Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ - ΙΩΣΗΦ ΣΗΦΑΚΗΣ

Επίτιμοι διδάκτορες του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος αναγορεύτηκαν η καθηγήτρια Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ (Πανεπιστήμιο της Ευρώπης - Σορβόνη), σε αναγνώριση της προσφοράς της στη Βυζαντινή Ιστορία και εκπαίδευση, και ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης (Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ - Βέριμαγκ), για την προσφορά του στον τομέα της Επιστήμης της Πληροφορικής και της Επαλήθευσης Συστημάτων.

Σε επίσημη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών, η κ. Αρβελέρ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του Βυζαντίου στη σύγχρονη Ευρώπη και σημείωσε ότι η «κλεινή, η καλλίστη Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη μεγαλούπολη της σημερινής Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο κ. Σηφάκης, αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις προκλήσεις της Επιστήμης της Πληροφορικής και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι τεχνολογίες της Πληροφορίας είναι ένας σταθμός στην ιστορία της ανθρωπότητας τόσο σημαντικός, όσο η ανακάλυψη της γραφής ή της τυπογραφίας».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, 84 απόφοιτοι από εννέα χώρες έλαβαν το μεταπτυχιακό τους δίπλωμα στη δεύτερη τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Στην υψηλή ποιότητα σπουδών του Ιδρύματος και τη σημασία του για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου, καθηγητής Κώστας Γραμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου