Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ύδρας αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης – πλαίσιο με το Ελληνικό Δημόσιο και την ΕΥΔΑΠ.

Η σύμβαση αυτή είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ που θα περιλαμβάνει έργα και υπηρεσίες στον τομέα της ύδρευσης. Στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό θα περιλαμβάνονται οι πηγές χρηματοδότησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης τόνισε στην εισήγησή του: «Ο Δήμος Ύδρας προσδιόρισε τα έργα που θα πρέπει να υλοποιήσει στην Ύδρα η ΕΥΔΑΠ.

Αυτά είναι μια σύγχρονη και μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, μία νέα μεγάλη δεξαμενή, την αντικατάσταση του δικτύου και την εγκατάσταση νέων σύγχρονων υδρομετρητών.
Για όλα αυτά τα έργα θα προσδιορίζονται δεσμευτικά οι πηγές χρηματοδότησης των έργων αλλά και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και ολοκλήρωσης.

Η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει επίσης τη συντήρηση του δικτύου την έκδοση και είσπραξη λογαριασμών και την απόδοση των χρημάτων στο Δήμο.

Σε αντιστάθμισμα, η ΕΥΔΑΠ θα εισπράττει ένα τέλος που θα προσδιοριστεί επακριβώς και θα προκύψει μέσα από τη μελέτη και τον ακριβή προσδιορισμό κόστους – ωφέλειας. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι την τιμολογιακή πολιτική, την τιμή του νερού θα την καθορίζει ο Δήμο. Δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση στον πολίτη».

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε ο Δήμαρχος για το κόστος της μεταφοράς και προμήθειας του νερού μέχρι σήμερα. Όπως είπε το 2006 και το 2007 το κόστος σε ετήσια βάση ξεπέρασε τις 900.000 ευρώ ενώ το 2008 ξεπέρασε τις 800.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Έργων της ΕΥΔΑΠ κ. Πάσιος εξέφρασε τη βούληση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει η συνεργασία και να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού. Επισήμανε ότι η ΕΥΔΑΠ διαθέτει την τεχνογνωσία, έχει την πιστοποίηση, την εμπειρία και χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες που εγγυώνται την ποιότητα του νερού που θα παρέχεται στην Ύδρα.

Παράλληλα συνεχάρη το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία, και τη διάθεση ειλικρινούς συνεργασίαςΆμεσα η ΕΥΔΑΠ προχωρά στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και ακολούθως ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Ειδικής Προγραμματικής Σύμβασης που θα είναι και δεσμευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου