.

30/9-2/10/2011: 6ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης «Ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση», που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ιστορικού Αρχείου Νεοελληνική και Διεθνούς Εκπαίδευσης. Την κεντρική ομιλία στο παραπάνω συνέδριο θα εκφωνήσει ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μπαμπινιώτης (Παρασκευή, 30/9/2011, ώρα 17.00). Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες: 200 και πλέον εισηγητές που θα κάνουν ανακοινώσεις, ο Ομότιμος Καθηγ. του ΑΠΘ Χρ. Τσολάκης, ελληνιστές, καθηγητές ξένων Πανεπιστημίων, κ.ά. Πληροφορίες στα τηλ.: 2610 997685 και 2610 969717.

3-4/10/2011: Διεθνές Συνέδριο: «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών – ΙΤS 2011», που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μεταφορών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με την Οδική Ομοσπονδία Ελλάδος. Tα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (Intelligent Transportation Systems) αποτελούν τεχνολογία αιχμής στις μεταφορές, τη συγκοινωνιακή υποδομή και τα δίκτυα, και συμβάλλουν ουσιαστικά στον σχεδιασμό για άνετες, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις. Το Συνέδριο προσφέρει την ευκαιρία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, άλλους επαγγελματίες να ανταλλάξουν απόψεις στην εξέταση προβλημάτων και λύσεων, νέων τεχνολογιών, σύγχρονων εξελίξεων σε θέματα Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Πληροφορίες στον Καθηγητή του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Ευ. Ματσούκη, τηλ. 2610 997647.

6-9/10/2011: 6ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Υπολογιστικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής, που διοργανώνεται από το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο «Έρευνα και Εφαρμογές Ιατρικής Μοριακής Γενετικής», με συμμετοχές από όλα τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και της Κύπρου. Επίσης, διακεκριμένοι επιστήμονες Βιοπληροφορικής και Υπολογιστικής Βιολογίας από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου ως προσκεκλημένοι ομιλητές. To 6ο Συνέδριο της EEYBB πραγματοποιείται φέτος στην Πάτρα ύστερα από πρωτοβουλία του Ενδοπανεπιστημιακού Δικτύου «Έρευνα και Εφαρμογές Ιατρικής Μοριακής Γενετικής» (http://mgn.upatras.gr) και υποστηρίζεται από το Πανεπιστημίο Πατρών και το ΙΤΕ/ΕΥΧΗΜΥΘ. Παράλληλα, στις 6-7 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από τον Άξονα Βιοπληροφορικής του Δικτύου, εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα με θέμα «Προηγμένα Εργαλεία και Εφαρμογές Βιοπληροφορικής». Η τοπική οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους Καθηγητές Ν. Μοσχονά (Τμήμα Ιατρικής) και Α. Τσακαλίδη (Τμήμα Μηχανικών Η/Υ) του Παν/μιου Πατρών και την Ερευνήτρια Μ. Κλάπα του ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ. Πληροφορίες στο τηλ. 2610 997602.

14-15/20/2011: Σεμινάριο ATLS - Εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής στο τραύμα, που απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο ATLS–PHTLS. Πληροφορίες: γραμματεία ATLS, ΠΓΝΠ, τηλ.: 2610- 910076.

17/10/2011: «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη: Ο Διονύσης Τσακνής τραγουδάει για το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ». Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, με σκοπό την υλική και ηθική ενίσχυση και υποστήριξή του, διοργανώνει συναυλία με τον Δ. Τσακνή. Ο καλλιτέχνης, γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία, θα προσφέρει αφιλοκερδώς την τέχνη του στους φίλους του ΚΕΘΕΑ, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν αποκλειστικά στον Σύλλογο, ως στήριξη στο έργο που επιτελεί. Ώρα έναρξης 20.30. Τιμή εισιτηρίου 15 €. Πληροφορίες στο τηλ. 2610-993.981 και 6932915789.

ΕΥ ΓΝΩΜΟΝΕΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.!!!

Την επιθυμία του κινεζικού κράτους να τιμήσει την Κρήτη, για τη μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε η Μεγαλόνησος κατά την επιχείρηση μεταφοράς των Κινέζων πολιτών από τη φλεγόμενη Λιβύη, μετέφερε σήμερα αντιπροσωπεία που κατέφθασε στο νησί.

Ο τέταρτος στην ιεραρχία, εξοχότατος Jia Qinglin, θα διοργανώσει μάλιστα εκδήλωση για να τιμήσει την Κρήτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου σε γνωστό ξενοδοχείο, ενώ επιθυμία του Κινέζου αξιωματούχου είναι να περιηγηθεί στα μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού.

Πηγή: Cretalive

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟ ΒΟΥΝΙ...ΛΕΥΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ....

Απαλλάσσονται οριστικά για την υπόθεση των υπερτιμημένων συμβάσεων του ΟΤΕ ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, και ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Ιωαννίδης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
Ένα χρόνο μετά την παραπομπή τους σε δίκη, για το κακούργημα της απιστίας από κοινού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι εφέτες έκριναν ότι τελικά δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος τους, για να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ανατρέποντας το πρωτόδικο βούλευμα και διαφωνώντας πλήρως με την κρίση του, το Συμβούλιο Εφετών έκλεισε οριστικά την υπόθεση, απαλλάσσοντας τους δύο κατηγορουμένους, αφού προηγουμένως έκανε δεκτό το αίτημά τους για αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιόν του, προκειμένου να δώσουν επιπλέον εξηγήσεις.
Άλλα εφτά μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, πριν από ένα χρόνο. Οι επίμαχες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης του ΟΤΕ, που υπογράφτηκαν τη χρονική περίοδο 2003-2007 με τις εταιρείες INΤΡΑΚΟΜ - SIEMENS - ANKO, για τη συντήρηση των δικτύων του Οργανισμού, είχαν τίμημα 130 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το πρωτόδικο βούλευμα, το τίμημα αυτό ήταν πολύ υψηλότερο από εκείνο που είχε δικαιολογήσει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Συντήρησης Δικτύων του ΟΤΕ.
Με ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ έχει υπεραμυνθεί της ορθότητας των ενεργειών των πρώην στελεχών, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως οι χειρισμοί τους είχαν αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Οργανισμού και πως πρόκειται για έωλη κατηγορία.

Πηγή: zougla.gr

ΑΓΚΕΛΟ-ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ....ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ...

Η Γερμανία θέλει μια ισχυρή Ελλάδα και έχει κάθε διάθεση να κάνει ό,τι χρειάζεται γι' αυτό, όμως και η Αθήνα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο σε κοινές της δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πριν το δείπνο εργασίας των δύο ηγετών.

Αν και αναγνώρισε ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, για «τις οποίες ίσως δεν ευθύνεται άμεσα» επανέλαβε πως το Βερολίνο αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας -η οποία, όπως έγινε γνωστό, θα επιστρέψει στην Αθήνα ή την Τετάρτη ή την Πέμπτη, προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της οικονομίας, ώστε να ληφθεί και η απόφαση για την έκτη δόση του δανείου.

Κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον κ. Παπανδρέου, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ακόμη πως ναι μεν πρέπει η Ελλάδα να καταβάλει προσπάθειες για την εξοικονόμηση χρημάτων, από την άλλη όμως χρειάζεται και ανάπτυξη.

Ερωτηθείσα αν θα ενισχυθεί περαιτέρω το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός θα έχει την πλειοψηφία ώστε να ανταποκριθεί στα δέοντα.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για πολλοστή φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως «τα αναγκαία μέτρα», αν και αναγνώρισε πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι δύσκολες». Υπογράμμισε μάλιστα την «ισχυρή πολιτική βούληση» για αλλαγές στη χώρα μας, καθώς και για την πιστή εφαρμογή των ληφθέντων μέτρων. «Με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου η Ε.Ε. έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα. Ειμαστε όλοι αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι πρέπει για να ισχυροποιήσουμε το ευρώ », ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε αχαρτογράφητα νερά. Λογικό είναι να υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι πρεπει «για να μπει η χώρα σε μια πορεία ασφάλειας».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους προς τον ελληνικό λαό, χαρακτηρίζοντας πολύ θετική χειρονομία την πρόσκληση να απευθυνθεί στους Γερμανούς βιομήχανους το πρωί, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνογερμανικές σχέσεις τις χαρακτήρισε άριστες τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά την βοήθεια εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, ανέφερε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία σε μια σειρά τομείς που εκτείνονται από την παροχή τεχνογνωσίας, ως τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει ανάγκη την παροχή τεχνογνωσίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας διαπραγμάτευσης για το δεύτερο πακέτο στήριξης

Σε συνέντευξή της νωρίτερα στη ΝΕΤ, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση για το δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας μας, επισημαίνοντας πάντως ότι αυτό θα κριθεί μετά τις διαπιστώσεις της τρόικας.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την απογοήτευσή της «για το γεγονός ότι οι αριθμοί το Σεπτέμβριο είναι διαφορετικοί απ’ αυτούς που αναμέναμε» και γι’ αυτό, όπως εξήγησε, «θα πρέπει να περιμένουμε τί θα διαπιστώσει η αποστολή των ειδικών και τι θα πει σχετικά με το εάν θα πρέπει να υπάρξουν εκ νέου διαπραγματεύσεις ή όχι».

«Το επιθυμητό για μας θα ήταν, βέβαια, τα νούμερα να μείνουν όπως τα ξέραμε, αλλά δεν μπορώ να προτρέχω προτού έχουμε το αποτέλεσμα της τρόικα», παρατήρησε, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το κατά πόσο το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής και τα μέτρα λιτότητας είναι αποτελεσματικά, η κ. Μέρκελ τονίζει ότι οι αλλαγές «δεν απευθύνονται στους μεμονωμένους ανθρώπους» και ότι δεν αφορούν μόνο περικοπές, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις.

«Δεν πιστεύω ότι είναι το λάθος φάρμακο. Υποστήριξα την συμμετοχή του ΔΝΤ επειδή γνωρίζω ότι το ΔΝΤ έχει υλοποιήσει τέτοιου είδους προγράμματα με διάφορες χώρες», ανέφερε. Εξέφρασε παράλληλα το σεβασμό της στους Έλληνες, οι οποίοι, όπως είπε, «χωρίς να έχουν καμιά ανάμειξη στο μεγάλο χρέος, βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι στην Ελλάδα με πάρα πολύ δύσκολους καιρούς».

Υποστήριξε επίσης ότι η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων μπορεί να οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι αναγκαίο αν θέλει να επιβιώσει κανείς στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά.
Παράλληλα έκανε ειδική μνεία στην ομάδα κρούσης της Ε.Ε. και τον κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος, όπως υπογράμμισε είναι ήδη στην Ελλάδα και θα προσφέρει τη βοήθειά του, «επειδή όλοι θέλουμε να αποκτήσει ανάπτυξη η χώρα και να έχει προοπτική».

Αναφερόμενη στην κριτική που της ασκείται η γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε ότι υπήρξε «μερικές φορές πολύ αυστηρή». «Πιστεύω πάντως ότι όλα είναι για το καλό της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα και θέλω να το πω αυτό στους Έλληνες. Αν όμως θέλουμε να είμαστε ισχυροί απέναντι στην Κίνα, τη Βραζιλία ή το Μεξικό, πρέπει να καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες», πρόσθεσε.
Προανήγγειλε τέλος τη σύναψη εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, συμπληρώνοντας ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομίας θα μεταβεί στην Αθήνα και θα κάνει σχετικές προτάσεις.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

...ΒΟΗΘΑΜΕ...ΚΑΙ ΒΟΗΘΩ....ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ...ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.!!!

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα και μετά θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τη βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από το δείπνο με τον Γ. Παπανδρέου.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την task force , υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ισχυρή, όπως είπε, πολιτική βούληση της κυβέρνησης για αλλαγές και πιστή τήρηση των μέτρων. Εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την ικανοποίησή του για την task force, γιατί, όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία για να μπορέσει να αναδείξει «τις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματά μας».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε επίσης για «κακοφωνία σε διεθνές επίπεδο» που δημιουργεί ανασφάλεια, ενώ σχετικά με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είπε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της «κάνει ό,τι μπορεί» και πως οι αποφάσεις «έδειξαν την αποφασιστικότητά μας σε συλλογικό επίπεδο».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ....

...Με τη Νικόλ Κονστάντε

Ένα πολυτάλαντο κορίτσι, Ελληνίδα της διασποράς, δείχνει ταυτόχρονα τη ζωγραφική της και τραγουδάει στο Αγγέλων Βήμα.

Στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Άγγελοι Παντού» θα δούμε έργα της εικονογράφου και ζωγράφου, με χρήση ποικίλων υλικών και τεχνικών σε διαφορετικά υλικά (ξύλο, καμβά, μαγνήτη, πλαστικό). Πολλά εμπνευσμένα από την ελληνική ποίηση και τη βυζαντινή τέχνη, κι άλλα από προσωπικούς ρυθμούς και σκέψεις.

Διάρκεια έκθεσης: 3-9 Οκτώβρη
Εγκαίνια: 3 Οκτώβρη, ώρα: 20.00

Στην μουσική παράσταση «Αναπνοή μου» θα ζήσουμε ένα ταξίδι αναπολήσεων με τζαζ και ελληνικό ελαφρό τραγούδι, μια αναπνοή από το σήμερα και την καθημερινότητα.

Η Νικόλ Κονστάντε επιλέγει τα τα πιο αγαπημένα τραγούδια του George Gershwin, του Cole Porter και των Ελλήνων συνθετών Γιώργου Μουζάκη και Μιχάλη Σουγιούλ, σε μια εξαιρετικά πρωτότυπη μουσική συνάντηση του παρελθόντος της Ευρώπης με της Αμερικής από τις αρχές και μέσα του 20ού αιώνα, όπου η νοσταλγία και το όνειρο απογειώνει για το πιο γλυκό ταξίδι. Στο πιάνο, και σε μουσικούς αυτοσχεδιασμούς ο Σάββας Ρακιντζάκης.


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Από την Τρίτη 4 έως το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 21.00.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 15 € με ένα ποτήρι κρασί

Η Νικόλ Κονστάντε γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Βιέννη και ζει στο Όσλο της Νορβηγίας. Διδάσκει, σπουδάζει και ασκεί την εικαστική τέχνη επαγγελματικά, με στόχο της την εμβάθυνση και διάδοση της ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό.

Την Νικόλ Κονστάντε θα συναντήσουμε και πάλι στο Αγγέλων Βήμα την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011 και την Κυριακή 1, Ιανουαρίου 2012 για να γιορτάσουμε μαζί ένα Jazzy Xmas!

Λόγω περιορισμένων θέσεων και για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 210 5242211 & 210 5242213 , καθημερινά από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 και από τις 18.00 μέχρι τις 22.00.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΜΑΧΑΙΡΑ....

Άρθρο του Τάκη Μαχαίρα, Πολιτικού Επιστήμονα,

Συμβούλου Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής

Όποια και αν είναι, τελικά, η έκβαση των διαπραγματεύσεων για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού εξωτερικού δημόσιου χρέους, το γεγονός είναι ότι η χώρα μας προκειμένου να βγει κατά τρόπο μόνιμο και διατηρήσιμο από τη σημερινή βαθιά και πολύπλευρη κρίση στην οποία είναι βυθισμένη, χρειάζεται εγκαίρως να προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης για την «επόμενη ημέρα». Ένα σχέδιο δηλαδή, το οποίο αξιοποιώντας την επώδυνη εμπειρία των αστοχιών, των λαθών και των παραλείψεων των τελευταίων τριών δεκαετιών, που οδήγησαν την πατρίδα μας στο σημερινό κατάντημα, θα θέτει μέσα από σαφείς στόχους και ιεραρχημένες προτεραιότητες, τις βάσεις για την αναγκαία εθνική επανεκκίνηση.

Κεντρικό σημείο ενός τέτοιου σχεδίου, δεν μπορεί παρά να είναι η αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα ζητήματος της χώρας μας σήμερα, δηλαδή της δυσλειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία κατά κοινή ομολογία, αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της Ελληνικής κοινωνίας. Ωστόσο, για να αντιμετωπισθεί στη ρίζα του το ζήτημα αυτό, θεμελιώδες προαπαιτούμενο είναι η δημόσια συζήτηση που θα διεξαχθεί πριν από τη λήψη των όποιων οριστικών και δεσμευτικών αποφάσεων να είναι απαλλαγμένη από επιπόλαιες προσεγγίσεις και εκ του προχείρου αυτοσχεδιασμούς. Και να διεξαχθεί επί της ουσίας. Χωρίς εύκολες ιδεολογικές προκατασκευές και βολικά πολιτικά στερεότυπα.

Από όποια οπτική και αν το δει κανείς, δύο είναι τα θεμελιώδη προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας, από τα οποία προκύπτουν ως παράγωγα όλα τα υπόλοιπα. Η βαθιά ριζωμένη στο ιστορικό υπόστρωμα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας παθογένεια, της «κουλτούρας» της εξ εφόδου κατάληψης και λαφυραγώγησης του κράτους, από το κόμμα που κάθε φορά κερδίζει τις εκλογές. Και η (επικρατήσασα κατά την τελευταία ιδιαίτερα τριακονταετία) «συνταγή» της προσφυγής στη δημοσιοϋπαλληλοποίηση ως υποκατάστατου μιας οικονομικής πολιτικής πλήρους απασχόλησης, που οι κυβερνήσεις της περιόδου αυτής στάθηκαν ανίκανες να εφαρμόσουν, μη κατορθώνοντας να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την Ευρωπαϊκή ένταξη και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Το πρώτο, η εξ εφόδου κατάληψη και λαφυραγώγηση του κράτους από το κόμμα που κάθε φορά κερδίζει τις εκλογές, πέραν του ότι παραπέμπει στην κυριαρχία αυταρχικών και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων για την πολιτική και είναι αμάχητο τεκμήριο βαθιάς πολιτικής υπανάπτυξης, αποτέλεσε το άλλοθι για την εγκαθίδρυση στη χώρα ενός ασφυκτικού καθεστώτος αναξιοκρατίας και παραλυτικής μετριοκρατίας. Το δεύτερο, η δημοσιοϋπαλληλοποίηση ως υποκατάστατο της πλήρους απασχόλησης, οδήγησε στο να λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση από οικονομική άποψη με μηδενική ή και αρνητική οριακή κοινωνική παραγωγικότητα. Οδήγησε δηλαδή, στο φαινόμενο ένα τμήμα του πληθυσμού, που τυπικά εμφανίζεται ως απασχολούμενο, να μην συνεισφέρει καν στο παραγόμενο προϊόν, ή να προσφέρει πολύ λιγότερη εργασία σε σχέση με τον αριθμό του. Αυτό, μπορεί να έκρυβε ένα μέρος της ανεργίας επιδοτώντας το ουσιαστικά από το Δημόσιο, ταυτόχρονα, όμως, μεγάλωνε δυσβάσταχτα το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου.

Ακριβώς αυτά, δηλαδή η αναξιοκρατία και το δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας, αποτελούν σήμερα τον πυρήνα της κακοδαιμονίας της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας. Και αποτελούν, πέραν των υπόλοιπων πολύμορφων παρενεργειών τους, το υπόβαθρο της εμφάνισης ενός ακόμη αρνητικού φαινομένου που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα τον τόπο μας. Πρόκειται για το φαινόμενο της Δυσκυβερνησίας ή όπως αλλιώς ονομάζεται, της Κρίσης Εφαρμογής. Δηλαδή, για το φαινόμενο της αδυναμίας εκτέλεσης και εφαρμογής στην πράξη από τη Δημόσια Διοίκηση κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες όσο νομικά άψογες, πολιτικά νομιμοποιημένες και κοινωνικά αποδεκτές και αν είναι, αλλοιώνονται ή και αναιρούνται κατά την εφαρμογή τους, εξ αιτίας της ανορθόλογης δομής και των γραφειοκρατικών καταχρήσεων που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στην πατρίδα μας.

Αν, λοιπόν, είμαστε πράγματι ειλικρινείς και αν θέλουμε να πείσουμε ως πολιτικό σύστημα και κοινωνία ότι αληθινά διδαχθήκαμε κάποια πράγματα από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση στην οποία περιδινίζεται σήμερα η χώρα μας, από αυτά ακριβώς τα ζητήματα πρέπει να ξεκινήσουμε κάθε συζήτηση για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση. Και αν πράγματι θέλουμε να δώσουμε λύσεις, που να εγγυώνται πως η χώρα θα βγει γρήγορα από τα σημερινά αδιέξοδά της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα υποτροπιάσει με την πρώτη ευκαιρία σε παλιές «αμαρτωλές» συνήθειες, δεν έχουμε παρά να παραδεχτούμε τα σφάλματα και να δεσμευτούμε ότι δεν θα τα επαναλάβουμε. Όλα τα υπόλοιπα, όπως η αερολογία, ο λαϊκισμός, τα δημαγωγικά «στρογγυλέματα» και η απουσία διάθεσης αυτοκριτικής και ανάληψης ευθυνών από οποιαδήποτε πλευρά, που χαρακτηρίζουν την πολιτική αντιπαράθεση και τη συνδικαλιστική ρητορική που αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τη Δημόσια Διοίκηση, δεν οδηγούν πουθενά. Με ευχολόγια και κατάρες δεν επιλύονται τα προβλήματα.

Ας συνειδητοποιήσουν όλοι, έστω και στο «και πέντε» για την Ελληνική κοινωνία, ότι χωρίς μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, ο τόπος αυτός δεν έχει μέλλον. Και ας σταματήσουν να πετάνε τη «μπάλα στην εξέδρα», ξεστρατίζοντας τη συζήτηση σε άσχετα θέματα, όπως αυτό λ.χ. της έκτασης του παρεμβατικού ρόλου του κράτους, που είναι ένα ζήτημα αμιγούς πολιτικής επιλογής. Γιατί, «μικρότερο» ή «μεγαλύτερο» το κράτος, οφείλει να λειτουργεί οργανωμένα, παραγωγικά, αποτελεσματικά. Και να υπηρετεί τον πολίτη και την ανάπτυξη της χώρας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με την εξ εφόδου κατάληψη του κράτους από το κόμμα που κάθε φορά κερδίζει τις εκλογές, ούτε με την (κατά)χρηση των διορισμών για τη συγκάλυψη της ανεργίας με κρατική επιδότηση. Που βιώνουμε σήμερα το που οδήγησαν …

ΑΡΑΤΟΣ Ο ΜΑΚΗΣ....

Η δικαιοσύνη έκρινε προφυλακιστέο τον Μάκη Ψωμιάδη, αλλά ο πρώην ισχυρός άντρας της Καβάλας είναι... εξαφανισμένος!
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε βούλευμα την Τρίτη, με το οποίο έλυσε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου και του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη.
Αμέσως μετά την απόφαση, δόθηκε σήμα στην αστυνομία να αναζητήσει τον Μάκη Ψωμιάδη, στην οδό Γκύζη 38 στο Παλαιό Ψυχικό και στο Μαύρο Λιθάρι (σπίτι του γιου του) όπου έχει δηλώσει σαν κατοικίες. Ωστόσο, όταν πήγαν στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν κλειστές πόρτες και φυσικά τον “Big Mac”

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ....

Ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριος μαζί με μια ομάδα Ελληνοαμερικανών συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Peninsula το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου και ήταν κλειστή για τον τύπο.

Στην συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Ερντογάν σχετικά με τον νόμο που αποδίδει τα μειονοτικά βακούφια.

Ένας από τους καλεσμένους της Ελληνικής αντιπροσωπείας είπε στον Ερντογάν πως ¨Η Ελλάδα περνά μια δύσκολη περίοδο.

Εάν μπορέσετε να βοηθήσετε οικονομικά την Ελλάδα αυτό μπορεί να διευκολύνει και την ένταξη σας στην Ε.Ε. ¨.

Ο Ερντογάν στην συνάντηση ανέφερε σχετικά με τον νόμο για την απόδοση των βακουφίων ότι το έκανε χωρίς να περιμένει αντίκρισμα.

Είπε πως αυτός ο νόμος ήταν μια αναγκαιότητα του δικαίου και του νόμου και ότι έλαχε στην κυβέρνηση του ΑΚΠ να αποδώσει αυτό το δίκιο.

Ανέφερε δε πως παρόμοια βήματα στο θέμα των θρησκευτικών μειονοτήτων περιμένει και από την Ελλάδα και ζήτησε από την Ελληνική αντιπροσωπεία να θέσει αυτό το θέμα στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή ήταν ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα, ο Εμμανουήλ Τζαχάρης αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και οι επιχειρηματίες Ιωάννης Κατσιματίδης και Ντένης Μεχιέλ.Εξ’ άλλου στη διάρκεια του δείπνου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής που έγινε το ίδιο βράδυ ο νέος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Τζον

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟ ΝΤΕ....

Συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη είχε στο Βερολίνο ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαίωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και την επανάκαμψη της οικονομίας μέσω επενδύσεων, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο περιθώριο του συνεδρίου που πραγματοποιείται για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» και οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η επίσκεψη του Φ. Ρέσλερ την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου θα είναι μάλιστα επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.

Τον αντικαγκελάριο θα συνοδεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων. Στόχος της επίσκεψης θα είναι να τεθούν υπό συζήτηση συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ θα υπογραφεί και ελληνογερμανικό σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Ρέσλερ ανακοίνωσε στον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης την πρόθεση της Γερμανίας να χρηματοδοτεί η ίδια επενδύσεις γερμανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Ελλάδα για το διάστημα που η χώρα μας δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές.

Εκτός του Φ. Ρέσλερ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ. Ο κ. Στάινμαγερ δήλωσε και εκείνος με τη σειρά του τη στήριξη του SPD στις ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ελληνογερμανική πρωτοβουλία που αφορά στην προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ...ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ.!!!

Νέα Υόρκη.- Για σχεδόν 60 χρόνια τώρα ο «Χορός των Χρυσανθέμων» αποτελεί για τη Φιλόπτωχο του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν, -μαζί με το ετήσιο «Spring Luncheon» που διοργανώνεται κάθε Μάιο-, τη βασική πηγή εσόδων που της παρέχει τη δυνατότητα να επιτελεί το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο.
Σηματοδοτώντας την έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν, το 58ο «Chrysanthemum Ball» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:30 το βράδυ στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, με μια παράλληλη εκδήλωση «Let’s Dance» ειδικά για τους νέους ενήλικες.

Το φετινό γκαλά θα είναι αφιερωμένο στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και της μουσικής, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. «Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια εποχή που σημάδεψε τον ελληνικό κινηματογράφο και το χώρο της διασκέδασης στην Ελλάδα», δήλωσε στη Greek News η υπεύθυνη του χορού Βίλυ Αποστολάτου, τονίζοντας πως είναι έντονος ο ενθουσιασμός των μελών της οργανωτικής επιτροπής, καθώς «φέτος παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό».

Με τη συνδρομή μάλιστα του δορυφορικού προγράμματος του ΑΝΤ-1, θα προβληθεί στη διάρκεια της εκδήλωσης βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες της εποχής εκείνης που όλοι αγαπήσαμε.

Παράλληλα, τιμώντας την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού θα ενισχύσει το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «The Mission Continues». «Πρόκειται», είπε η κ. Αποστολάτου, «για έναν οργανισμό που βοηθά τραυματίες και ανάπηρους βετεράνους να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο».

«Το γκαλά αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διαθέσουμε κάθε χρόνο πάνω από 100,000 δολάρια για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς», επισήμανε η κ Αποστολάτου, αριθμώντας τα τόσα προγράμματα που ενισχύει σε σταθερή βάση η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού.

«Μας βοηθά να οργανώσουμε το «Feed of the Homeless» κάθε εβδομάδα, να προσφέρουμε βοήθεια σε συνανθρώπους μας και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, να ενισχύσουμε το Ταμείο Υποτροφιών της Φιλοπτώχου, -το οποίο βοηθά μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου του Καθεδρικού- το Γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ, την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου και τόσα άλλα», σημείωσε.

Μια από τις πλέον δυνατές και δυναμικές οργανώσεις, η Φιλόπτωχος του Καθεδρικού, που επίσημα ιδρύθηκε το 1902, και αριθμεί περί τα 250 μέλη, αναπτύσσει ένα έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Νέα πρόεδρος της Φιλοπτώχου –αναδείχθηκε στις εκλογές του περασμένου Μαϊου η κ. Κατερίνα Μουτούσση, ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι κυρίες Νέλλη Λογοθετίδη (α’ αντιπρόεδρος), Ραλλού Ζερβουδάκη (β’ αντιπρόεδρος), Ελένη Καρατζά (ταμίας), Μπία Τζορτζ (βοηθός ταμίας), Μιράντα Κοφινά (γραμματέας πρακτικών), Στέφανι Παντελίδη (γραμματέας αλληλογραφίας) και Στέλλα Παντελίδη, σύμβουλος. Μέλη του Δ.Σ. είναι επίσης οι κυρίες Βίλυ Αποστολάτου, Ελένη Κοκολάτου Δήμου, Αθηνά Οικονόμου, Ασπασία Γούναρη, Μαίρη Τζόνσον, Πολίν Κοτσιλίμπα, Μαντλίν Λαμπίρη, Αντωνία Μάκκου, Μαρία Μαρινάκη, Αντωνία Ρηγοπούλου, Ουρανία Σούμα, Μάρω Στρατάκη και Βιργινία Ταμπάκη. Επίτιμα μέλη οι κυρίες Μαίρη Κρίστυ, Λίλυ Φιτσοπούλου και Νάντια Αλέγκρα Νόβακ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Στέφανι Παντελίδη στο 917-509-0897 ή στο email lola1288@aol.com. Για το «Let’s Dance for Young Adults», με την κα. Ραλλού Ζερβουδάκη στο (212) 737-6267 ή στο email youngcathedralphiloptochos@gmail.com

ΤΟ Μ.....ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ Η Π.....ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ....!!!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προέτρεψε τον επιχειρηματία Τζανπάολο Ταραντίνι, ο οποίος στο διάστημα από το 2008 ως το 2009 ξόδεψε περίπου 29.000 ευρώ για τις νεαρές γυναίκες με τις οποίες τροφοδοτούσε τα πάρτυ του ιταλού πρωθυπουργού, να δώσει ψευδή κατάθεση στη...
δικαιοσύνη, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο Καβαλιέρε αναμένεται να κατηγορηθεί από την εισαγγελία της Ρώμης, τις επόμενες ημέρες επειδή ζήτησε από τον Ταραντίνι να δώσει ψευδή κατάθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης για τα κολ-γκερλ του Μπάρι, τα οποία ο επιχειρηματίας πλήρωνε για να διασκεδάσουν τον Μπερλουσκόνι και τους φίλους του στα διάφορα πάρτυ του ιταλού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το οποίο επικαλείται απόφαση του δικαστηρίου της Νάπολης, που εκδόθηκε χθες το βράδυ, ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κατηγορείται ήδη σε πολλές άλλες υποθέσεις, θα αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Αnsa, το δικαστήριο της Νάπολης έκρινε ότι η εισαγγελία του Μπάρι είναι αρμόδια να ερευνήσει την υπόθεση αυτή και επίσης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Ταραντίνι, ο οποίος θα μπορέσει να βγεί απόψε από τη φυλακή Ποτζορεάλε στη Νάπολη, όπου κρατείται.

Η απόφαση αυτή εντείνει τις πιέσεις στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος μέχρι τώρα δεν εδιώκετο στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, στην οποία ήταν μόνο μάρτυρας, καθώς η προσφυγή σε εκδιδόμενες γυναίκες δεν αποτελεί έγκλημα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η έρευνα του Μπάρι δείχνει ότι ο Ταραντίνι πλήρωσε προκειμένου περίπου 30 νεαρές γυναίκες να περάσουν κάποιες νύχτες με τον Μπερλουσκόνι στις ιδιωτικές κατοικίες του πρωθυπουργού στη Ρώμη και το 'Αρκορε, στο διάστημα από τις 10 Ιουλίου του 2008 ως τις 29 Απριλίου του 2009.

Εάν οι κοπέλες αυτές περνούσαν τη νύχτα στο κρεβάτι του Μπερλουσκόνι, ο Ταραντίνι τις αποζημίωνε με 1.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με τηλεφωνικές συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων αποκάλυψαν εφημερίδες, ο ιταλός πρωθυπουργός έδινε πρώτος αυτός σε κάθε κορίτσι πριν φύγει από την έπαυλή του ένα φάκελλο με 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μπερλουσκόνι με τον Ταραντίνι, τουλάχιστον τέσσερα με πέντε κορίτσια πήγαιναν κάθε φορά στις επαύλεις του πρωθυπουργού και ο Ταραντίνι έπρεπε κάθε φορά να βρίσκει νέες κοπέλες.

Ο επιχειρηματίας πλήρωνε ακόμα μεταφορικά και διαμονή και επίσης τους εξασφάλιζε εμφανίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς του ιταλού πρωθυπουργού ή μια καλλιτεχνική καριέρα.

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ....

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των πειραμάτων για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, με τη χρήση αρχέγονων κυττάρων. Μελέτες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η έγχυση αρχέγονων κυττάρων, προερχόμενων από τους μύες ή από το λιπώδη ιστό στο σφιγκτήρα, ακολουθείται από διαφοροποίησή τους σε μυϊκές ίνες, μέσα σε μερικές εβδομάδες.

«Το γεγονός αυτό μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε αύξηση της μάζας του σφιγκτήρα και σε βελτίωση της συσταλτικότητάς του, με ταυτόχρονη βελτίωση διαφόρων ουροδυναμικών παραμέτρων, που σχετίζονται με την ακράτεια των ούρων. Παρόμοιες μελέτες με αρχέγονα κύτταρα έχουν γίνει και στον άνθρωπο, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Για να εξαχθούν, όμως, ασφαλή συμπεράσματα για τον ακριβή ρόλο των αρχέγονων κυττάρων στη θεραπεία της ακράτειας στον άνθρωπο απαιτούνται περισσότερες κλινικές μελέτες, με μεγάλο αριθμό ασθενών και μακρά περίοδο παρακολούθησης», εξηγεί ο επιμελητής Α’ της Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών Ηρακλής Μητσογιάννης, με αφορμή ανακοίνωσή του στην 4η Επιστημονική Συνάντηση του τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (ΟΝΟΓΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, που ολοκληρώθηκε, το περασμένο Σάββατο, στα Ιωάννινα.

Όπως εξηγεί ο κ.Μητσογιάννης, τα τελευταία χρόνια, πολλές δημοσιευμένες εργασίες επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο αναφέρονται στο ρόλο των αρχέγονων κυττάρων στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ακράτειας προσπαθείας, δηλαδή της απώλειας ούρων κατά το βήχα, το φτέρνισμα κ.λπ. Τα κύτταρα αυτά έχουν μεγάλη δυνατότητα διαφοροποίησης σε διάφορους κυτταρικούς τύπους, όπως π.χ. μυϊκές ίνες, γεγονός που θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας του σφιγκτηριακού μηχανισμού της ουρήθρας, που ανεπαρκεί στις περιπτώσεις ακράτειας προσπαθείας.

Τα αρχέγονα κύτταρα μπορούν να ληφθούν από διάφορους ιστούς και όργανα, όπως είναι ο μυελός των οστών, οι μύες και ο λιπώδης ιστός και, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας, να ενεθούν στον έξω (γραμμωτό) σφιγκτήρα της ουρήθρας.

Η ακράτεια προσπαθείας αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, αφού προσβάλλει μεγάλο αριθμό γυναικών κάθε ηλικίας. Όπως εξηγεί ο κ.Μητσογιάννης, η θεραπεία της είναι κυρίως χειρουργική, πολλές ασθενείς, όμως, είτε δεν θεραπεύονται είτε υποτροπιάζουν μετά την επέμβαση, για λόγους που δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητοί.

Σήμερα, συνηθέστερη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της εγκράτειας των ούρων είναι η τοποθέτηση κολπικής ταινίας χωρίς τάση, με ποσοστό επιτυχίας περί το 80% σε μακροχρόνια βάση. Σε ηπιότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον κ.Μητσογιάννη, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή και ασκήσεις πυελικού εδάφους.

Πηγή:health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ....

Την προφυλάκιση του βασικού υπόπτου στην υπόθεση των στημένων αγώνων Μάκη Ψωμιάδη διέταξε το συμβούλιο πλημμελειοδικών μετά τη συνεδριάση της Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου.

Πριν από λίγο το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας Αθήνα Θεοδωροπούλου, που είχε διαφωνήσει με τον ένατο τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας.

Λύνοντας αυτή τη διαφωνία το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της εισαγγελικής άποψης και έτσι ο Μάκης Ψωμιάδης θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ι Ε Ρ Ο Δ Ο Υ Λ Ε Σ ΣΤΗΝ...,ΠΥΡΑ....!!!

Την αντίθεση της στο άνοιγμα οίκων ανοχής στην περιοχή (μετά από σχετική πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ζητώντας παράλληλα από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας να αλλάξει νοοτροπία.

Στην ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο του Αιγίου, την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση τριών οίκων ανοχής στην περιοχή μας, και μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος και παρά το γεγονός, ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη. Υπήρξαν βέβαια και αντιδράσεις, όπως της Αντιδημάρχου κ. Ψυχράμη, του κ. Καλογερόπουλου και των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., τους οποίους συγχαίρομε για την στάση τους. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. πολύ ορθά έθεσαν το ερώτημα: «Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τα οποία δίνουν όρκους πίστης; Αυτή είναι η «ανάπτυξη» του τουρισμού;

Ας θυμηθούμε τον άγιο Ιωσήφ τον Πάγκαλο, που η Εκκλησία μας, τον προβάλλει σαν πρότυπο αγνότητας. -«Πως είναι δυνατόν να κάνω αυτή την αμαρτία μπροστά στο Θεό;» είπε, και απέφευγε τον πειρασμό της Αιγυπτίας, που τον καλούσε να διαπράξει μαζί της την σαρκική αμαρτία. Ας θυμηθούμε ακόμη, τι σημαίνει ο ύμνος που ψάλλεται στην ορθόδοξη ακολουθία του μυστηρίου του Γάμου: «Άγιοι μάρτυρες, οι καλώς αθλήσαντες και στεφανωθέντες....». Σημαίνει την βράβευση των νυμφευόμενων για την νίκη τους στον αγώνα της αγνότητας. Ο Κύριoς ρητώς απαγορεύει και καταδικάζει κάθε σαρκική σχέση ή μίξη προ του γάμου και εκτός του γάμου. Σύμφωνα με το ορθόδοξο ήθος της Εκκλησίας μας, η πορνεία, που αναφέρεται στην προ του γάμου σαρκική μίξη του άνδρα και της γυναίκας καθώς και στην συνεχή ακόρεστη εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, η μοιχεία, ως ικανοποίηση των σαρκικών επιθυμιών των συζύγων με άλλον σύντροφο εκτός του γάμου, η οποία ως εκ τούτου αποτελεί αθέτηση της συζυγικής υποσχέσεως των προς τον Θεό περί διά βίου ενότητας και αφοσιώσεως μεταξύ των, καθώς και η ομοφυλοφιλία, πού αφορά την ερωτική- σαρκική σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, είναι αμαρτωλά πάθη, αρρώστιες της ψυχής, που εξαθλιώνουν τον άνθρωπο και τον απομακρύνουν από τον Θεό.

Γι’ αυτό ο Απόστολος Παύλος κατηγορηματικά μας δηλώνει: «Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι οι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες, δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.» (Α΄Κορ. 9-11). Παρακαλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς μας, να μην αθετούν το λόγο του Κυρίου μας, καθόσον τα «οψώνια της αμαρτίας, θάνατος» (Ρωμ. 6,23 ). Στη σύγχρονη κοινωνία, που απομακρύνεται από το Θεό και ασπάζεται το δόγμα ότι «όλα επιτρέπονται», θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός, ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία το AIDS παρουσιάζει στις μέρες μας αλματώδη εξάπλωση. Παρακαλούμε τον αγαπητό μας κ. Δήμαρχο να αλλάξει νοοτροπία, διότι εκτός του Νόμου του Θεού, και η νομοθεσία των ανθρώπων πολλές φορές καταδικάζει τη μετάβασή μας σε οίκους ανοχής. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, Νορβηγός Βουλευτής εκλήθη να καταβάλλει πρόστιμο και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου «επειδή επισκέφθηκε οίκο ανοχής στη Ρίγα της Λεττονίας »(Καθημερινή 24/09/2011).

Τέλος, η πρόσφατη περίπτωση του Ντομινίκ Στρος- Καν απέδειξε για μια φορά ακόμη τον εξευτελισμό που υφίσταται ο άνθρωπος, όταν δεν κυριαρχεί στις σαρκικές του επιθυμίες και απολαύσεις».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ....!!!

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην Πάτμο, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» την περασμένη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε η ολομέλεια της αδελφότητας της Ι.Μ. και ψήφισε για την αλλαγή του καταστατικού οργανισμού της Μονής σύμφωνα με τον οποίο «ο εκάστοτε ηγούμενος πρέπει να είναι ισόβιος».

Αυτό το καθεστώς δεν ίσχυε πριν από το 2000 αφού ο προηγούμενους καταστατικός οργανισμός της Ι.Μ. που εφαρμοζόταν από το 1970, όριζε «κοινόβιο καθεστώς και ηγούμενο που θα εκλέγεται κάθε 4 χρόνια».

Μετά τις δραματικές διαστάσεις που είχε λάβει το θέμα με τις αγοραπωλησίες ακινήτων (η οποία, σημειωτέον, η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη στη Δικαιοσύνη) και την αλλαγή του Ηγούμενου, εφαρμόστηκε ο νέος οργανισμός που ήθελε τον ηγούμενο «ισόβιο».

Στην πρόσφατη ψηφοφορία λοιπόν, η ολομέλεια της αδελφότητας ψήφισε με 12 προς 1 (!) ώστε να ισχύσει ο προηγούμενος καταστατικός οργανισμός και να υπάρχει ‘αιρετός’ Ηγούμενος.

Παράλληλα, τέθηκαν και άλλες προτάσεις οι οποίες δεν συζητήθηκαν –προς το παρόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καθώς ο Καθηγούμενος κ. Αντύπας ετοιμάζεται να μεταβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα στο Φανάρι, η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να γίνεται πιο «βαριά» απέναντι στο θέμα της διαχείρισης των οικονομικών της Μονής.

Θυμίζουμε ότι ο Καθηγούμενος έχει κληθεί στην Κωνσταντινούπολη, για ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει η Εξαρχία τον περασμένη Φεβρουάριο, η οποία είχε συγκροτηθεί με εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο ταμείο της Ιεράς Μονής Πάτμου, κατόπιν πληροφοριών που είχαν περιέλθει στο Φανάρι.

Με τα νέα δεδομένα όμως, θα πρέπει να κατατεθεί στο Φανάρι η προσφάτως ψηφισθείσα πρόταση του ηγουμενοσυμβουλίου για αλλαγή του καταστατικού ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η σχετική αντιμετώπιση από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου –ο οποίος, σημειωτέον, δεν έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής το καταστατικό που άρχισε να εφαρμόζεται το… 2000!

Άλλες πηγές, τέλος, αναφέρουν ότι ο Καθηγούμενος μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την Ολομέλεια της Αδελφότητας και επειδή σημειώθηκαν αντιρρήσεις (αφού οι μοναχοί δεν θέλουν «ισόβιο» Ηγούμενο), μετέβη στο προσωπικό του ησυχαστήριο που βρίσκεται στα Λουκάκια –στο ιερό νησί της Πάτμου.

Τέλος ευχόμαστε τα πραγμάτα να πάνε κατ΄ ευχήν και να υπάρξει ενότητα από την αδελφότητα...